ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

είναι διαταγή των εβραίων να φύγει…


Δεν είναι ότι δεν τον θέλουν οι γερμανοί.

Απλά είναι διαταγή των εβραίων να φύγει…


Το Διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, της Bundesbank, που συνήλθε υπό την προεδρία του Αξελ Βέμπερ, ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι επιθυμεί την αποχώρηση μέλους του, του Τίλο Σαραζίν, επειδή προέβη σε ισχυρισμούς ρατσιστικού περιεχομένου, προκαλώντας σάλο ανάμεσα στα μέλη της γερμανικής ηγεσίας.

Όμως, σύμφωνα με το καταστατικό της Bundesbank μόνον ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εν προκειμένω ο Κρίστιαν Βουλφ, μπορεί να αποπέμψει μέλος του ΔΣ της Bundesbank, που είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός, και αυτό μετά από την κατά πλειοψηφία απόφαση από το ΔΣ για αποχώρηση κάποιου μέλους.

Κανονικά, η θητεία του κ. Σαραζίν λήγει εντός του 2014.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο N24, ο πρόεδρος της Γερμανικής δημοκρατίας κατέστησε σαφές ότι εάν το ΔΣ της Bundesbank του εισηγηθεί την αποπομπή μέλους του, θα ακολουθήσει την εισήγηση.

"Δεν θα επιτρέψω", είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, "αυτός ο παρατεινόμενος δημόσιος διάλογος για τις δηλώσεις Σαραζίν να κάνει ζημιά στη Γερμανία".

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ, είχε εκφράσει την "έντονη απογοήτευσή του", επειδή ο κ. Σαραζίν είχε διατυπώσει εγγράφως κρίσεις ρατσιστικού περιεχομένου, ειδικά είχε αναφερθεί στο "εβραϊκό γονιδίωμα", ενώ είχε επιτεθεί με τρόπο οξύτατο στους μουσουλμάνους μετανάστες στη Γερμανία, στο πλαίσιο ενός εγχειριδίου του με τον γενικό τίτλο "Η Γερμανία οδεύει προς την καταστροφή".

"Ως πολίτης πριν απ'όλα, είμαι έντονα απογοητευμένος" γι αυτούς τους ισχυρισμούς του κ. Σαραζίν είπε μιλώντας στο ΔΣ της ΕΚΤ ο κ. Τρισέ, που πρόσθεσε ότι "εμπιστεύεται το ΔΣ της Bundesbank στους χειρισμούς, που θα κάνει".


http://pontikopagida.blogspot.com/2010/09/blog-post_8513.html