ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Η σιωπή στις καταγγελίες μεταφράζεται σε χρυσό;


Του Καλαϊτζή στην "Ελευθροτυπία"

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Αντιλαμβάνομαι πως για αφελείς και για πονηρούς η εκλογή του κ.Γιάννη Λιάπη στη θέση του Χουντόδουλου υπήρξε πραγματική ανακούφιση. Οι μεν θεώρησαν πως απέκτησαν έναν πολιτισμένο Αρχιεπίσκοπο, οι δε θεώρησαν πως γλύτωσαν από τον Φαρισαίο που ζημίωνε την ελληνορθόδοξη Εκκλησία έτσι που, απροκάλυπτα αλαζονικός όπως ήταν, έδειχνε με θράσος το πραγματικό αποτρόπαιο πρόσωπό της, τραβώντας καταπάνω της κεραυνούς επικρίσεων που έσπασαν την ομερτά και οδήγησαν στην έκρηξη των αποκαλύψεων του 2005.

Μεταξύ των πρώτων ξεχωριστή θέση κατέχει ο κ.Τσίπρας που στήριξε τον κ.Λιάπη την κρίσιμη ώρα που συζητιόταν το θέμα της φορολόγησης της Εκκλησίας. Αφού τον επισκέφθηκε στο κονάκι του, προσχώρησε (χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά στο κόμμα του, λες και πρόκειται για νεοσταλινικό μόρφωμα που υποκύπτει στον αρχηγό), στους «διακριτούς ρόλους Εκκλησίας-Κράτους» του ΓΑΠ, «έπλεξε το εγκώμιο του Αρχιεπισκόπου, λέγοντας ότι είναι συνετός και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι είναι αυτή την κρίσιμη περίοδο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας». Ταυτόχρονα δεν έβγαλε τσιμουδιά όταν ο κ.Λιάπης μπροστά του και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ψευδολογούσε ασύστολα λέγοντας πως η Εκκλησία πένεται και δεν πρέπει να φορολογηθεί.
http://www.935radio.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=30642&Itemid=59&PHPSESSID=a5782eb50d410e280f313f6532f85173
http://roides.wordpress.com/2010/03/25/25mar10/

Ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ δεν μπήκαν ούτε στον κόπο να ενημερώσουν τους πολίτες για το τέρας Λεβιάθαν που λέγεται αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία. Ευτυχώς ο κ. Λιάπης αυτοδιαψεύδεται: (‘ΤΑ ΝΕΑ’, 14.1. 2010)
«Πόδι στην Εθνική Τράπεζα βάζει η Εκκλησία διεκδικώντας να έχει εκπροσώπηση στο Δ.Σ.- υποστηρίζοντας ότι είναι από τους βασικούς μετόχους της…… η Εκκλησία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της Τράπεζας. Κατέχει 9.300.000 μετοχές, δηλαδή το 1,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. … καθίσταται ένας από τους τρεις μεγαλύτερους μετόχους της εάν συνυπολογιστούν οι 2.300.000 μετοχές των κληροδοτημάτων της Μητρόπολης Ιωαννίνων και οι 300.000 της Μητρόπολης Ηλείας….». Ούτε βέβαια η Αριστερά μπήκε στον κόπο να διαμαρτυρηθεί για το πώς η μητρόπολη Ιωαννίνων παράνομα σφετερίστηκε τεράστια κληροδοτήματα.

Πρόσφατα συνέβη κάτι απροσδόκητο. Το κανάλι Mega, ποιος ξέρει γιατί και πως, έβγαλε στη φόρα το σκάνδαλο της Σιβιτανιδείου: «Φέσι πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ έβαλε στα ταμεία των Δημοσίου η διοίκηση της Σιβιτανίδειου Σχολής, στην οποία -βάσει νομοθεσίας- πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο αρχιεπίσκοπος και μέλη ανώτατα στελέχη του Νομ.Συμβουλίου του Κράτους. Σύμφωνα με πόρισμα-φωτιά της έρευνας που διενήργησαν επιθεωρητές στη δημόσια σχολή την περιοδο 2005 – 2007 και Μαρτίου – Οκτωβρίου του 2009, παρακρατήθηκαν ασφαλιστικές εισφορές, 2.589.000 ευρώ, από τους μισθούς των 255 μόνιμων εκπαιδευτικών…..ουδέποτε αποδοθηκαν στα ταμεία του Δημοσίου …..οι διοικούντες είχαν ισχυριστεί ότι οι παρακρατηθείσες εισφορές χρησιμοποιήθηκαν για λειτουργικές δαπάνες καθώς δεν είχαν λάβει επαρκείς επιχορηγήσεις από το κράτος. Όπως, οι δαπάνες κάλυψαν μόλις το 10% των επιπλέον αναγκών της σχολής, περίπου 250.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 2.300.000 ευρώ χρησιμοποιήθηκαν, συμφωνα με πληροφορίες, για τη μισθοδοσία επιπλέον περίπου 150 αναπληρωτών καθηγητών, οι οποίοι προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά από τις διοικήσεις την περίοδο 2005-2007. Η υπόθεση έχει σταλεί ήδη στον εισαγγελέα για το πόρισμα-φωτιά έχει ενημερωθεί η αρχιεπισκοπή ενώ κατά της Σιβιτανιδειου έχουν στραφεί τα ταμεία του Δημοσίου, διεκδικώντας τις οφειλές».

Μετά από αυτό επακολούθησε απόλυτη σιωπή. Όσο κι αν ψάξει κανείς στο Google δεν θα βρει κάποια αναφορά στις ιστοσελίδες των ΜΜΕ. Το μπλογκ του «Απολλώνιου» αναδημοσίευσε τη σχετική είδηση καταγγέλοντας παράλληλα την ομερτά:

Από ότι είμαι σε θέση να ξέρω η είδηση μεταδόθηκε και από το Sky-TV και σε κάποιο ακροδεξιό μπλογκ, πιστό στη μνήμη Χουντόδουλου όπως και οι αδελφοί Κουρή (Αυριανή-Παρόν), που χτυπούν συστηματικά τον κ. Λιάπη.. Ακολούθησαν δυο εκπαιδευτικά μπλογκς το alfavita και το edugate, δυό τρία μπλογκς σποραδικά και απόλυτη σιγή. (Η «Αυριανή» συνέχισε την επόμενη Κυριακή με τη Βουλιαγμένη προαναγγέλλοντας πως ο κ. Λιάπης θα βρεθεί σε δύσκολη θέση καθώς και 3ος εφοπλιστής εμπλέκεται στην υπόθεση των οικοπέδων). Δηλαδή μια υπόθεση κλοπής των βυθιζόμενων ασφαλιστικών ταμείων και ρουσφετολογικών διορισμών, σε κρατικά επιδοτούμενο εκπαιδευτήριο με πρόεδρο ανώτατο κληρικό (!) δεν φαίνεται να συγκίνησε ούτε τον Τύπο της Αριστεράς, κι εδώ αν δεν κάνω λάθος (ευχαρίστως θα ζητήσω συγνώμη αν μου υποδειχθούν τα σχετικά δημοσιεύματα που δεν μπόρεσα να εντοπίσω), εγείρεται τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

Δεν ισχυρίζομαι πως ο κ. Λιάπης συμμετείχε ντε και καλά στο κουκούλωμα ή και στην έμπνευση και εκτέλεση μιας κομπίνας. Ισχυρίζομαι όμως πως έχει προφανή ευθύνη. Αν δεν μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Σχολής, ας παραιτηθεί. Άλλωστε και ως μητροπολίτης Θηβών και πρόεδρος μιας επιτροπής που συστάθηκε το 1995 για επισκευή και αναστήλωση παλαιών μονών δεν αντελήφθη που χάθηκε το κονδύλι ύψους 4 δις δρχ. που χάρισε το Υπ.Οικονομικών στην Εκκλησία και που προορίζονταν για επισκευαστικές εργασίες. Χρήματα που σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα του Τύπου δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, Η αδέκαστος ελληνική Δικαιοσύνη τον απήλλαξε. Ο ίδιος είχε αποδώσει τις εναντίον του κατηγορίες που ξεσήκωσαν τεράστιο σάλο, σε συνωμοσία του ιερού Χουντόδουλου (με αφορμή τον καυγά τους το 1998 για την κατάληψη του αρχιεπισκοπικού θρόνου), με την ίδια ευκολία που ο άμωμος Καλλίνικος απέδωσε τις εναντίον του κατηγορίες (για σεξουαλική παρενόχληση ανδρών) σε μηχανορραφίες του μακάριου αρχιεπίσκοπου Σεραφείμ. Σχολιάζοντας την κατάθεση Ιερώνυμου, ο Α.Καρκαγιάννης, παρατηρούσε με νόημα πως δεν “θα γίνουν ποτέ θέμα…οι βαρύτατες κατηγορίες που διατυπώνει…εναντίον του Αρχιεπισκόπου…και των άλλων μελών της Χρυσοπηγής, ότι αυτοί οργάνωσαν την συκοφαντία καταλλήλως διαπλεκόμενοι με τον Τύπο” (“Καθημερινή”, 4-6-2000). Με λίγα λόγια στην παλιά Βολιβία του ευρωπαϊκού Νότου, απαλλάχτηκε μεν ο κ.Λιάπης, αλλά η Δικαιοσύνη, η Εκκλησία, ο Τύπος, τα κόμματα και οι πιστοί, δεν ζήτησαν ποτέ να διερευνηθούν οι καταγγελίες του κατά του Χουντόδουλου, μητροπολιτών και άλλων οικονομικών παραγόντων πως του έστησαν σκευωρία. Ο ίδιος μάλιστα ‘θρήνησε’ τον «σκευωρό» Χουντόδουλο όπως και ο Καλλίνικος ‘δάκρυσε’ για τον «συκοφάντη» Σεραφείμ. Μυστήρια πράγματα!

Με την ευκαιρία να επισημάνω επίσης πως ο κ. Λιάπης ψηφίστηκε αρχιεπίσκοπος, όπως έγραψε το έγκυρον ‘ΒΗΜΑ’, από μητροπολίτες οι οποίοι φοβόντουσαν τη φημολογούμενη αυστηρότητα του ανθυποψήφιου μητροπολίτη Σπάρτης, ο οποίος θα κυνηγούσε κατά την εφημερίδα π.χ. όσους κληρικούς δεν είχαν αρκετά μακριά κοτσίδα: «’’Θα επιστρέψουν οι σκοταδιστές. Θα μας διοικήσουν οι οργανωσιακοί. Θα αναβιώσουν τα ιεροδικεία. Θα μετράνε τα γένια και τις κοτσίδες μας. Δεν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς καλυμμαύχι’’ είναι τα επιχειρήματα που προβάλλουν όσοι επικρίνουν τον Σπάρτης».

Αυτά σε ελεύθερη μετάφραση σήμαιναν πως ο κ. Λιάπης δεν θα ήταν τόσο αυστηρός με κληρικούς (με κοντές κοτσίδες;) όπως ο πανοσιολογιότατος Ιάκωβος Γιοσάκης, ο πανιερότατος Παντελεήμων, ή ο αιδεσιμολογιότατος πατέρας Πέτρος Παπουτσάκης (20 χρόνια φυλακή-κατ’οίκον-για παιδεραστία), ενώ ο Σπάρτης (στην επικράτεια του οποίου ιερουργούσε ο φερόμενος ως παιδόφιλος και παρεπιδημών τώρα στις φυλακές Κορυδαλλού αρχιμανδρίτης Φώτιος Μ.) ήταν δήθεν αυστηρότερος με τις κοντές κοτσίδες.

Για να επανέλθω στο τεράστιο θέμα της Σιβιτανιδείου, ο ευλαβέστατος φίλος του μακαρίου Χουντόδουλου κ. Σωτ. Τζούμας, που πιστός κι αυτός στη βεντέττα Χουντόδουλου-κ. Λιάπη, έχει βγει τώρα στο αντάρτικο, με άρθρο του (ΕΞΑΨΑΛΜΟΙ-25.3.2010), κατήγγειλε μεταξύ πολλών και διαφόρων, με το γνωστό απειλητικό και υπαινικτικό κουτσομπολικό ύφος που συνηθίζεται στο χώρο της Εκκλησίας, επιτιθέμενος σε κάποια μυστηριώδη Νικόλ: «Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Νικόλ χτενίζεται… Εξακολουθεί να προκαλεί, να παρεμβαίνει σε όλα, να παρασύρει τον Αρχιεπίσκοπο στις επιλογές του και να τον σέρνει απ’ τη μύτη. Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε: ποια είναι αυτή η Νικόλ, που μπορεί να κάνει ό, τι θέλει τον Αρχιεπίσκοπο; Και γιατί; Πόθεν αντλεί τη δύναμη και την εξουσία, ώστε να μπορεί να επιβάλλει τη γνώμη της στον κ. Ιερώνυμο και να διορίζει τους συγγενείς και τους … εκλεκτούς του, σε θέσεις κλειδιά στην Αρχιεπισκοπή αλλά και στη Σιβιτανίδειο; Όχι έναν ή δύο… Αλλά ολόκληρο το σόι της και τους γνωστούς της. Βέβαια ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, έχει μια αδυναμία στην οικογενειοκρατία… Μια ερώτηση επί του προσκειμένου θέματος στον Θηβών κ. Γεώργιο, είναι αρκετή για να σας πει τι παρέλαβε… ..Είναι κάθε μέρα αντιμέτωπος με δεκάδες ελλείψεις αφού στις θέσεις της Μητρόπολης έχουν διορισθεί τα ανίψια και οι ανιψιές, οι γνωστοί και οι φίλοι… Ονόματα ξέρουμε μα ονόματα δε λέμε… Προς το παρόν…..».

Ο προσεκτικός αναγνώστης θα διαπιστώσει πως συμπίπτει ο κ. Τζούμας σε ανύποπτο χρόνο με το Mega, που πολύ αργότερα ανακάλυψε τους ρουσφετολογικούς διορισμούς με τα κλεμμένα λεφτά των ταμείων, αλλά και με τις καταγγελίες για αρχιεπισκοπική οικογενειοκρατία που ακούστηκαν στην κουκουλωμένη υπόθεση του Βοιωτοπεδίου, όπου ματαιώθηκε ακόμη και προαναγγελθείσα εκπομπή του Alter.

Άρα μια διερεύνηση των καταγγελιών του ευσεβέστατου κ. Τζούμα όχι μόνο για την περίοδο βέβαια του κ. Λιάπη, αλλά και για προγενέστερα, θα απεκάλυπτε άμεσα από τα ονόματα των διορισθέντων αν ενέχεται κάποιος ή και οι δυο τελευταίοι Αρχιεπίσκοποι στην απάτη, στο καθαρά οικονομικό αλλά κυρίως στο ρουσφετολογικό σκέλος. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για την Αριστερά, στους προνομιακούς της χώρους της Παιδείας, των εργασιακών αλλά και του σκανδάλου που λέγεται κρατική ασύδοτη Εκκλησίας, αν ήταν πράγματι ανανεωτική, ριζοσπαστική ευρωπαϊκή Αριστερά του Διαφωτισμού και όχι λαϊκίστικη «πατριωτική» Αριστερά με υπόγειες σχέσεις με το παπαδαριό, η οποία χαϊδεύει τα αυτιά της πλέμπας.

Αναρωτιέμαι γιατί αυτές οι καταγγελίες του ευσεβούς πνευματικού τέκνου του Χουντόδουλου, δεν διαψεύδονται από την Αρχιεπισκοπή αλλά αφήνονται να σκανδαλίζουν το εκκλησίασμα; Πολύ περισσότερο που αν πασάν ο κ. Τζούμας μεταξύ κουτσομπολιών κλπ σχετικά και με την Νικόλ (τι γένους άραγε, αφού συνηθίζονται στην Εκκλησία τα γυναικεία υποκοριστικά), ρωτάει επιπλέον και τα εξής επίσης αναπάντητα με την απαραίτητη ροζ σαλάτα στο τέλος: «..ποια η σχέση του ισχυρού άνδρα της ΕΚΥΟ με την Εμπορική Τράπεζα, η οποία έχει πάρει κατ’ ανάθεση πολλές δουλειές της Εκκλησίας σε θέματα εκτιμήσεων ακινήτων και όχι μόνον… Τι έγιναν τα χρήματα για την Εκκλησιαστική Ακαδημία Κηφισιάς που είχε βγάλει ο μακαριστός Χριστόδουλος με ΦΕΚ ( περί τα 4 εκατ. Ευρώ), με αποτέλεσμα να βρίσκονται οι φοιτητές υπό άθλιες συνθήκες και να διαμαρτύρονται; ….. “Υπάρχει θέμα”, σε μια μεγάλη και εύρωστη οικονομικά Μητρόπολη της ηπειρωτικής Ελλάδας. Κι όταν, λέμε “θέμα”, εννοούμε οικονομικής διαχείρισης, γυναικοδουλειές κ.λ.π. Κάτι μου λέει ότι θα ζήσουμε φοβερές στιγμές… Κάτι σαν “άγγιγμα ψυχής” σε επεισόδια…».

Να θυμίσω κι εγώ και άλλες υποθέσεις που αφορούν τον κ.Λιάπη και οι περισσότερες καλύπτονται από πέπλο σιωπής:
Οικονομικά-περιβαλλοντικά
1. Βουλιαγμένη
2. Βοιωτοπέδιο
3. Ασωπός

Ατομικά δικαιώματα
4. Έλληνες Μάρτυρες Ιεχωβά Βοιωτίας
5. Καθολικοί Βοιωτίας

Συγκάλυψη-Ομερτά
6. Ειδικές φυλακές-ξενοδοχείο για τον κλέφτη ροζ κλπ πανιερότατο Παντελεήμονα.
7. Η Εκκλησία δεν τολμά να δικάσει ούτε τον περιβόητο αρχιμανδρίτη (ναι είναι ακόμη αρχιμανδρίτης) του παραδικαστικού και των πολλαπλών σκανδάλων πατέρα Γιοσάκη που μεταξύ άλλων ο κ.Λιάπης ως Θηβών, τον κατήγγειλε (εκ των υστέρων) πως τον εκβίαζε. Πέρα από τις άλλες κατηγορίες, που θα αρκούσαν για να καθαιρεθούν 50 ιερείς, δεν αρκεί ούτε η μαρτυρία του κ.Λιάπη για να αποσχηματιστεί ο σταρ του παραδικαστικού;

Από ανακοίνωση του Χουντόδουλου: «…Η επίσκεψη του αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, συνοδεία ανωτάτου δικαστικού, στον Θηβών, είναι παντελώς άγνωστη στον.κ Χριστόδουλο, υπέρ του οποίου δήθεν ενήργησε ο Γιοσάκης», … Επισημαίνεται «αντιθέτως, όπως προκύπτει από έγγραφη καταγγελία του ιεροδιάκονου Ίγκορ Χλοπόνιν, υπήρχαν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ του κ. Ιερωνύμου και του Γιοσάκη».Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται «είναι απορίας άξιο, γιατί ο Θηβών δεν κατήγγειλε τότε στα αρμόδια όργανα της Ι.Συνόδου τα περί της επισκέψεως που ο ίδιος σημειώνει ότι δέχθηκε». Όσον αφορά δε την καταγγελία του κ. Ιερώνυμου, όπου άφησε να εννοηθεί ότι ο Γιοσάκης τον εκβίαζε με επιστολή του Λέρου Νεκταρίου προς τον τότε πρόεδρο του Αρ.Πάγου, κ. Σ. Ματθία , αναφέρεται ότι ο κ. Νεκτάριος έχει αποδοκιμάσει την επιστολή αυτή ως πλαστή …».

Κύριε Ροΐδη,
κι αυτός ο μιτροφόρος βασιλιάς που θαυμάζει ο κ.Τσίπρας είναι γυμνός-όπως και οι δυο προκάτοχοί του Σεραφείμ και Χριστόδουλος (οι οποίοι κέρδισαν τον μεταθανάτιο θαυμασμό των κ.κ. Κωνσταντόπουλου και Αλαβάνου αντίστοιχα), αλλά δεν υπάρχει κανείς για να το φωνάξει. Η Ελλάδα μπήκε στο ΔΝΤ κι όμως η προκλητική διαφθορά που την έφερε ως εδώ δεν λέει να σταματήσει.

Υ.Γ.
Σημεία και τέρατα: Ο απίστευτα ζοφερός κόσμος της Εκκλησίας. Ιερό κουτσομπολιό και άλλες καταγγελίες κ.Σωτ.Τζούμα, (συνεργάτη του Χριστόδουλου), κατά Ιερώνυμου:
http://www.me.gr/radar/view/O-Arxiepiskopos-desmios-twn-proswpikwn-toy desmeysewn*92355

http://press-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_4743.html

από το...Ομερτά για τον κ. Αρχιεπίσκοπο;