ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟ


ΕΡΩΤΗΣΗ :
Πρός τους κ.κ. Υπουργούς:

* Οικονομικών

*Εθνικής Άμυνας

*Εξωτερικών

*Εσωτερικών,
Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

*Δικαιοσύνης,
Διαφάνειας και Ανθρωπίνων ΔικαιωμάτωνΘΕΜΑ: Ιστορικές και πολιτικά εγκληματικές οι εθνικές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία, ακόμα και τώρα, που η χώρα πνίγεται στα χρέη, δεν διεκδικεί από τη Γερμανία τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν στη χώρα μας τα κατοχικά στρατεύματά της.Έχουν περάσει 66 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας από τη γερμανική κατοχή και το θέμα των Γερμανικών επανορθώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα στρατεύματά της παραμένει σε εκκρεμότητα. Πρόκειται για ένα τεράστιο εθνικό, οικονομικό και κυρίως ηθικό ζήτημα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί για οποιοδήποτε πολιτική σκοπιμότητα να μην προχωρά στην διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, η οποία, σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», οφείλει στη χώρα μας:1) 7,100 δισ. δολάρια (αγοραστικής αξίας 1958) πλέον τους τόκους, που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα.

2) Την εξόφληση του κατοχικού δανείου ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, πλέον τους τόκους.

3) Την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής.

4) Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που έκλεψαν τα γερμανικά στρατεύματα και οφείλουν να μας επιστρέψουν.

Συνολικά οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας, σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης», ξεπερνούν, σε σημερινή αξία, τα 162 δις. Ευρώ χωρίς τους τόκους.

Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, με διάφορες μεθοδεύσεις, κατάφεραν μέχρι τη σύναψη της οριστικής συνθήκης ειρήνης(2 συν 4) που υπεγράφη στη Μόσχα το 1990, να αναβάλλουν την εξόφληση του χρέους τους προς την Ελλάδα. Από το χρονικό αυτό σημείο και μετά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι παραπάνω αναφερόμενες οφειλές είναι απαιτητές από τη χώρα μας.Επειδή οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, έχουν τεράστια ευθύνη, αφού μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν επιδίωξαν αλλά και χρησιμοποίησαν ποικίλα θεμιτά και αθέμιτα μέσα αλλά και κατάφωρες επεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για να ανακόψουν τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Επειδή η διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων αποκτά, σε συνθήκες τροϊκανής «υποδούλωσης» και Γερμανικής προκλητικότητας σε βάρος της χώρας μας, μια νέα εθνική, οικονομική και κοινωνική διάσταση.Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Ποιο είναι το συνολικό ύψος των πολεμικών χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι;

2. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση, ακόμα και τώρα δεν δραστηριοποιείται άμεσα, όπως έχει εθνική υποχρέωση, για τη διεκδίκηση των οφειλών αυτών; Υπάρχουν μυστικές συμφωνίες να παραιτηθεί η Ελλάδα από τις αποζημιώσεις;

3. Σκοπεύουν να διεκδικήσουν άμεσα τις παραπάνω οφειλές της Γερμανίας προς την χώρα μας; Σε ποιες ενέργειες και με ποιο χρονοδιάγραμμα προτίθενται να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση;


Οι ερωτώντες βουλευτές


Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία

Δρίτσας Θεόδωρος

Κριτσωτάκης Μιχάλης

Λαφαζάνης Παναγιώτης

Μουλόπουλος Βασίλης


ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ 160 ΔΙΣ!