ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

πατριδογνωμόνιο

Αντίσταση με τη διαδικασία του ... κατεπείγοντος

Αυτοί φέρνουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σε μια μέρα στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο της τρόικας που κατεδαφίζει σε 24 ώρες ό,τι εργασιακό δικαίωμα κατακτήθηκε με αγώνες, με πόνους, αίμα και δάκρυα τα τελευταία 100 χρόνια. Με πρωτοπορία και μπροστάρη το ΚΚΕ τα 90 τόσα απ' αυτά. Κι όμως εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι!

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και η αντίσταση. Θέλουν να πατάξουν κάθε μορφή συνδικαλισμού; Το ΠΑΜΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ δεν τρώγονται εύκολα. Μήτε καν! Οπου διαλυθούν ή δεν υπάρχουν θα συγκροτηθούν πρωτοβάθμια σωματεία και το μέτωπο θα πλατύνει, θα υψωθεί, από επιχειρηματικό Νταχάου σε Νταχάου. Απ' την αρχή και αν χρειαστεί, απ' το μηδέν ακόμη, με κόπους και ξόδεμα προσωπικό απ' ό,τι δεν περισσεύει καν.

Το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, τώρα το θέτει σκληρά κι ανελέητα, ιστορικώς αναγκαίο και προκλητικό σε απάντηση η διαστροφική αντιμετώπιση της παγκόσμιας, πανευρωπαϊκής και εγχώριας καπιταλιστικής κρίσης.

Το ζήτημα δεν είναι τι θα κάνουν αυτοί. Το ζητούμενο είναι τι θα κάνουμε εμείς σ' αυτόν τον πόλεμο εναντίον μας, των παιδιών και των γερόντων μας. Θα κάτσουμε να παραλύσουμε μπροστά στα ...μαθήματα μαρξισμού αλά Γ.Α.Π. συγκινημένοι που ως και το μεγάλο κανάλι μιλάει με την «ξύλινη» κουκουέδικη γλώσσα για εργασιακό μεσαίωνα, ή θα εξαντλήσουμε κάθε γνωστή αλλά και ολότελα νέα μορφή πάλης ώσπου να πάρουμε πίσω όχι μόνον όσα χάνουμε, αλλά και όσα δικαιούμαστε; Το σύνολο του πλούτου που παράγει η εργατική τάξη αλλά δεν νέμεται όσο μένει εκτός εξουσίας.

Ο καθένας και το λιθαράκι του. Τώρα που ο ενδοευρωπαϊκός καπιταλιστικός ανταγωνισμός οξύνεται και αντιφάσκει, πνιγμένος απ' την αγωνία των αντιθέσεων συμφερόντων με ΗΠΑ, Ιαπωνία κι άλλους παίκτες στη γεωπολιτική σκακιέρα, με την ηγεμονική Κίνα απέναντι, ας ξεδιπλώνουμε τα τρικ τους όποτε κι όπου μπορούμε. Αν βρεθεί κάποιος να σας πει ότι τώρα οι Αμερικάνοι ασχολούνται με τις διαρροές στο διαδίκτυο (wikileaks) κι άλλα τέτοια «παράξενα και περίεργα» που γιγαντώνονται την κατάλληλη, για τους διεθνείς κερδοσκόπους, στιγμή, ιδού η άλλη σκοτεινή μορφή της κρίσης του κεφαλαίου και των βρωμερών μεθόδων που χρησιμοποιεί για να χαυνώνει τις μάζες. Για να μη σηκώνει κεφάλι ο Αμερικανός εργάτης, ο άνεργος, ο ανασφάλιστος, πρέπει να πεισθεί ότι η χώρα του κινδυνεύει. Ετσι κι ο Ελληνας. Αλλα τα μέσα στην υπερδύναμη, άλλα στην ψωροκώσταινα, ίδια τα θύματα, ένας ο θύτης.

Ιδού λοιπόν: Wikileaks. Ο αρχηγός συλληφθείς για σεξουαλική επίθεση. Ομως το ΔΣ του ιστότοπου - «αποκάλυψη», είναι σκέτη αποκάλυψη. Μέλη: ο Μπεν Λόρι, πρώην αξιωματούχος ασφαλείας του Google. Βαν Νταν, ο υλοποιητής της «πορτοκαλί επανάστασης», Ουκρανία 1998. Βαν Τιουκάι, ιδρυτής του Δημοκρατικού Κόμματος της Κίνας. Ξία Κιανγκ, πρόεδρος του «Κίνα - Ιντερνετ» στο Μπέρκλεϊ και εργαζόμενος στο ραδιοσταθμό «Free Asia» του Σόρος. Τάσι Καμσιτσάν της «Δημοκρατικής πλατφόρμας», πάλι του Σόρος, για το Θιβέτ!!!

Είπατε κάτι; Ψάξτε στα «δημοκρατικά» συνδικάτα, φόρα, κόμματα κι έναν Σόρος, θα βρείτε. Κερδοσκόπο και φίλο του Γ.Α.Π. Ο πρώτος που τον επισκέφτηκε πριν καν ορκιστεί πρωθυπουργός.

Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2010
Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ