ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

μαστροποί



πρωτο θέμα







Συνελήφθησαν ένστολοι-μαστροποί

Στους διαδρόμους της Ασφάλειας ήταν κοινό μυστικό ότι πολλές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε νυχτερινά κέντρα, στριπτιζάδικα και οίκους ανοχής ακυρώνονταν την τελευταία στιγμή γιατί ο μαστροποί είχαν πληροφόρηση εκ των έσω.

Η εξάρθρωση του μεγαλύτερου ίσως κυκλώματος διακίνησης γυναικών απέδειξε πως υπήρχε τμήμα προστασίας από ελέγχους διωκτικών αρχών στο οποίο συμμετείχαν τέσσερις εν ενεργεία αστυνομικοί οι οποίοι και συνελήφθησαν. Μάλιστα χρειάστηκε να οργανωθεί μια γιγαντιαία επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 αστυνομικοί, έγιναν συντονισμένες παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων ενώ ασκήθηκαν διώξεις σε συνολικά 42 άτομα στην Ελλάδα και το εξωτερικό αν και συνελήφθησαν μόνο 25.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας από τις αρχές του χρόνου είχαν πληροφορίες ότι ένα γιγαντιαίο κύκλωμα που έχει απορροφήσει και ένστολους σε καίρια πόστα, έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Ο τρόπος λειτουργίας και η δομή του, όπως προέκυψε από τις έρευνες διέφερε από άλλα κυκλώματα που είχαν εξαρθρωθεί στο παρελθόν.

Η εγκληματική οργάνωση είχε διαρθρωθεί και λειτουργούσε σε πέντε τομείς – πυρήνες με σκοπό ακόμη και σε περίπτωση εντοπισμού και σύλληψη των μελών της να μην είναι δυνατή η πλήρης εξάρθρωση της. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο πρώτος πυρήνας περιελάμβανε οκτώ νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στριπ-τιζ στην Αθήνα, ένα στη Γερμανία ενώ το κύκλωμα ετοίμαζε ακόμη δύο μαγαζιά στο Περιστέρι και τη Ρόδο. Όλα τα καταστήματα φέρονται να ανήκουν σε διάφορες εταιρείες έτσι ώστε το μεγάλο αφεντικό να μην φαίνεται πουθενά.

Ο δεύτερος πυρήνας αφορούσε σε 12 παράνομους οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας που και αυτοί φαίνονται να είναι ιδιοκτησίας διαφόρων αχυρανθρώπων.

Ο τρίτος πυρήνας αποτελείτο από άτομα που είχαν ως αποκλειστική απασχόληση την εύρεση γυναικών που θα στελέχωναν τους οίκους ανοχής και τα στριπτιζάδικα. Για το λόγο αυτό τα μέλη, βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με ρώσικες, τσέχικες, πολωνικές και ρουμανικές μαφιόζικες ομάδες που έβρισκαν όμορφά κορίτσια και τα έστελναν πακέτο στην χώρα μας.

Ο τέταρτος πυρήνας είχε το ρόλο του φύλακα – άγγελου σε όλες τις παράνομες δραστηριότητες της ομάδας. Αποτελείτο από εν ενεργεία και απόστρατους αστυνομικούς οι οποίοι ενημέρωναν τους υπευθύνους του κυκλώματος για το πότε θα γίνονταν αστυνομικές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα «φρόντιζαν» για την έκδοση αδειών παραμονής και εργασίας των γυναικών μέσω συγκεκριμένων αστυνομικών υπηρεσιών.
Από τους τέσσερις συλληφθέντες αστυνομικούς ο ένας υπηρετεί στο τμήμα της Νίκαιας, ο άλλος στην Καλλιθέα και οι άλλοι δύο στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Ο τελευταίος τομέας αφορούσε στο ξέπλυμα των χρημάτων και τη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων. Αυτό γινόταν μέσω διαφόρων εταιρειών εμπορίας αυτοκινήτων, αγοράς πολυτελών σκαφών και επενδύσεων σε νυχτερινά κέντρα. Μάλιστα, δύο πολυτελή γιοτ μήκους 20 μέτρων το καθένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών.