ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Warcrimes_Gaza - Balkan Syndrom

17 Ιανουαρίου 2009
Ζύγιση Εγκλήματα και Δεοντολογίας κατά την ομίχλη του URBAN WARFARE
Στίβεν ERLANGER

JERUSALEM - μονάδα σας, σχετικά με τις άκρες του βορείου Jabaliya πόλη της Γάζας, έχει λάβει από την πυρκαγιά ιγδίο γεμάτο στρατόπεδο προσφύγων κοντά. Μπορείτε να προετοιμαστούν για την επιστροφή φωτιά, και ίσως ανακοίνωση - ή ίσως δεν σας, ακόμη και αν είναι για σας το χάρτη - ότι υπάρχει Ηνωμένων Εθνών για το σχολείο εκεί, πλήρη εκτοπισθέντων Gazans. Ξέρετε ότι σας επιτρέπει το διεθνές δίκαιο για την προστασία των στρατιωτών σας και να επιστρέψετε τη φωτιά, αλλά και τις απαιτήσεις που εξασφαλίζουν ότι δεν υπάρχει υπερβολική βλάβη σε αμάχους. Θυμάστε όλοι ότι στο χάος;

Παίρνετε το GPS-καθοδηγούμενη κονιαμάτων, τα οποία υποτίθεται ότι είναι ακριβή και ενός ειδικού εκρηκτική δύναμη, φωτιά και πίσω. Στο τέλος, σας σκοτώσει ορισμένα μαχητές της Χαμάς, αλλά επίσης, τα Ηνωμένα Έθνη, λέει, πάνω από 40 άμαχοι, ορισμένα από αυτά τα παιδιά.

Έχετε διαπράξει έγκλημα πολέμου;

Ανεξάρτητα από τη στρατιωτική και πολιτική του Ισραήλ αποτελέσματα των 21 ημερών του πολέμου κατά της Χαμάς στη Γάζα, το Ισραήλ είναι και πάλι αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες και anguished αμφισβήτηση όσον αφορά τη νομιμότητα της στρατιωτικής δεοντολογίας. Όπως και το Ισραήλ το 2006 τον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η λαϊκή αντίληψη του τρόπου με τον οποίο το Ισραήλ στο εξωτερικό αγώνες, και συνεπώς των Ισραηλινών, μπορεί να αποδειχθεί πιο μόνιμη από οποιαδήποτε στρατηγική κέρδη ή ζημίες.

Οι τηλεοπτικές εικόνες της καταστροφής στην πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας και της μεγάλης ασυμμετρίας στην θάνατοι, κυρίως αμάχων, έχουν δημιουργήσει μια αναταραχή στον αραβικό κόσμο και τη Δύση θυμίζει το 2006.

Μια πληθώρα των Δυτικών υπουργούς Εξωτερικών, αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομάδων, τόσο ισραηλινές και ξένες, έχουν εκφράσει σοκ και αηδία? Ορισμένες έχουν ζητήσει έρευνες για εγκλήματα πολέμου δυνατόν. Οι ομάδες επίσης να πω Χαμάς είναι σαφώς παραβιάζει τους κανόνες του πολέμου.

Περισσότεροι από 1.100 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα, σύμφωνα με τη Χαμάς-run Υπουργείο Υγείας, η οποία εκτιμά ότι το 40 τοις εκατό είναι γυναίκες και παιδιά κάτω των 18 ετών. Το Ισραήλ εκτιμά ότι μόνο το ένα τέταρτο των νεκρών είναι πολίτες. Ισραήλ, το οποίο έχει υποστεί 13 νεκρούς, 3 από τους πολιτικούς, που κατηγορείται για δυσανάλογη χρήση βίας. Θάνατος διοδίων σε πόλεμο μπορούν να φέρουν ένα ηθικό βάρος, αλλά δεν αποτελεί νομική μία.

Ερώτηση της αναλογικότητας

Βάσει του διεθνούς δικαίου, της αναλογικότητας ορίζεται ως ζήτημα της αποφάσεως, δεν αριθμών: Είναι ο δυνητικός κίνδυνος για αμάχων υπερβολικά σε σχέση με την αναμενόμενη στρατιωτική πλεονέκτημα; Αυτό θέτει το βάρος για τις στρατιωτικές πλεονέκτημα, δεδομένου του κινδύνου είναι ένα πολιτικό δεδομένο και δεν πρέπει μόνο να είναι «υπερβολική». Ακόμα και αν ο στόχος είναι νόμιμος, είχε το δικαίωμα να προσπαθήσει όπλο που χρησιμοποιείται για την ελαχιστοποίηση των πολιτικών ζημιά; Το κλειδί είναι η αναμενόμενη ζημία ο κυβερνήτης αναμενόμενα από τη χρήση ενός συγκεκριμένου όπλου, και τι δεν συνέβη στην πραγματικότητα, όταν απολύθηκε.

Η άλλη βασική αρχή του δικαίου είναι οι διακρίσεις: έχει μια στρατιωτική αγωνίστηκαν σκληρά για να χτυπήσει μόνο στρατιωτικών στόχων και των μαχητών, ενώ προσπαθεί να αποφύγει αμιγώς πολιτικούς στόχους και noncombatants;

Η επιλογή απαιτεί μια έρευνα για τις συνθήκες μάχης που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στη διάρκεια των εχθροπραξιών μαίνεται, και τέτοιες αποφάσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε αστικό αντάρτικο πόλεμο, όταν μαχητές της Χαμάς όπως ζουν ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό και να λαμβάνουν καταφύγιο εκεί. Αν και το Ισραήλ είναι πλέον το επίκεντρο της κριτικής, οι νομικοί εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι η Χαμάς, μια ριζοσπαστική ισλαμική ομάδα κατατάσσονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη ως τρομοκρατικές, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Σκοποβολή πυραυλοβολίδες από τη Γάζα με στόχο την ισραηλινές πόλεις και αμάχων αποτελεί προφανή παραβίαση της αρχής της διάκρισης και της ταιριάζει το κλασικό ορισμό της τρομοκρατίας. Μαχητές της Χαμάς έχουν επίσης τεθεί σε αδικαιολόγητο κίνδυνο αμάχους από την αποθήκευση των όπλων μεταξύ των οποίων, συμπεριλαμβανομένου και τζαμιά, σχολεία και νοσοκομεία που υποτίθεται ότι, πάρα πολύ, γεγονός που τους καθιστά δυνητικούς στρατιωτικών στόχων. Αν και το αστικό και το αντάρτικο πόλεμο δεν είναι παράνομη, από την καταπολέμηση της κατά τη διάρκεια των πολιτών, συχνά στην πολιτική της ένδυσης, της Χαμάς μπορούν επίσης να θέτουν σε κίνδυνο noncombatants.

Ωστόσο, η Χαμάς τις παραβιάσεις τείνουν να αντιμετωπίζεται ως ένα δεδομένο και επικρίθηκε ως ξεπετάγματος, εκπρόσωποι Ισραηλινών και των υπαλλήλων που λένε. Λένε ότι το Ισραήλ έχει ποτέ δεν προσπάθησε να χτυπήσει πολιτών, εργαζομένων ή ιατρικές εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών ή του προσωπικού. "Οι κανόνες εμπλοκής είναι πολύ σαφείς», είπε ο Mark Regev, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. "Δεν με στόχο αμάχους, για να μην στόχο τους ανθρώπους των Ηνωμένων Εθνών, για να μην στόχος του ιατρικού προσωπικού. Όλα αυτά είναι πολύ σαφής στο ισραηλινό στρατιωτικό δόγμα. "

Asa Kasher, 69, έχει την προεδρία σε θέματα ηθικής δεοντολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και την βοήθησε να γράψει την ισραηλινή στρατιωτική του κώδικα ηθικής. Θα εξακολουθεί να διδάσκει στο Κολέγιο του στρατού της Διοίκησης και του Γενικού Επιτελείου.

Είπε ότι τον ισραηλινό στρατό του ηθικά και νομικά πρότυπα ήταν υψηλά και ότι πίστευε ότι ευσυνειδήτως να διδάσκονται τη στρατιωτική. Όμως, όπως και για το τι συμβαίνει στην περιοχή, είπε, "έχω μια γενική εμπιστοσύνη στην νοοτροπία και την ευπρέπεια, αλλά ποιος ξέρει;"

Ένας ανώτερος δικηγόρος για τα Ηνωμένα Έθνη, ο οποίος έλαβε την άδεια να μιλήσω μόνο αν παραμείνει ανώνυμος, συμφωνήθηκε ότι η ισραηλινή κωδικό ήταν εξαιρετική, αλλά είπε ότι οι στρατιωτικοί δεν κάνουν αρκετά για την προστασία ουδέτεροι ή να παρέχουν καταφύγια για τους πολίτες. "Η σωστή ζύγιση της αναλογικότητας στο πεδίο της μάχης δεν είναι ακριβώς συμβαίνει, όπως θα έπρεπε», είπε.

Ισραήλ βασικών νομικών αξιωματικός του στρατού, του οποίου το όνομα δεν είναι δυνατόν να δημοσιευθούν σύμφωνα με τους κανόνες λογοκρισίας, η οποία ονομάζεται έξοδα "πέρα για πέρα άδικο και αδικαιολόγητο," και μίλησε για την φρικτή πραγματικότητα του πολέμου και της έναντι του Ισραήλ ευνοϊκά συμπεριφορά με αυτή του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ , το Αφγανιστάν και το Κοσσυφοπέδιο.

Η πιο έντονη κριτική για τη συμπεριφορά του Ισραήλ έχει επίκεντρο τον τρόπο με τον οποίο διεξήγαγε τον πόλεμο και να εκτιμηθεί σε κινδύνους για την αμάχων, η πρόσβαση του ιατρικού προσωπικού για τους τραυματίες και την παροχή ζωτικής σημασίας προμήθειες προς αμάχων στη Γάζα, οι οποίοι δεν μπορούν να διαφύγουν οι κλειστές έδαφος. Μερικά γεγονότα ενσωματώσουν τα επιχειρήματα και αμφισβητείται έντονα.

Η Σχολή Fakhura

Ένα από τα touchstones του πολέμου μέχρι σήμερα έχει την τύχη της ομάδας των παλαιστινίων αμάχων ξεφύγουν από τις μάχες που είχαν επένδυση μέχρι να πληκτρολογήσετε ένα Ηνωμένων Εθνών για το σχολείο. Οι σκοτώθηκαν στις 6 Ιαν. σε ανταλλαγή ιγδίο πυρκαγιά μεταξύ μαχητών της Χαμάς και Ισραηλινών στρατιωτών. Τα γεγονότα είναι αμφισβητούμενο? John Ging, ο διευθυντής της Γάζας United Nations Relief and Works Agency, δήλωσε ότι 43 άτομα έχασαν τη ζωή τους και ότι δεν μαχητές απολύθηκε από το εσωτερικό του σχολείου ή harbored ήταν εκεί. Η ισραηλινή στρατιωτική πρώτος είπε ότι είχε επιστραφεί πυρκαγιά σε μία ομάδα της Χαμάς κονιαμάτων στο εσωτερικό του σχολείου και σκότωσαν δύο μαχητές. Τότε ο στρατός ενημέρωσε τους διπλωμάτες να πω ότι η Χαμάς ήταν άνδρες που καίνε δίπλα στο σχολείο, και ότι ένα γουδί κέλυφος, που είναι εξοπλισμένα με σύστημα καθοδήγησης, είχε στόχο να πολεμήσει. Όμως, μετά την ολοκλήρωση της αρχικής έρευνας, ο στρατός έχει πλέον επανέλθει στην πρώτη εκδοχή - ότι μαχητές της Χαμάς απολύθηκε από το εσωτερικό του σχολείου σύνθετες. Ο στρατός έχει θέσει υπό αμφισβήτηση το ποσό των 43 νεκρών, λέγοντας ότι χειραγωγούνται από Χαμάς και είναι πολύ υψηλό, δεδομένης της περιορισμένης εκρηκτική δύναμη ενός κονιάματος κέλυφος.

Ο διευθυντής του παλαιστινιακού ανθρωπίνων δικαιωμάτων ομάδας Al-Haq, Shawan Jabarin, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι οι Ισραηλινοί γνώριζαν ότι το σχολείο είχε καταφύγει άμαχοι.

"Παρόλο που δεν είχαν άμεση επίθεση το σχολείο, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους αμάχους εκεί. Επειδή δεν έλαβε υπόψη ότι, και γνώριζαν ότι το κέλυφος θα κατακερματίσουν, δεν φροντίζουν με αμάχων ", είπε. "Θα φέρει την ευθύνη. Βάσει του διεθνούς δικαίου, εάν δεν ληφθούν όλα τα μέτρα για τον σεβασμό των αμάχων, που φέρουν την ευθύνη. "

Οι μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων Hanan Abu Khajib, 39, είπε ότι η Χαμάς απολύθηκε λίγο έξω από το σχολείο σύνθετες, μάλλον απομονωμένη από την αυλή ενός σπιτιού απέναντι, 25 μέτρα από το σχολείο. Ισραηλινής επιστροφή φωτιά, λίγα λεπτά αργότερα, επίσης εκφορτώνεται εκτός σχολείου, κατά μήκος του τοίχου νοτιοδυτικά, σκοτώνοντας δύο μαχητές της Χαμάς. Σχεδόν όλα τα θύματα ήταν στο δρόμο έξω από το σύνθετο, με μόνο τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από μύδρος εντός των τειχών.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακούφιση οργανισμός λαμβάνει μεγάλη προσοχή να μην λιμάνι μαχητές στην κτιρίων έτσι ώστε να προστατεύει τους πολίτες και τα παιδιά τους, δήλωσε η εκπρόσωπος του οργανισμού, Christopher Gunness. Ο οργανισμός που ασχολείται συνήθως με όσο το ήμισυ του πληθυσμού της Γάζας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, και είναι πρόθυμοι να καταστήσει σαφές ότι οι εργαζόμενοι είναι ουδέτερη και να μην πυροβολήσουν.

Ο κ. Gunness και άλλοι υπάλληλοι της υπηρεσίας να πω ότι δεν θέλουν να μπει σε μια μάχη με το Ισραήλ κατά κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, αν και τονίζουν ότι είχαν διαβιβάσει τις συντεταγμένες του χάρτη όλων οργανισμός σχολεία, κτίρια και καταφύγια για την ισραηλινή στρατιωτική. Αλλά είναι προβληματισμένος από την ισραηλινή τακτική ισχυρισμούς, και πιο πρόσφατα από το Υπουργείο Εξωτερικών και από Avi Dichter, Ισραήλ υπουργός δημόσιας ασφάλειας και πρώην αρχηγός της Shin Bet αντιτρομοκρατικές οργανισμού, ότι ο οργανισμός έχει διεισδύσει από ανταρτών και μαχητές της Χαμάς, η οποία μπορεί, είπε ο κ. Gunness, οδηγούν τους νέους ισραηλινούς στρατιώτες να πιστεύει ότι ο οργανισμός είναι ένα δικαιολογημένο στόχο.

Το Ισραήλ, έχει προσπαθήσει να αποφύγει μια δημόσια αγώνα με τον οργανισμό, η αποστολή ανώτερος υπάλληλος Υπουργείου Άμυνας να εκφράσει τη λύπη του για το θάνατο ενός οργανισμού οδηγός - του οποίου η θανάτωση των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε στο Ισραήλ, αλλά το Ισραήλ την άρνηση αυτή - και να πω ότι Το Ισραήλ εκτιμά το έργο του οργανισμού κάνει στη Γάζα, οι διπλωμάτες και ισραηλινών αξιωματούχων είπε.

Όμως, το νομικό ζήτημα των εγκλημάτων πολέμου, είναι διαφορετική.

Πρώτον, αν η Χαμάς απολύθηκε από το εσωτερικό ή ακόμη και δίπλα από τα Ηνωμένα Έθνη το σχολείο, γνωρίζοντας ότι ήταν ένας οργανισμός κτιρίου και έτσι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την ουδετερότητά της για προστασία, θέτοντας σε κίνδυνο αμάχους, τότε οι μαχητές της Χαμάς είναι δυνητικά ένοχος για ένα έγκλημα, σύμφωνα με την Β 'Tselem, ενός ισραηλινού ανθρωπίνων δικαιωμάτων ομάδα. Επίσης, από την πυροδότηση, μετέτρεψε τον τόπο από τον οποίο απολύθηκε σε μία νόμιμη στρατιωτική στόχο - όπως τζαμιά έγινε νόμιμο στόχων της Χαμάς, διότι αποθηκεύονται μεγάλες αποθηκεύει προσωρινά από πυραύλους και όπλα στο εσωτερικό τους.

Οι ερευνητές θα πρέπει τότε να αποφασίσει αν απολυθούν ισραηλινών στρατευμάτων πίσω από τα κατάλληλα όπλα, και με την κατάλληλη στάθμιση των στρατιωτικών όφελος για το σύνολο της λειτουργίας των πολιτικών κατά των πιθανών βλαβών.

"Το σημαντικό θέμα είναι το πώς οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις ισορροπημένο το όφελος από το πάτημα του στόχου με την αναμενόμενη ζημιά σε αμάχους», δήλωσε ο ισραηλινός στρατός κύριο νομικό υπάλληλο. "Όπως το αντιλαμβάνομαι, δεν νομίζω ότι αυτό που αναμένεται αριθμού των θυμάτων. Αν κοιτάξει κανείς κονιάματος πυρκαγιάς, δεν αναμένουν απώλειες 43 - εάν όντως υπήρξαν 43 θύματα. Πιστεύουμε ότι ένα τείχος κατέρρευσε ή υπάρχει άλλος έκρηξη. Δεν είναι σαφές. "

Η ισραηλινή όλμοι είχαν καθοδήγησης GPS, ο στρατός είπε. Όμως, ο κυβερνήτης πρέπει να εξετάσει επίσης την πιθανότητα ότι μπορεί να χάσετε. "Αν είναι σπάνιο να ηχήσει στόχο, τότε δεν έχετε κάτι να λάβει υπόψη της," είπε ο νομικός. "Αλλά δεν ξέρω πόσο οι στρατιώτες είχαν επίγνωση του ποιος ήταν μέσα στο κτίριο - ίσως θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα, αλλά να βρει πληροφορίες για τις δυνάμεις σε μια firefight επί του εδάφους είναι ένα πρόβλημα. Αλλά αν το ψήσιμο ήταν από έξω και δεν περίμενα να είναι το κτίριο που επλήγησαν, τότε που επηρεάζει την απόφαση. "

Υπάρχει ένα "πεδίο απολογισμού" συνεχίζεται, είπε ο αξιωματικός. Αλλά δεν είναι σαφές κατά την έρευνα θα ολοκληρωθεί ή αν θα πρέπει να δημοσιοποιούνται. Συνήθως οι εσωτερικές έρευνες πεδίου, με μόνο συμπεράσματα αποκάλυψε, σε αντίθεση με τις ποινικές έρευνες και δικαστήρια στρατοδικείο.

Η Samouni Clan

Το ισραηλινό έδαφος εισβολή άρχισε Ιαν. 3, και τις πρώτες πρωινές ώρες της Ιαν. 4, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησε μια μεγάλη ακρόαση των φατριών, οι Samounis, που ήταν τραυματίες και παγιδεύονται από το σφοδρό αγωνίζονται περίπου Zeitoun, στην Ανατολική Πόλη της Γάζας. Ο Ερυθρός Σταυρός ξεκίνησε ζητώντας του ισραηλινού στρατού για την πρόσβαση στο τραυματίες.

Η Samouni φατριών είπε ότι μεταφέρθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες από σπίτι σε σπίτι, αλλά η ισραηλινή στρατιωτική αμφισβητεί αυτό. Η τελευταία ήταν το σπίτι χωρίς κέλυφος, και περίπου 30 μέλη της εκτεταμένης οικογένειας σκοτώθηκαν, ανεβάζοντας το ερώτημα εάν ο ισραηλινός στρατός απευθύνονται σε ένα σπίτι όπου είχαν καταφύγει οι πρόσφυγες γνώριζαν. Ο Ερυθρός Σταυρός δεν είχε επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή για την επίτευξη των Samounis και άλλοι μέχρι Ιαν. 7, όταν τέσσερα παιδιά βρέθηκαν αδυνατισμένος, δίπλα στη νεκρή μητέρα τους.

Δεν ήταν σαφές γιατί το σπίτι ήταν το κέλυφος, αλλά Maj. Jacob Dallal του ισραηλινού στρατού δήλωσε η έρευνα έδειξε ότι δεν ειδικών κτιρίων στο Zeitoun είχε επιλέξει ως στόχους την ημέρα, και ότι ο στρατός μόνο ακούσει αργότερα για την τραγική κατάσταση της οικογένειας . Είπε ότι μια έρευνα έδειξε ότι ο στρατός δεν είχε μετακινηθεί το Samouni οικογένεια από σπίτι σε σπίτι, αν και αυτά μπορεί να έχουν κάνει οι ίδιοι ως απάντηση στην ισραηλινή ζητεί να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης.

Ο Ερυθρός Σταυρός, η οποία συνήθως λειτουργεί αθόρυβα, το οποίο εκδίδεται μία σπάνια δημόσια δήλωση rebuking το Ισραήλ, τη χρέωση ότι η ισραηλινή στρατιωτική είχαν αποτύχει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, την περίθαλψη και την άντληση των τραυματιών κατά έγκαιρο τρόπο.

Anne-Sophie Bonefeld, μια Εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού που βασίζονται στην Ιερουσαλήμ, είπε: "Θα ήταν πραγματικά σοκαρισμένος από την καθυστέρηση." Ο στόχος του θα κοινό, είπε, "ήταν να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ δεν υπάρχει μια τέτοια κατάσταση . "

Ο Ερυθρός Σταυρός, επίσης, δήλωση που συγκλόνισε τους Ισραηλινούς, οι οποίοι λειτουργούν καλά με τον Ερυθρό Σταυρό και την εμπιστοσύνη αυτή, είπε ο κ. Regev. "Βρήκαμε ότι είναι πολύ ανησυχητικό, διότι θα τις λάβει πολύ σοβαρά", είπε. "Είναι υποχρέωσή μας σε δύσκολες καταστάσεις να βοηθήσει τη ΔΕΕΣ να κάνει τη δουλειά του. "

Maj. Peter Lerner, εκπρόσωπος για το Υπουργείο Άμυνας του γραφείου συντονισμού για τη Γάζα, δήλωσε ότι η πρόσβαση στο πεδίο της μάχης "έχει επηρεαστεί σοβαρά από την εξέλιξη για την καταπολέμηση του," προσθέτοντας ότι "τακτικός συντονισμός ήταν εκεί από την αρχή και εργάστηκε σε πολλές περιπτώσεις, και κάποιες φορές λόγω της έντονης καταπολέμησή της δεν λειτουργεί τόσο καλά. "

Αλλά το Ισραήλ στη συνέχεια να δημιουργήσουν ένα πρόσθετο ειδικό δωμάτιο με τις κοινές επιχειρήσεις η κύρια ανθρωπιστικές υπηρεσίες κοντά στο Τελ Αβίβ.

Η Χαμάς, ως κατάχρηση των ασθενοφόρων και της Ερυθράς Ημισελήνου και των Ηνωμένων Εθνών για τα σύμβολα και στο παρελθόν, και μάλιστα κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης, Ταγματάρχα Lerner χρεωθεί.

"Έχουμε είχε gunmen προέρχονται από τα ασθενοφόρα και ανάληψη θέσεων εδώ την τελευταία εβδομάδα? Μου άνθρωποι είδαν", είπε. "Έτσι, φυσικά, αυτό καθιστά τα στρατεύματα στο πεδίο πολύ επιφυλακτικός σχετικά με οχήματα που προσεγγίζουν τους, και για ποιο λόγο ο συντονισμός πρέπει να είναι από την κορυφή προς τα κάτω πολύ, σε όλη τη διαδρομή της γραμμής, προκειμένου να τη μονάδα στον τομέα."

Ο στρατός του επικεφαλής δικηγόρος είπε σχετικά με το Samounis: "Εκεί δεν ήταν στο στάδιο μιας πολιτικής που δεν λαμβάνουν την περίθαλψη των τραυματιών. Είμαστε προσπαθούμε για τη βελτίωση του συντονισμού. Αλλά δεν μπορεί να υπάρχει μεγάλη ένταση αγωνίζονται σε μια τέτοια πυκνοκατοικημένη χώρα χωρίς λάθη. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν λάθη. "

Από τότε, ο Ερυθρός Σταυρός έχει σημειωθεί βελτίωση, ακόμη και εξαίροντας το Ισραήλ για την προσπάθεια να αποφευχθούν τα ατυχήματα και πολιτικό παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε μια ενημέρωση για τους Ευρωπαίους στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή διπλωμάτης που παρακολούθησαν την ενημέρωση.

Pierre Wettach, επικεφαλής της οργάνωσης στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ σε μια συνέντευξη: "Πιστεύω ότι υπάρχει μια πραγματική ανησυχία από την πλευρά της IDF να αντιμετωπίσει αυτά τα πράγματα, τα οποία είναι εξαιρετικά περίπλοκη για να οργανώσετε. "

Στόχοι αμφισβητηθεί

Τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομάδων είναι επίσης προβληματισμένος από την αποχώρηση του Ισραήλ απεργίες για τα κτίρια που πιστεύουν πρέπει να χαρακτηριστεί ως πολιτικό, όπως και το Κοινοβούλιο, τα αστυνομικά τμήματα και το προεδρικό μέγαρο.

"Μερικοί από τους στόχους είναι τα γραφεία της κυβέρνησης της Χαμάς και τις πολιτικές αρχές», δήλωσε η Jessica Montell των B'Tselem. Αν δεν χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς, είπε, "δεν πρόκειται για νόμιμους στόχους», και πρόσθεσε, "έχουμε υποψίες ότι το IDF δεν τηρεί τους κανονισμούς αυτούς. "

Ο στρατός επιτέθηκαν "και τις δύο πτυχές της Χαμάς - την αντοχή ή στρατιωτική πτέρυγα και την dawa, ή κοινωνική πτέρυγα, ο όρος" ο Ανώτερος Αξιωματικός είπε. Υποστήριξε ότι η Χαμάς ήταν όλα ένα κομμάτι και σε έναν πόλεμο, τις πράξεις του πολιτικού και κοινωνικού ελέγχου είχαν ως νόμιμο στόχο, όπως τα πυραυλικά αποθηκεύει προσωρινά. Από τον Ιούνιο του 2007 και την εξαγορά της Χαμάς στη Γάζα σε μια σύντομη πόλεμο με τις αντίπαλες κοσμική Fatah, τόσο στο Ισραήλ όσο και η Αίγυπτος έχουν προσπαθήσει να σφραγίσει το έδαφος. Υπάρχει, όμως, έχει μια ενεργή λαθρεμπόριο εμπορίου μέσω σηράγγων από την Αίγυπτο, και πριν από ένα χρόνο, η Χαμάς ανατίναξε ανοικτή την αιγυπτιακή σύνορα, αφήνοντας Gazans Αίγυπτο και πηγαίνετε στο κατάστημα για τα τρόφιμα, μαγειρικά έλαια, τα φάρμακα, τα ψυγεία και τα παρόμοια. Ωστόσο, η Χαμάς, επίσης, χρησιμοποιείται η ανοικτή σύνορα με λαθραία σε μεγάλες πυραύλους και άλλα όπλα, ισραηλινών αξιωματούχων πω.

Για να προσπαθήσουν να σταματήσουν τις επιθέσεις με πυραύλους από τη Γάζα, το Ισραήλ σταμάτησε τις συνήθεις εμπορικές συναλλαγές με τη Γάζα και να διατηρούνται σε μια πολύ περιορισμένη διατροφή για την ηλεκτρική ενέργεια, τη βενζίνη, το ντίζελ και μαγειρικό λάδι, αλεύρι και πολλά άλλα στοιχεία. Η ιδέα ήταν μια μορφή οικονομικών κυρώσεων, ο κ. Regev, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, είπε, μια υπενθύμιση ότι το Ισραήλ δεν θα αφήσουμε να είναι φυσιολογική ζωή υπό Χαμάς.

Όμως, πολλές ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλιμακωτά από κοινού την κυβέρνηση να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, που στηρίζεται σε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την "συλλογική τιμωρία των αμάχων." Η ισραηλινή κυβέρνηση υποστήριξε ότι δεν υφίσταται ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, ότι οι βασικές ανάγκες δόθηκαν - χρησιμοποιώντας το Ηνωμένων Εθνών για το ελάχιστο ποσό θερμίδων που απαιτούνται ημερησίως για την επιβίωση - και το δικαστήριο συμφώνησε γενικά. Αλλά η πυραυλοβολίδες δεν σταματήσει.

Η αποτελεσματική κλείσιμο συνεχίστηκε με μια εξάμηνη κατάπαυση του πυρός με την Χαμάς που έκλεισε τον περασμένο μήνα, και η έλλειψη πετρελαίου ντίζελ για τη Γάζα είναι μόνο γεννήτρια ενέργειας, για παράδειγμα, σημαίνει πολλές ώρες την ημέρα χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή η πίεση για τα νοσοκομεία, τις γεννήτριες και για την ύδρευση και αποχέτευση, η οποία εξαρτάται από ηλεκτρικές αντλίες.

Εννέα ισραηλινές ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων χρεώνονται ότι η καταπολέμηση της είχε προκαλέσει μια κρίση στον τομέα της υγείας και τα συστήματα αποχέτευσης και έχουν υποβάλει αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο και πάλι.

Sari Bashi, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gisha ομάδα, δήλωσε ότι η σημερινή έλλειψη της ηλεκτρικής ενέργειας που είχε η περιορισμένη πρόσβαση σε πόσιμο νερό σε περισσότερους από 500.000 ανθρώπους? Είπε ότι υπήρχαν λύματα στο δρόμο και ότι τα νοσοκομεία αυτά που λειτουργούν με γεννήτριες λείπουν ανταλλακτικά. Κα Montell B'Tselem του είπε ότι παρόλο που το Ισραήλ αποσύρθηκε από τη Γάζα το 2005, "δεν υπάρχει νομικό κενό" και διατηρεί την ευθύνη για την κάλυψη βασικών αναγκών και του εμπορίου. "Το επιχείρημα ότι η συλλογική τιμωρία των αμάχων βρίσκω πολύ συναρπαστικό», είπε.

Κυρώσεις για αντικατάσταση

Ωστόσο, δεδομένου ότι ξεκίνησε τον πόλεμο, την καταπολέμηση της έχει αντικατασταθεί κυρώσεων ως μέσο για να σταματήσει τους πυραύλους, δήλωσε ο κ. Regev.

Philippe Lazzarini, επικεφαλής του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι, δεδομένου ότι ξεκίνησε τον πόλεμο, "Ο αριθμός των φορτηγών Ισραήλ επέτρεψε σε Γάζα είναι πολύ υψηλότερο από ό, τι κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού." Αλλά το ζωικό άλευρο και είπε, "Οτιδήποτε μοιάζει με μια μεγάλη αύξηση, όταν το συγκρίνουμε με σχεδόν τίποτα δεν. "Μείζονος Dallal δήλωσε ότι" οι άνθρωποι ξεχνάμε πλαίσιο ενός πολέμου ζώνη σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, όπου κάθε φορά που μια πόρτα είναι ανοιχτή τράβηξε, διερωτάται ένας στρατιώτης που κρύβεται πίσω από αυτό. "

Η Παλαιστινιακή Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι η ισραηλινή στρατιωτική ενήργησε με "πλήρη περιφρόνηση για τις ζωές των Παλαιστινίων αμάχων."

Σημαντικές Dallal, ωστόσο, δήλωσε ότι το βασικό ερώτημα, και δεν αφορά μόνο για το Ισραήλ, ήταν, "Πώς το στρατό καταπολέμηση μιας τρομοκρατικής ομάδας;"

"Αν εμείς», πρόσθεσε, με την έννοια του κόσμου, "απλά δείτε τις φωτογραφίες και να μη χρησιμοποιούν τα κεφάλια μας, τότε οι τρομοκράτες πάντα θα κερδίσει την κοινή γνώμη αυτές τις μάχες."

Taghreed El-Khodary συνέβαλαν αναφοράς από τη Γάζα, και Sabrina Tavernise από την Ιερουσαλήμ.

Copyright 2009 The New York Times CompanyΣάββατο, 17 Ιανουάριος 2009


Αναρτηση με αμεσο ενδιαφερον για τους Πολιτες,κατα πρωτον, που συμμετεχουν σε Αποστολες εκτος Επικρατειας και τους Κατοικους της Γαζας..!


derStandard.at 13. Ιανουαρίου 2009, 16:06

Οριστικη αποφαση(Präzedenzurteil) στο "Σύνδρομο Βαλκανίων".
Στρατιώτης νοσούντως όγκου, μετά την αποστολή στην Σομαλία, για να λαμβάνει 545.000 ευρώ
Ρώμη - Για πρώτη φορά, το ιταλικό υπουργείο Άμυνας για την αποζημίωση στρατιώτης έχει καταδικαστεί, σύμφωνα με μια αποστολή στη Σομαλία για το λεγόμενο σύνδρομο Βαλκανίων άρρωστος. Το "σύνδρομο Βαλκανίων" είναι με τις επιπτώσεις στην υγεία των χαμηλών ραδιενεργών πυρομαχικών ουρανίου που συνδέονται με τις ΗΠΑ στα Βαλκάνια, τη Σομαλία και το Ιράκ έχει χρησιμοποιηθεί. Το δικαστήριο στη Ρώμη, έχει τώρα την άμυνα υπουργός να καταβάλει αποζημίωση 545.000 ευρώ για τους στρατιώτες, Giambattista Marica, που καταδικάστηκαν σε οκτώ μήνες μετά την αποστολή στη Σομαλία, μεταξύ Δεκεμβρίου 1992 και Ιουλίου 1993, σχετικά με τα λεγόμενα του Hodgkin λέμφωμα είναι. Οι γιατροί έχουν ραδιενεργό υλικό για την ασθένεια των στρατιωτών ευθύνεται, δήλωσε στην ημερήσια Corriere della Sera. " Σύμφωνα με την απόφαση αυτή το ιταλικό υπουργείο Άμυνας των κινδύνων χαμηλής ραδιενέργειας ουράνιο και είχαν ενημερώσει την καλύτερη προστασία των στρατιωτών. "Η ετυμηγορία του Δικαστηρίου Roman είναι μια επιτυχία για όλες τις οικογένειες, λόγω των Βαλκανίων σύνδρομο έχουν χάσει συγγενείς,» δήλωσε ο δικηγόρος Maricas. Στην Ιταλία, το φόβο των μεγάλων Σύνδρομο των Βαλκανίων: Περίπου 20 ιταλικές στρατιώτες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε αποστολές Βαλκανίων, έχουν διαφορετικές μορφές κακής όγκου, αναφέρει μία από το ιταλικό υπουργείο Άμυνας των εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής. Εντοπίστηκαν οι αιτίες πολλών ύποπτων θανάτων και των ασθενειών μεταξύ των στρατιωτών, οι οποίοι από το 1995 έχουν χρησιμοποιηθεί στα Βαλκάνια. Η Επιτροπή επανεξέτασε την κατάσταση της υγείας των 42.000 ανδρών ηλικίας 20 έως 59 ετών. Σύμφωνα με τα μέλη της οικογένειας του συνδρόμου Βαλκανίων στρατιώτες που έχουν μολυνθεί, το ποσοστό της νόσου Hodgkin περιπτώσεις μεταξύ των στρατιωτικών είναι διπλάσια από ό, τι στο ιταλικό πληθυσμό. Συνολικά, μέχρι και 200 στρατιώτες στο σύνδρομο άρρωστος. (APA)
Σύνδεσμός :Corriere de le Serra: Uranio impoverito, governo condannato risarcimento ένα pagare di mezzo Milione
(αυτοματη μεταφραση google)