ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

tou mparmpam ou ti nioti ti legam ba-r-bynioti

μ αυτο το αρβανιτοτραγουδο της πελλοπονησου
ανοιξε η συζητηση ,και παλι, για τις μεταρυθμησεις
στην παιδεια..:

(Ξένη δημοσίευση) - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-Υπ. Παιδείας-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, κάλεσε τον Καθηγητή κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ζήτησε να αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Π.Δ.Ε.) όπως αυτό προβλέπεται από το ΠΔ 127 του 2003 και λειτουργεί στο πλαίσιο του Ε.ΣΥ.Π. Το Σ.Π.Δ.Ε. θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του διαλόγου για την αναμόρφωση του Λυκείου και τη μελέτη ενός νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το θεσμοθετημένο αυτό όργανο, στο οποίο διασφαλίζεται εκ του νόμου η απαραίτητη κοινωνική αντιπροσωπευτικότητα, σε λογικό χρόνο, θα διατυπώσει προτάσεις προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά τον αναγκαίο διάλογο με τους αρμόδιους φορείς (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ) και άλλους προβλεπόμενους εκπροσώπους από τον χώρο των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων και της ευρύτερης Ελληνικής κοινωνίας.
Ο Καθηγητής κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, συμμεριζόμενος την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης αυτού του εθνικού θέματος, απεδέχθη την πρόταση του Υπουργού.Ο Καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης, μετά τη συνάντηση με τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο δήλωσε: «Εκτιμώντας την κρισιμότητα της καταστάσεως η οποία επιβάλλει υπεύθυνη στράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου που ενδιαφέρονται για την Παιδεία, αποδέχθηκα την πρόταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η συζήτηση με τον Υπουργό ήταν χρήσιμη και ειλικρινής, ώστε ο διάλογος που θα αρχίσει να είναι ανοιχτός και αποτελεσματικός, χωρίς προηγούμενες δεσμεύσεις».
Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας κ. Θ. Βερέμης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη θέση του εάν απορριφθεί η πρότασή του για ολοήμερο Λύκειο με απογευματινά μαθήματα φροντιστηριακού τύπου και πανελλαδικές εξετάσεις στις δύο τελευταίες τάξεις.«Εγγύηση» ότι το πόρισμα Βερέμη θα μπει στο συρτάρι αποτελεί η επιλογή του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γ. Μπαμπινιώτη, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία του διαλόγου.«Αν μου πουν “δεν δεχόμαστε την πρότασή σας γιατί είναι πολύ αυστηρή” και το τεκμηριώσουν, θα πω εντάξει. Αν την απορρίψουν επειδή είμαι εγώ, θα πω: “Καλά παιδιά μου, μάλλον δεν με χρειάζεστε, βάλτε κάποιον άλλον”», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Θ. Βερέμης λίγο πριν ανακοινωθούν η συνάντηση των κ.κ. Σπηλιωτόπουλου και Μπαμπινιώτη και η κατάληξή της.