ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

o dekalogos tou Obamiou..:-P

Τον Δεκάλογο του Obamiou

1. Νέα πρόσωπα παντού. Ο Γ. Παπανδρέου θέλει καταρχάς ψηφοδέλτια ανανέωσης που μπορεί να ανθήσουν (πχ. σε εκλογικές περιφέρειες). Ανθρωποι του προέδρου, νέα γενιά και «εθελοντές», που πια δεν έχουν τον βραχνά του Ασυμβιβαστου...
2. Αναζητήστε... γυναίκες. Γυναίκες παντού αλά... Θαπατέρο!
3. Κρησάρα... καθαρότητας. Οι υποψήφιοι θα περαστούν από την κρησάρα της Επιτροπής Διαφάνειας. Θέλουν και να είναι και να φαίνονται «καθαροί» σε όλες τις επικίνδυνες πολιτικες στροφές.
4. Οχι στους αποκλεισμούς. Αν και οι πρώην «ρευματικοί» είναι καχύποπτοι, οι άνθρωποι που «μαγειρεύουν» τα πράσινα ψηφοδέλτια (Ραγκούσης, Αθανασάκης, Βάρτζελη, Ρέππας και άλλοι αφανείς...) είναι κατηγορηματικοί. Δεν επιθυμεί να έχει... Χμερ ο Γ. Παπανδρέου , «θα εκφρασουμε όλο τον κόσμο, χωρίς εκπτώσεις»....
5 .Λαμπρά πρόσωπα, όχι «λαμπερά». Το επάγγελμα δεν μας αφορά,εκτιμώντας ότι η «τηλεθέαση» δεν είναι διαβατήριο απαραιτήτως στην πολιτική.Πρεπει ομως οι υποψήφιοι να μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς στο «γυαλί». Για την ακρίβεια, οι υποψήφιοι να στέκονται ικανοποιητικά στον δημόσιο διάλογο και να μην απομακρύνουν με την εικόνα τους τον ψηφοφόρο (από τα χαμηλά μέχρι τα μεσαία στρώματα κυρίως).
6. Εξω τα «βαρίδια».
7. Μαζί παλιά και νέα γενιά. Τα γκάλοπ δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πείσει όλες τις γενιές τις νέες και τις παλαιότερες. Και σκοπεύουν τα ψηφοδέλτιά τους να έχουν εκπροσώπους απ' όλες τις Οικογενιές. Πολιτικές και μη..
8. Με τακτ... μονο οι στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου οι «παπανδρεϊκοί» θα λάβουν «διαβατήριο»; Πολύ επιλεγμένα και προσεκτικά -αν και θα αποτραπεί η κάθοδος ανθρώπων που μπορεί να εξελιχθεί επικοινωνιακά ως... επέλαση των ανθρώπων του προέδρου.
9.Ανανεωμένο ευρωψηφοδέλτιο. Οι ευρωεκλογές, εάν προηγηθούν των εθνικών, θα έχουν ως προς τα ψηφοδέλτια ανάλογα χαρακτηριστικά. Εαν οχι......
10.Σχέδιο για εθελουσίες. Οι... εθελουσίες έξοδοι δεν λέγονται αν δεν γίνουν. Ομως εξετάζουν τον γρίφο του Λαλιώτη και τον ρόλο του Σημίτη....
Ερωτηματικό αποτελεί η πορεία του Κ. Λαλιώτη, που δηλώνει ότι δεν σταμάτησε να είναι μάχιμος πολιτικός, η απόφαση για τη διαχείριση της πιθανής υποψηφιότητάς του,είναι δική του απόφαση, αν θέλει δηλαδη να είναι υποψήφιος στη Β Πειραιά ή αλλού. Ο Λαλιώτης είναι ο Λαλιώτης,λέει η έμπιστος συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ απο το fofig@pegasus.gr ,και ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ψηφοδέλτιο του κόμματος,αφου θα τον προτεινουμε για Προεδρο της Δημοκρατιας ..!

ΑΥΤΑ και ΑΛΛΑ πολλα κρυβονται στον καταλογο του Υποψηφιου Βουλευτη που
μελετουν στην Χαρ. Τρικουπη....και μπορειτε να διαβασετε παρακατω..:



Ο... δεκάλογος του υποψηφίου

Σε εκλογική τροχιά στη Χαριλάου Τρικούπη... ξεσκονίζουν βιογραφικά για να παρουσιάσουν ενισχυμένα ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια
25/1/2009

Είναι δυνατόν να ετοιμάζεις την «επόμενη μέρα» χωρίς να υπολογίζεις στα πρόσωπα που θα τη διαχειριστούν; Το ερώτημα ταλανίζει ακόμη και τώρα τη Χαριλάου Τρικούπη, που έχει ξεκινήσει το «σκανάρισμα» των υποψήφιων βουλευτών, χωρίς να βάζει το χέρι της στη φωτιά για τον χρόνο των εκλογών.

Σε εκλογική τροχιά, πάντως, έχουν μπει για τα καλά και εξετάζουν βιογραφικά για να ενισχύσουν ή να διατηρήσουν τη δυναμική στα -ανά περιφέρεια- ψηφοδέλτια πριν είναι αργά.

Η δουλειά γίνεται αθόρυβα. Συνήθως συνοδεύει τον βασικό στόχο για τη χάραξη στρατηγικής σχετικά με τις πρώτες κινήσεις (συμβολικού, θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα) που επιχειρεί να σχεδιάσει το ΠΑΣΟΚ μπροστά στο ενδεχόμενο κυβερνητικών καθηκόντων.

Το πρότυπο... Ομπάμα είναι πυξίδα τους για επιλογές που μπορεί να γίνουν εύκολα αποδεκτές και εν συνεχεία δημοφιλείς και στην Ελλάδα. «Ναι, εμείς μπορούμε», είναι ένα από τα συνθήματα που θα κληθούν να επαναλάβουν και στο χωριό των εκατό κατοίκων υποψήφιοι βουλευτές, έστω και παραφράζοντάς το -θέλοντας, πάντως, να συμβολίσουν την ανάγκη της συλλογικής ευθύνης.

Ποιο είναι το προφίλ του υποψηφίου που θα ήθελε το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσουν τα στελέχη του; Πρώτη αρχή η αλληλοσυμπλήρωση στη συνολική εικόνα!

«Ρευματικοί», «παπανδρεϊκοί» και «βαρίδια»

1 Νέα πρόσωπα παντού. Ο Γ. Παπανδρέου έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές. Θέλει καταρχάς ψηφοδέλτια ανανέωσης. Που σημαίνει ότι θα αναδείξει νέα πρόσωπα, όπου πιστεύει ότι μπορεί να ανθήσουν(σ.σ. σε εκλογικές περιφέρειες). Ανθρωποι του προέδρου, στελέχη που αναδείχθηκαν επί των ημερών του, νέα γενιά και «εθελοντές», που πια δεν έχουν τον βραχνά του ασυμβίβαστου μεταξύ επαγγέλματος και βουλευτικής έδρας.

2 Αναζητήστε... γυναίκες. Γυναίκες παντού αλά... Θαπατέρο! Ο κ. Παπανδρέου παροτρύνει συνεργάτες του στην αναζήτηση γυναικείων υποψηφιοτήτων, αφού σκοπεύει να αποτελέσουν βασικό μοχλό στην εφαρμογή των πολιτικών του στην κυβέρνησή του. Επιδιώκοντας να αυξήσει το ποσοστό γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων ξεκινώντας από τη Βουλή.

3 Κρησάρα... καθαρότητας. Οι υποψήφιοι θα περαστούν από την κρησάρα της Επιτροπής Διαφάνειας. Θέλουν και να είναι και να φαίνονται «καθαροί» σε όλα, ώστε να αποφύγουν τις επικίνδυνες στροφές στο... παρά πέντε. «Οσο μπορούμε να γνωρίζουμε», λέει στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας ότι το κόμμα δεν είναι... ντετέκτιβ, αλλά υιοθετεί αυστηρό πλαίσιο επιλογής υποψηφίων. «Η μάχη θα είναι σκληρή και αναμένουμε και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη», καταλήγει το εν λόγω στέλεχος.

Σε αρκετούς νομούς δεν αλλάζει το ψηφοδέλτιο. Αφορά όσους έχουν μετρηθεί και έχουν αποδειχθεί ισχυροί, ακόμη και αν έχασαν την έδρα. Αυτήν τη φορά και με σχετικά ορατή τη νίκη ΠΑΣΟΚ, λίγοι δεν θα επανεκλεγούν, ενώ θα εκλεγούν άλλοι 50! Πάντως, κάποιοι θα αντικατασταθούν, όπου «βλέπουν» ότι η υποψηφιότητά τους δεν «τραβάει» και δημιουργούν «τρύπες» στην περιφέρειά τους...

4 Οχι στους αποκλεισμούς. Αν και οι πρώην «ρευματικοί» είναι καχύποπτοι, οι άνθρωποι που «μαγειρεύουν» τα πράσινα ψηφοδέλτια (Ραγκούσης, Αθανασάκης, Βάρτζελη, Ρέππας και άλλοι αφανείς...) είναι κατηγορηματικοί. Δεν πρόκειται να διαταραχθούν εσωκομματικές ισορροπίες -το αντίθετο. Δεν επιθυμεί να έχει... Χμερ ο Γ. Παπανδρέου ανά νομό για παν ενδεχόμενο; «Σε κάποια ψηφοδέλτια πρέπει να είναι παραπάνω οι «βενιζελικοί»», λέει στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι «θα εκφραστεί όλος ο κόσμος, χωρίς εκπτώσεις». Μάλιστα, δίνοντας την αίσθηση ότι αναγνωρίζει ατύπως «κάστρα» σε κάποιους νομούς με ενισχυμένο το ρεύμα...

5 Λαμπρά πρόσωπα, όχι «λαμπερά». Το επάγγελμα δεν τους αφορά, αλλά οι γνωρίζοντες ποντάρουν σ' αυτά που επικοινωνούν με περισσότερο κόσμο. «Μακριά όμως τα «λαμπερά», μαζί τα λαμπρά πρόσωπα», επισημαίνουν, εκτιμώντας ότι η «τηλεθέαση» δεν είναι διαβατήριο απαραιτήτως στην πολιτική.

Πάντως, τους ενδιαφέρει οι υποψήφιοι να μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς στο «γυαλί». Για την ακρίβεια, εύχονται οι υποψήφιοι να στέκονται ικανοποιητικά στον δημόσιο διάλογο και να μην απομακρύνουν με την εικόνα τους τον ψηφοφόρο (από τα χαμηλά μέχρι τα μεσαία στρώματα κυρίως).

6 Εξω τα «βαρίδια». Επιδιώκουν επίσης να αποθαρρύνουν πρώην βουλευτές και πρώην υποψηφίους (ακόμη δύο και τρεις φορές) να κατέβουν και πάλι, εφόσον γνωρίζουν (μέσω γκάλοπ και εκτιμήσεων) ότι δεν έχουν τύχη εκλογής -αντιθέτως δουλεύουν ως «βαρίδι» στα πράσινα ψηφοδέλτια.

7 Μαζί παλιά και νέα γενιά. Τα γκάλοπ δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πείσει όλες τις γενιές -τις νέες και τις παλαιότερες. Και σκοπεύουν τα ψηφοδέλτιά τους να έχουν εκπροσώπους απ' όλες τις γενιές. Πολιτικές και μη. Εχουν, άλλωστε, δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν ψηλά στις προτιμήσεις στελέχη με κυβερνητική εμπειρία, τα οποία οι πολίτες δείχνουν να εμπιστεύονται ειδικά λόγω της διεθνούς κρίσης.

Ενδιαφέρονται όμως και για την ενίσχυση του προφίλ στελεχών που θα «εκτεθούν», που κατά βάση αποτελούν τα «πουλέν» της νέας γενιάς και που φαντάζει ως απόλυτα πιθανή η αξιοποίησή τους στο κυβερνητικό σχήμα. Θα είναι αρνητικό το πρόσημο, αν βασικοί κρίκοι παπανδρεϊκών στελεχών δεν εκλεγούν σε καλή σειρά...

8 Με ...τακτ οι «παπανδρεϊκοί». Στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου θα λάβουν «διαβατήριο»; Πολύ επιλεγμένα και προσεκτικά -αν και θα αποτραπεί η κάθοδος ανθρώπων που μπορεί να εξελιχθεί επικοινωνιακά ως... επέλαση των ανθρώπων του προέδρου- λένε από τη υπό μετακόμιση Χαριλάου Τρικούπη.

9 Ανανεωμένο ευρωψηφοδέλτιο. Οι ευρωεκλογές, εάν προηγηθούν των εθνικών, θα έχουν ως προς τα ψηφοδέλτια ανάλογα χαρακτηριστικά. Ανθρωποι κύρους (με εμπειρία), μάχιμοι και ικανοί να υπηρετήσουν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος εναντίον της κυβέρνησης, που έχει προσδώσει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Γ. Παπανδρέου. Ταυτόχρονα, στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι κυρίαρχο το στίγμα της ανανέωσης, όπως και της διατήρησης τριών από τους νυν ευρωβουλευτές.

10 Σχέδιο για εθελουσίες. Οι... εθελουσίες έξοδοι δεν λέγονται αν δεν γίνουν. Ομως το εξετάζουν. Για παράδειγμα, πρώην υπουργοί και βουλευτές (π.χ. οι κ. Δρυς, Φωτιάδης και άλλοι) λέγεται ότι δεν έχουν ενθαρρυντικά μηνύματα.

Ο γρίφος του Λαλιώτη και ο ρόλος του Σημίτη

Ερωτηματικό αποτελεί στην πορεία του Κ. Λαλιώτη, που δηλώνει ότι δεν σταμάτησε να είναι μάχιμος πολιτικός, η απόφαση για τη διαχείριση της πιθανής υποψηφιότητάς του. «Είναι δική του απόφαση, αν θέλει να είναι υποψήφιος στη Β Πειραιά ή αλλού. Ο Λαλιώτης είναι ο Λαλιώτης», λέει έμπιστος συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου. Και ο πρώην πρωθυπουργός; Οι καλά γνωρίζοντες τις προθέσεις του κ. Κ. Σημίτη επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ψηφοδέλτιο του κόμματος (το λένε και όσοι εξετάζουν ως πιθανή εκδοχή το Επικρατείας). Ασχέτως πάντα του τρόπου που θα επιλέξει να καταγραφούν οι κινήσεις του κατά την προεκλογική περίοδο.

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
fofig@pegasus.gr

6 σχόλια:

taspa είπε...

ΟΤΑΝ ΛΈΜΕ ΜΆΧΗΜΟΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΑΧΙΛΛΕΑ?
ΟΤΑΝ ΘΥΜΩΝΕ ΣΤΟ ΤΣΑΝΤΗΡΙ ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΑΠΑΙΡΝΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ,''ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ'
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΑΞΗ ΤΟΥ ΓΑΠ,5000 ΕΠΙΤΟΜΈς ΚΟΥΒΑΛΆΕΙ ΣΤΟ ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΤΟΥ!!!!!

Β.Bimbo είπε...

μονο 5000..???
εμενα παντως μ αρεσει ο τροπος που η Χαρ.Τρικουπη προσπαθει να μαντρωσει
ολα τα τραγια πισω απ τον μπερντε της
Σοσιαλιστικης Αλλαγης..!
και παω στοιχημα οτι στις Εκλογες θα χουν
κορωνα το εξης ωραιον και μοιραιον..:
Ενοτης-Τιμιοτης- Σταθεροτης
για να εξασφαλισωμεν και την Ψηφον της
Ιερας Μονης Βα(λ)τοπεδιου......!

taspa είπε...

λοιπόν αν αυτός πάρει αυτοδυναμία,εγω φευγω για την αλλοδαπήν ,κατα Βιένη μεριά.
Δεν ειναι δυνατόν να συνεχίσω τον συνεγελασμό,με τόσο βόδια.
Βλέπεις κι ο αλλος ο τεως Πρόεδρος!!!!!
μοιραίοι,θεομπαίχτες του κερατά,κι ενας κόσμος στο περίμενε.

Β.Bimbo είπε...

αμα την κανεις,
ελα απο δω.. εχει πιο μεγαλη πλακα απο τη Βιεννη ....
και απο τεως ...ουχου....
δεν ξερουμε που να τους βαλουμε..!

taspa είπε...

chat ich gesagt?meine muti wart wiennerin!!!!

Β.Bimbo είπε...

ich dachte schon....
dass du etwas mit die KRONE hast..:-P

τρελλαινομαι για τα σοκολατακια με φρεσκο
βουτηρο και ασπρη σοκολατα της βιεννης..!