ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

η δυσφήμηση της Ελλάδας

Συγκρίνουν την Ελλάδα με την Αργεντινή
Της Αριστοτελίας Πελώνη ΝΕΑ

Η επιχείρηση- «δυσφήμηση της Ελλάδας» συνεχίστηκε χθες στον διεθνή Τύπο, με ιδιαίτερα σκληρά, καταστροφολογικά και πικρόχολα δημοσιεύματα που τροφοδοτούν τη φημολογία για χρεοκοπία της χώρας και κάνουν ασφυκτικό τον κλοιό γύρω από την ελληνική οικονομία.
Σκουπίδια, αντί για μπάλες, θα... στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα φωταγωγήσει την Παρασκευή ο δήμαρχος Αθηναίων. Χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων κατακλύζουν τους δρόμους της πρωτεύουσας μετά την απόφαση των εργαζομένων να προχωρήσουν από χθες σε... 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους παρ΄ ότι δεν υπάρχει δυνατότητα λόγω συνταγματικού κωλύματος Oι «Financial Τimes» αφιέρωσαν το πρώτο τους θέμα στην Ελλάδα με αφορμή την υποβάθμισή της από την Standard & Ρoor΄s αλλά, ομολογουμένως, την παράσταση έκλεψε το δισέλιδο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», το οποίο χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος απειλή για το κοινό νόμισμα. Το δημοσίευμα δεν διστάζει μάλιστα να προχωρήσει στην πρόβλεψη ότι η Ελλάδα μπορεί να υποχρεωθεί να δηλώσει στάση πληρωμών, όπως συνέβη στο Μεξικό και την Αργεντινή κατά το παρελθόν.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ δηλώνουν Αθήνα και Λευκωσία για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία καθώς πέτυχαν, σύμφωνα με τον Δ. Δρούτσα και τον Μ. Κυπριανού, «ουσιαστικές» βελτιώσεις στο τελικό ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε χθες στις Βρυξέλλες από τους «27» υπουργούς Εξωτερικών. Η Ε.Ε. κρατά παγωμένα τα οκτώ διαπραγματευτικά κεφάλαια της Τουρκίας λόγω της έλλειψης προόδου στις σχέσεις της με την Κύπρο, αλλά ανοίγει το ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο που αφορά το περιβάλλον. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ από την απόφαση των «27» δηλώνει και η Τουρκία. Ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς κάλεσε τη Λευκωσία να ασχολείται περισσότερο με την επίλυση του Κυπριακού και λιγότερο με τα δρομολόγια των πλοίων (αναφερόμενος στο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Τελωνειακής Ένωσης). Περισσότερο, πάντως, θα πρέπει να ασχοληθεί η Άγκυρα με τα δρομολόγια των μαχητικών της αεροσκαφών, καθώς χθες έξι από αυτά έκαναν άκρως επικίνδυνη «σφήνα» ανάμεσα σε ελληνικά και γαλλικά μαχητικά που πραγματοποιούσαν άσκηση νότια της Ικαρίας.