ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ο ουρανός και ο ήλιος της Αθήνας σας καλωσορίζει


Eκτύπωση

Θερμό καλωσόρισμα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι-Μουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, χθες, στο Προεδρικό Μέγαρο


«Ο ουρανός και ο ήλιος της Αθήνας σας καλωσορίζει», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, σφίγγοντας το χέρι του Κορεάτη γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι-Μουν, που τον υποδέχθηκε έξω, στον ηλιόλουστο κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Τον γ.γ. συνόδευσε ο πρέσβης μας στα Ηνωμένα Εθνη κ. Αναστάσιος Μητσιάλης (φωτο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, 4/11/09).


Tης Eλενης Mπιστικα

Στον αστερισμό της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανέτειλε και κύλησε χθες η ημέρα με πυκνότατο πρόγραμμα στο πλαίσιο των εργασιών του «3ου Παγκόσμιου Φόρουμ Μετανάστευσης», που είναι και ο λόγος της αφίξεως του κ. Ban Ki-Moon. Τον γ.γ. του ΟΗΕ συνάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ώρα 13.00, είχε μισής ώρας διάρκειας κατ' ιδίαν συζήτηση μαζί του στο Προεδρικό Γραφείο και, στη συνέχεια, παρέθεσε προς τιμήν του κ. Ban Ki-Moon γεύμα στον β΄ όροφο της Προεδρίας όπου παρεκάθησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, ο αν. υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, ο πρέσβης μας στα Ηνωμένα Εθνη κ. Αναστάσης Μητσιάλης, μέλη της συνοδείας του γ.γ. καθώς και στελέχη της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στην προσφώνησή του, στο γεύμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καλωσόρισε στην Αθήνα τον γ.γ. του ΟΗΕ. «Η Ελλάδα, ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ αποτελεί πιστό θεματοφύλακα των διαχρονικών αξιών τις οποίες πρεσβεύει ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο Πρόεδρος κ. Κ. Παπούλιας. «Το πνεύμα παραμένει πάντα επίκαιρο. Προς τα Ηνωμένα Εθνη στρέφεται η ανθρωπότητα για να επιλύσει συγκρούσεις αλλά και για την επίλυση διεθνών προβλημάτων, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη και η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Προς τα Ηνωμένα Εθνη στρέφεται η ανθρωπότητα για να διαμορφώσει ένα καλύτερο μέλλον»... Στην αντιφώνησή του ο γ.γ. αναφέρθηκε στην πασίγνωση ομορφιά της Ελλάδας και έκανε λόγο για τις ελληνικές διδασκαλίες, για τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις ελληνικές λέξεις και τις έννοιες που έχουν ενταχθεί σε όλες τις γλώσσες. Για να καταλήξει: «Το σημαντικότερο, ίσως, δώρο των Ελλήνων στον κόσμο είναι η ιδέα της Δημοκρατίας, της εξουσίας στον λαό. Αυτή είναι και η κύρια αρχή του ΟΗΕ. Η Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου». Και θύμισε πως η Ελλάδα πολέμησε για την ελευθερία και τη Δημοκρατία στο πλευρό των συμπατριωτών του, στην Κορέα. Το απόγευμα χθες, το ζεύγος Μπαν επισκέφθηκε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και το βράδυ ήταν προσκεκλημένο σε δείπνο από τον πρωθυπουργό και την κ. Αντα Παπανδρέου.


Hμερομηνία : 5/11/09
Copyright: http://www.kathimerini.gr

Kλείσιμο