ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Turkey and the EU

Τουρκία και η ΕΕ

Irish Left Review · Turkey and the EU(english)

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην ατζέντα Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που αρχίζει σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ου, και λόγω να συνάψει με τη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής είναι το ζήτημα της ενδεχόμενης μελλοντικής ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ είναι, κατά την άποψη αυτού του συγγραφέα, ένα πάρα πολύ σημαντικό στρατηγικό σημείο για την Ευρω-Ατλαντικό άξονα. Το ψήφισμα της ΕΕ το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας θα αποτελέσει κεντρικό ρόλο στην κίνηση επίλυση ορισμένων ζητημάτων καύση στη διεθνή σκακιέρα. Συγκεκριμένα, η ένταξη στην ΕΕ της Τουρκίας θα μπορούσε να εγγυηθεί για την Ευρω-Ατλαντικό συμφέροντα τα ακόλουθα:

  • . Θα αποτελεί την τελική φάση της αναδιάρθρωσης των Βαλκανίων, που ξεκίνησε από την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας, καθιστώντας την Τουρκία, με όλες του τις δημογραφικές, πολιτιστική, οικονομική και πολιτική δύναμη, καθώς και η ιστορική σχέση της με την περιοχή, βασικό ρυθμιστή και διαιτητής της σχέσης της Ευρώπης με τα Βαλκάνια - ιδιαίτερα εκείνων των κρατών, όπως η Αλβανία και η ΠΓΔΜ, οι οποίες δεν έχουν, ακόμη, άρχισε το περιβάλλον της ΕΕ.
  • Η Τουρκία, μέσω της δύναμης της και πολύ στενή συμμαχία με τόσο οι ΗΠΑ και η Βρετανία, θα γίνει η βαλβίδα ασφαλείας για το Ευρω-ατλαντικό άξονα, διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπήρχε δυνατότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση από ποτέ έναρξη μιας διαδικασίας αυτονόμηση από τις ΗΠΑ Αυτοκρατορία. Η ΕΕ, με την Τουρκία στο εσωτερικό της, δεν θα είναι σε θέση να αναπτύξει μια ανεξάρτητη πολιτική στρατηγική, θα συνεχίσει να αποτελεί επιστέγασμα της στρατηγικής των ΗΠΑ, ενώ πιο ήπια ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ των μελών της.
  • Η ανάπτυξη αυτών των εμπορικών και οικονομικών δεσμών, θα πρέπει να είναι το απόλυτο όφελος της ευρωπαϊκής ελίτ. Η Τουρκία έχει, κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, αναπτύχθηκε μια αυξανόμενη λιανικής πώλησης και το χαμηλό επίπεδο της μεταποιητικής βιομηχανίας, με πολύ χαμηλό κόστος εργασίας, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί δεξαμενή φθηνού εργατικού δυναμικού που προορίζονται για την Ευρώπη. Κατά την ίδια, έχει γίνει σημαίνοντα επίκεντρο των χαμηλού και μεσαίου επιπέδου του τουρισμού και ένα γεωγραφικό σταυροδρόμι των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου που συνδέει την Ευρώπη με τις παραγωγικές περιοχές.
  • Τέλος, η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να καταστεί ένας συνομιλητής για την ΕΕ στις σχέσεις της με τον ισλαμικό κόσμο. Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η Τουρκία, ως κράτος-μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να προωθείται ως ένα μαλακό και συνεργασίας ισλαμική χώρα, σε αντίθεση με τα έθνη εξτρεμιστικές της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και, ιδίως με το Ιράν. Στενής σχέσης της Τουρκίας με το Ισραήλ είναι επίσης μέρος αυτής της ανάπτυξης σεναρίου.

Ακόμη και μια πρόχειρη ματιά στις τέσσερις παραπάνω παράμετροι θα αναφέρει ότι υπάρχουν εγγενείς αντιφάσεις σε αυτά. Πολιτικά συμφέροντα, ωστόσο, και τα χρήματα έχουν κάνει πολλές συζητήσεις. Ως εκ τούτου, το πιο άμεσο καθήκον στην Ευρώπη θα είναι να αντιμετωπίσει και να περιθωριοποιήσει στο παρασκήνιο κάθε αντίθεση στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κοινή γνώμη πρέπει να ωθείται σε σχήμα και τα πράγματα δεν μπορεί να αφεθεί στην vaccilations είτε Σαρκοζί και Μέρκελ. Ταυτόχρονα, οι κυρίαρχες ελίτ της τόσο στην Ελλάδα όσο και η Κύπρος, τα δύο κράτη μέλη της ΕΕ ενδέχεται να προβάλει αντιρρήσεις, πρέπει επίσης να ευθυγραμμιστούν.

Τα κύρια όπλα για την επίτευξη αυτών των στόχων οι λεγόμενες «ανεξάρτητο» και «του πολίτη» ομάδων που προωθούν την επιθυμητή οργανική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης - ορισμένες από τις οργανώσεις που είδαμε αναπτυχθεί στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος 2η Λισαβόνας - οργανώσεις που έχουν εξαφανιστεί. Η κύρια οργάνωση ασκεί πιέσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη είναι η Ανεξάρτητη Επιτροπή για την Τουρκία [1] - το οποίο δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από το γνωστό Open Society Institute [2] του George Soros πλαισιώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Who is Who?

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή για την Τουρκία είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο και χρηματοδοτούνται ομάδα λόμπι κύριος στόχος του οποίου είναι να υποστηρίξει και να προωθήσει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οργανώνει συνέδρια ανοικτή για το κοινό και έχει δημοσιεύσει μια ολόκληρη σειρά από περιοδικά και εκθέσεις. Η ιστοσελίδα της αναφέρει σαφώς ότι η εστίασή του είναι στην διαμορφωτές της κοινής γνώμης: δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

Διαχείριση του Συμβουλίου, αποτελείται από άτομα που, κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια περίπου, έχουν διαδραματίσει βασικό ρόλο σε μια σειρά από εξελίξεις, οι οποίες αποτελούν μέρος της ευρω-ατλαντικής στρατηγικής. Ορισμένες από αυτές έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα σκάνδαλα χρόνο και έχουν πίσω από μια σειρά πολέμων.

Του προέδρου είναι Martti Ahtisaari, πρώην Πρόεδρος της Φινλανδίας και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης 2008. Ήταν ο συγγραφέας του το περίφημο Αχτισάαρι έκθεση που άνοιξε το δρόμο για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Μετά από διάφορες κατηγορίες και φήμες, των Ηνωμένων Εθνών διεξήγαγε μια έρευνα που διαπίστωσε ότι πάνω από 2 εκατ. € είχε υποβληθεί σε ιδιωτικό λογαριασμό του από τους λογαριασμούς στην Ελβετία και η Κύπρος ... ... τους λογαριασμούς αυτούς ανήκαν στην αλβανική βαρόνους των ναρκωτικών. Κεφάλαιο 2 του ΟΗΕ έρευνα διαπιστώθηκε ότι ένα τζιπ, που ανήκει σε ένα μέλος της κυβέρνησης στην Πρίστινα, είχαν περάσει uncumbered μέσω μιας σειράς των συνόρων και παραδίδονται πάνω από 40 εκατ. € για Αχτισάαρι. Κανένα από αυτά δεν ήταν επαρκή κατηγορίες με κάθε τρόπο να βλάψει ο άνθρωπος που το 2008 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης!

Είναι απολύτως φυσικό ότι μια τέτοια πρόεδρος θα έχει άλλα άτομα που αξίζει να τον βοηθήσει στο έργο του.. Emma Bonino, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και πρώην υπουργός Διεθνούς Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, και τον Αντιπρόεδρο της Ιταλικής Γερουσίας είναι ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο. Hans van den Broek, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος είναι άλλο. Ο τελευταίος ήταν επικεφαλής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης 1993 με 99 και ήταν γνωστός για τα έντονα την υποστήριξή του από την Τουρκία. Bonino ήταν μία από τις πιο δυνατές φωνές προβάλλοντας το επιχείρημα για τον βομβαρδισμό και την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας? Όνομά της εμπλέκεται επίσης στην Σαντέρ - σκάνδαλο Cresson - ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έπληξαν την ελίτ των Βρυξελλών. [3]

George Soros ίδιος, έχει ένα θερμό υποστηρικτή της ΕΕ την ένταξη της Τουρκίας.Είναι αξιοσημείωτο ότι στις 12 Ιουνίου 1999, ενώ οι πληγές μετά τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου ήταν ακόμα ανοιχτό, Σόρος, που αναφέρεται στο Newsweek συμβούλευε τις ERU "να συμπεριλάβει ολόκληρη την νοτιοανατολική περιοχή της Ευρώπης στην ίδια". 10 χρόνια αργότερα, όπως αυτό το έργο είναι αργά και σταδιακά να γίνει πραγματικότητα, είναι τώρα από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως είναι σήμα κατατεθέν του, έχει, από το 2008, τα λόγια του σε δράση και επένδυσε τεράστια ποσά σε πετρέλαιο της Τουρκίας, οικονομική και διατροφής τους τομείς.

Τι σημαίνουν όλες οι εξελίξεις σημαίνουν για την Ιρλανδία; Με την ψήφιση της Συνθήκης της Λισαβόνας, τη διαδικασία της Τουρκίας της ιδιότητας του μέλους, παρά μια σειρά ανοιχτών τραυμάτων, όπως ο πόλεμος στο Κουρδιστάν και την εισβολή / κατοχή της μισής Κύπρος, παρουσιάζεται από πολλούς in-the-γνωρίζουν ως αναπόφευκτη, αν δεν επιθυμητή διαδικασία. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας αριθμός των προοδευτικών που δικαιούνται καμία αντίθεση στην ένταξη της Τουρκίας ως αντιδραστική - αν δεν είναι φασίστας! Ας θυμηθούμε ότι ο κυπριακός λαός απέρριψε στην απόλυτη πλειοψηφία τους το σχέδιο Ανάν μόλις πριν από δύο χρόνια - μόλις λίγους μήνες πριν απορρίψει τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Και ότι το ζήτημα της τουρκικής κατοχής Κύπρος έχει ηχώ εδώ όπως η Ιρλανδία και η Κύπρος παραμένει το μόνο δύο κράτη μέλη της ΕΕ, ακόμα υπό κατοχή.

Ώρα επομένως να εξετάσουμε ορισμένα από αυτά τα ζητήματα πολιτικά.

Όλα τα σχόλια και τις συζητήσεις για την ανωτέρω ευπρόσδεκτη

Michael Youlton γράφει σε προσωπική βάση. Όλες οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι το δικό του. Photo δείχνει Έλληνας Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Davoutoglou στην Αθήνα πριν από λίγες ημέρες.

Notes: Σημειώσεις:

____________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________


[1] Ανεξάρτητη Επιτροπή για την Τουρκία υποστηρίζει τα εξής:

Ήταν ηγέτες της ΕΕ που προκάλεσε την επιβράδυνση της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια, ή ήταν η έλλειψη της κυβέρνησης της Άγκυρας για την επίλυση του; Υπάρχει ο κίνδυνος της «υφέρπουσα εξισλαμισμό» στην τουρκική κοινωνία; Ποιες είναι οι πιθανότητες για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος, το πρόβλημα Κύπρος και οι διαφορές με την Αρμενία; Μπορεί σημαντικές νέες γεω Τουρκίας-πολιτικό ρόλο στην περιοχή να είναι ένα πλεονέκτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Αυτές και άλλες ερωτήσεις απαντήθηκαν σε αυτή την έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Τουρκία.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή ιδρύθηκε από επιφανείς ευρωπαίους πολιτικούς για το σκοπό της ανάλυσης μερικά από τα πιο πιεστικά ζητήματα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

[2] http://www.soros.org/

[3] Το 1999, η Επιτροπή Santer παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους στην κεφαλή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Επιτροπή Santer, με επικεφαλής τον κ. Jacques Santer, ανέλαβε καθήκοντα το 1995. . Μετά από μια έρευνα σχετικά με κατηγορίες περί διαφθοράς που αφορούν επιμέρους Επιτρόπους της ΕΕ, το σύνολο της προμήθειας παραιτήθηκε στις 15 Μαρτίου 1999. Οι καταγγελίες έγιναν για πρώτη φορά από τον Paul van Buitenen: ο Επίτροπος που επικρίθηκαν περισσότερο ήταν η γαλλική όρισε Edith Cresson. Λόγω της άρνησης της να παραιτηθεί από μόνη της, ισχυριζόμενη ότι όλοι οι επίτροποι συμμετέχουν στο ίδιο είδος του νεποτισμού που έχει διαπράξει, το σύνολο Επιτροπή παραιτήθηκε.

ShareThis

Συζήτηση

Χαιρετίζουμε και να ενθαρρυνθεί η ζωηρή συζήτηση από το κοινό σχετικά άρθρα για την ιρλανδική Left Review. Μπορείτε να αφήσετε ένα σχόλιο, χρησιμοποιώντας το έντυπο στο κάτω μέρος της σελίδας. Παρακαλούμε να διαβάσετε μέσω των υφισταμένων παρατηρήσεις πριν από τη δημοσίευση δική σας.

  1. Comment by: Paul Σχόλιο από: Paul

    Dec 9th 2009 at 00:12 9 Δεκεμβρίου 2009 στις 00:12

    Μερικές πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τα προσόντα των ορισμένα από τα μέλη της λεγόμενης Ανεξάρτητη Επιτροπή για την Τουρκία.

    Η υπόθεση Sibel Edmonds (http://www.justacitizen.com/)στην Αμερική στο παρελθόν οδήγησαν στο να υποθέσουμε ότι οι επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας δωροδοκίας ήταν επίσης διεξάγεται στην Ευρώπη για να διευκολύνει την ΕΕ την αίτηση της Τουρκίας, και το άρθρο σας προσδίδει μόνο το βάρος σε αυτές τις εκτιμήσεις.

    Τι κάνει η Ευρωπαϊκή αριστερά τείνει να αγνοήσει το αποτέλεσμα είναι ότι η δυσανεξία απόψεις του τουρκικού λαού, θα έχει για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό γενικότερα. Μια εβραϊκή ινστιτούτο στην Τουρκία διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα δημοσκόπησης που βρέθηκαν εντυπωσιακά τα επίπεδα της μισαλλοδοξίας μεταξύ του κοινού τους Τούρκους, καθώς η διαπίστωση ότι το 57% των Τούρκων δεν θα θέλουν να ζουν δίπλα σε άθεος και περίπου το ήμισυ του συνόλου των Τούρκων πιστεύουν ότι μη-μουσουλμάνοι θα πρέπει να να αποκλείονται από την απασχόληση σε πολλούς τομείς της οικονομίας.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρθηκαν ευρέως στον γερμανικό Τύπο, αλλά σε όλα στην αγγλική γλώσσα-τύπου φαινομενικά δεν είναι, αν και έκανα τα συζητήσουμε με δική του μικρή περιοχή μου.

    Μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι, ως βρετανός πολίτης, μου κατέθεσε επίσημη καταγγελία με το Βρετανικό Συμβούλιο, λόγω της οικονομικής στήριξης του προς την Ανεξάρτητη Επιτροπή για την Τουρκία, η οποία είναι σαφώς μεροληπτική, προπαγανδιστικό οργάνωση. Είναι ακατάλληλη για τη βρετανική κυβέρνηση κονδύλια που θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση πολιτική προπαγάνδα. Η καταγγελία αυτή, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός, απορρίφθηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο ίδιοι.. Ωστόσο, εγώ τώρα την πρόθεση να συνεχίσει το θέμα και να υποβάλει επίσημη καταγγελία διαμεσολαβητή δημόσιες δαπάνες της Βρετανίας σχετικά με αυτό σαφή κατάχρηση του δημοσίου χρήματος.

  2. Σχόλιο από: Youlton Michael

    9 Δεκεμβρίου 2009 στις 12:12

    Σχεδόν ως προσθήκη στο άρθρο μου πάνω από την Financial Times στις 9 Δεκεμβρίου λέει:
    Κύπρος προσθέτει εμπόδια για την τουρκική πορεία ένταξης στην ΕΕ
    Από Tony Barber στις Βρυξέλλες και Delphine Strauss στην Άγκυρα

    Η ελληνική κυπριακή ηγεσία της κυβέρνησης Κύπρος χθες τοποθετούνται νέα εμπόδια στην πορεία των προσπαθειών της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών σε πέντε τομείς πολιτικής Εάν δεν αλλάξει τη στάση της Τουρκίας επί της διαφοράς Κύπρος.

    Αν και δεν υπάρχει άλλη χώρα της ΕΕ να υποστηρίζεται, οι ελληνικές Κύπριοι ασκήσει το δικαίωμά τους σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για να ανακοινώσει ότι θα μπλοκάρει τις συνομιλίες για την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων? Η δικαιοσύνη και τα θεμελιώδη δικαιώματα? Δικαιοσύνης, ελευθερίας και ασφάλειας? Παιδεία και τον πολιτισμό? Και της εξωτερικής πολιτικής ασφάλειας και πολιτική άμυνας.

    Ο κ. Μάρκος Κυπριανού, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρος, περιγράφονται τα μέτρα ως "στοχοθετημένη απάντηση, δεν είναι ένα πλήρες πάγωμα" στις συνομιλίες προσχώρησης της Τουρκίας.

    Ωστόσο, προειδοποίησε την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα ότι η ενταξιακή της διαδικασία, θα μπορούσε να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, αν οι ηγέτες της ΕΕ εισήγαγε νέες κυρώσεις σε αντίποινα για την άρνηση της Άγκυρας να ανοίξει τα τουρκικά λιμάνια και αεροδρόμια στην κυπριακή ελληνική κυκλοφορία.

    Μετά από μια διήμερη συνάντηση που έληξε χθες, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν κατά τις εν λόγω κυρώσεις μετά από την πλειοψηφία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συζητήσεις σχετικά με ένα διακανονισμό μεταξύ των Ελλήνων της Κύπρου και την τουρκική ηγεσία της Κύπρου ήταν σε μια λεπτή φάση.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών δήλωσε ότι θα διατηρήσει το πάγωμα των διαπραγματεύσεων σε οκτώ από τους 35 τομείς πολιτικής ότι η Τουρκία, ο υπάλληλος που είναι υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ από το 2004, πρέπει να ολοκληρωθεί πριν να ενταχθεί στο μπλοκ.

    Κύπρος ανακοίνωση της προχώρησε ακόμη περισσότερο, διότι οι τομείς πολιτικής που αναφέρονται είναι πέρα από τις οκτώ όπου όλες οι χώρες της ΕΕ συμφωνούν συνομιλίες δεν πρέπει να προχωρήσει.

    Η Τουρκία αρχίζει τις ενταξιακές συνομιλίες της ΕΕ το 2005, με αντάλλαγμα την υπόσχεση να καταστεί δυνατή η άμεση μεταφορική σύνδεση με την ελληνική Κυπρίους. Η Τουρκία έχει αρνηθεί να τηρήσει τη συμφωνία, λέγοντας ότι η ΕΕ έχει αποτύχει να εκπληρώσει τη δέσμευσή της για τον τερματισμό της απομόνωσης της τουρκοκυπριακής ελεγχόμενων Βόρεια Κύπρος.

    Suat Kiniklioglu, αναπληρωτής πρόεδρος των εξωτερικών σχέσεων του κόμματος AK απόφαση της Τουρκίας, δήλωσε ότι αν κυπριακή απειλές ήταν αληθής, θα αναφέρει ότι "η θέση της ελληνικής κυπριακής κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να δηλητηριάσει τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση".

  3. Σχόλιο από: Δημήτρης Tsouros

    10 Δεκεμβρίου 2009 στις 22:12

    Συγχαρητήρια κ. Youlton για να παράγει μια τέτοια σημαντική συζήτηση και τα σχόλια σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα.
    Η άποψή μου είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει μόνο τη δυνατότητα αποδοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και όταν η Τουρκία καταστεί ευρωπαϊκό έθνος σκέψης δεν θα παρεμβαίνουν σε άλλες χώρες της ΕΕ neightbouring και τη δημιουργία προβλημάτων, για τον τερματισμό της κατοχής των Κύπρος και αφήστε τους ανθρώπους της, αφήνουν στην ειρήνη και την ευημερία και να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
    Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα που όλοι θέλαμε να δούμε propsper και να είναι μέρος της Λαϊκής οικογένεια των ευρωπαϊκών εθνών, αλλά είναι αυτό, αλλά ότι πρώτα πρέπει να καλυφθεί και η εγγύηση.

  4. Comment by: William Mallinson Σχόλιο από: William Mallinson

    Dec 13th 2009 at 20:12 13 Δεκέμβρη 2009 στις 20:12

    Ένα πολύ καλό άρθρο, όμορφα λείπει σε πολιτικώς ορθή hypocrisy.Perhaps του συγγραφέα είναι λίγο υπερβολικά απαισιόδοξες. Μετά από όλα, το μεγαλύτερο μέρος της Τουρκίας δεν είναι καν στην Ευρώπη? Δεύτερον, η ΕΕ απλώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχει ένα τεράστιο νέο, φτωχοί, αγράμματοι και μεγάλο μέρος του πληθυσμού προς τα πίσω στην αγκαλιά του? Τρίτο είναι η τεράστια δυσκολία της αποδοχής του κουρδικού προβλήματος, όπως το δικό του? τέταρτο είναι ότι είναι απίθανο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ποτέ να εγκαταλείψουμε δικτατορικό συνταγματικό ρόλο τους? πέμπτο είναι η άρνηση της Τουρκίας να αποσύρει τις δυνάμεις κατοχής από membetr της ΕΕ, σε συνδυασμό με την άρνηση να αναγνωρίσουν και τις συναλλαγές με το εν λόγω μέλος? έκτη, η Τουρκία έχει ένα πολύ ασταθές και τεχνητό πολιτικό σύστημα? έβδομο, είναι μάλλον προσβλητικό για τους κατοίκους της Τουρκίας (αν οι Κούρδοι, οι Τούρκοι Osmanli, Selchuk Τούρκοι, Ούννοι, Άραβες, Alawites, οι μουσουλμάνοι της ελληνικής κρυμμένα αποθέματα, συμπεριλαμβανομένων των πλουσιότερων, westernised «επιφανειακά» αυτά, με τους off-the-PEG δυτική ιδιομορφίες και φιλομαθής αποφυγή τους από τα παραδοσιακά έθιμα τουρκικής) σε transmogrify σε τυπικό Europeansn στο κύμα ένα μαγικό ραβδί.

  5. Ένα άλλο στοιχείο που Μιχαήλ Youlton θα μπορούσε να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εκβιασμός του ΝΑΤΟ για αρκετά χρόνια, και ταυτόχρονα, είναι πολύ δύσκολο να σφυρηλατήσει μια πραγματική ΚΕΠΠΑ (και δεν εννοώ το ΝΑΤΟ εξαρτώνται ESDI / P), έτσι γεγονός που καθιστά δύσκολο, (με τη συνενοχή USUK) να συμβάλει στην Ελλάδα και η Κύπρος στην ΕΕ σωστή άμυνα. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Εν πάση περιπτώσει, Μπράβο για το άρθρο σας!