ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΝΤΡΟΠΗ

Συντάχθηκε απο: Epicurus2day
Τετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2009 18:08

Ξεκινώντας, δεν είχαμε ποτέ την πρόθεση στον Επίκουρο να κάνουμε αντιπολίτευση εν Ελλάδι και εν πολλοίς δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ και η διάθεση να επικεντρωθούμε στην χώρα μας.

Όχι γιατί την θεωρούμε Μπανανία και Ψωροκώσταινα όπως οι Κωλοέλληνες που λέει ο Σαββόπουλος, που έμαθαν να τρωνε από το σαρκίο της τόσα χρόνια και που πρώτοι θα πηδήξουν από το τρένο, στην πρώτη στροφή.

Έχει ξανασυμβεί. Στις στραβές, οι σωτήρες αυτοεξορίζονταν μην πω αυτοεξαιρούνταν.

Θεωρήσαμε, λοιπόν, εξαρχής ότι απλά θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένας χώρος ενημέρωσης για το παγκόσμιο οικονομικό μπάχαλο και τα συμπαρομαρτούντα. Το μπάχαλο είναι παγκόσμιο, όχι Ελληνικό και αυτό θα καταφανεί στο μέλλον, με δύναμη και ενάργεια αναμφισβήτητη. Όπως υποστηρίζεται ευθαρσώς από την πρώτη ημέρα των αναρτήσεων.

Όμως:

Σήμερα, ο νεόκοπος Έλλην Πρωθυπουργός, ανακάλυψε την Ελληνική οικονομία. Με ατέλειωτα ψεύδη, ανακρίβειες, συγκάλυψη ημετέρων και υμετέρων κλπ.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την εισαγωγική του τοποθέτηση:

«Ζητώ και από τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης να συμβάλουν στη θετική εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό. Είναι και εθνικό μας καθήκον, μπροστά στην απαξίωση της εικόνας μας των τελευταίων ετών. Μια απαξίωση, που τραυματίζει όλους μας, τη Δημοκρατία μας και την οικονομία μας.»

Ναι. ΕΙΝΑΙ εθνικό μας καθήκον. Τα ψέματα όμως αρχίζουν νωρίς. Λέει "μπροστά στην απαξίωση της εικόνας μας των τελευταίων ετών". Ποιων τελευταίων ετών κύριε Παπανδρέου; Την απαξίωση από το 1981, δεν λέτε καλύτερα. Των τελευταίων 30 ετών. Τότε ΔΕΝ ήταν εθνικό σας καθήκον;

Το ρεπορτάζ συνεχίζει:

"Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση εδώ και 60 μέρες καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια για αλλαγή της εικόνας, παρομοιάζοντας μάλιστα την κατάσταση με εκείνη που είχε παραλάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου το 1993.

Επανέλαβε μάλιστα τη φράση του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου «ή θα αφανίσουμε το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει εμάς».

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε δριμύτατη κριτική στη ΝΔ λέγοντας ότι με την πολιτική της παρέδωσε την Ελλάδα με μειωμένη εθνική κυριαρχία.

«Το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την εθνική μας κυριαρχία, για πρώτη φορά από το 1974» τόνισε.

Στη συνέχεια ανέλυσε τα βήματα που έχουν γίνει από την κυβέρνηση, όπως την κατάθεση του προϋπολογισμού, το άνοιγμα της διαδικασίας για τομές στο φορολογικό, στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και το Ασφαλιστικό.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι τον Ιανουάριο θα κατατεθεί στις Βρυξέλλες το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης: «Αυτό το πρόγραμμά μας αποτελεί και την αξιόπιστη πρότασή μας για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της χώρας, όπως βέβαια και του τεράστιου βάρους του δημοσίου ελλείμματος και χρέους, που εκτινάχτηκε στα ύψη τα τελευταία χρόνια.»

Λοιπόν, τα λόγια ευγενείας σωθήκαν. ΤΕΛΟΣ. Αν θεωρείτε ότι μιλάτε σε μαϊμούδες και σε κλακαδόρους, ώρα να ξυπνήσετε.

Πρώτον. Η εικόνα, λέει, είναι ίδια με το 1993. Ερωτώ:

Αυξήθηκε κατά 1000% το δημόσιο χρέος της Ελλάδας την δεκαετία του 1980 ναι ή όχι;

Ποιος ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας τότε; Ποιος βούλιαξε τα δημόσια οικονομικά με όργιο προσλήψεων και τα ανερυθρίαστα "Τσοβόλα δώστα όλα"; Αυτός που αλλα έλεγε και άλλα έκανε, μήπως; Αυτός που είπε ότι πρέπει να αφανίσουμε το Δημόσιο Χρέος; Ο ίδιος; Ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού; Ο οποίος Γιώργος Παπανδρέου, συμμετέχων από τότε στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ τι ακριβώς έκανε; Τι έκανες 30 χρόνια στην πολιτική κ. Παπανδρέου; Τι έκανες όντας δέκα και πλέον έτη από αυτά, υπουργός των ελληνικών κυβερνήσεων; Δεν ήξερες; Ιδού το curicilum του κυρίου Τζέφρι

* Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 - Φεβρουάριος 1987)
* Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 - 1989)
* Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτώβριος 1993 - Ιούλιος 1994)
* Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 - Σεπτέμβριος 1996)
* Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 1996 - Φεβρουάριος 1999)
* Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρουάριος 1999 - Φεβρουάριος 2004)

Ακόμη: Σε άλλη χώρα ζω; Άλλαξε ΝΑΙ ή ΟΧΙ ο εκλογικός νόμος, παραμονές εκλογών του 1989 προκειμένου να μην μπορεί να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την τριπλή εκλογική αναμέτρηση και την μέγιστη οικονομική ταλαιπωρία της χώρας (αφήνω εκτός τον εν γένει διασυρμό). Ποιος τον άλλαξε το νόμο; Γιατί; Για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας;

Δεύτερον. Παρέδωσε λέει, λοιπόν, η ΝΔ την Ελλάδα με μειωμένη εθνική κυριαρχία. Πριν 60 ημέρες δεν έλεγες λεφτά υπάρχουν; Πριν 60 ημέρες δεν πανηγύριζες στην μέση της Χαρ. Τρικούπη σε πόντιουμ, περιτριγυρισμένος από σημαιάκια και λέγοντας "Πάμε". Άντε ντε, για πάμε.

Η ΝΔ μας χρέωσε 75 περίπου δις Ευρώ επιπλέον. ΝΑΙ. Εϊναι υπόλογη η ΝΔ. Πού πήγαν τα χρήματα; Που πήγε αυτός ο πακτωλός; Γιατί μετά τις τελευταίες εκλογές, Καραμανλής, Αλογοσκούφης, Σουφλιάς έσπευσαν να αποχωρήσουν από θέσεις, πολιτική κλπ;

Αφού λες ότι υπάρχουν υπεύθυνοι, ξεκίνα ΑΥΡΙΟ έλεγχο των δημόσιων οικονομικών της τελευταίας δεκαετίας και ξεσκόνισμα των δημόαιων βιβλίων, ακόμα και με παροχή εθελοντικής εργασίας από ορκωτούς, προκειμένου με διαδικασίες εξπρές να αποκαλυφθούν τα εγκλήματα και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ να οδηγηθούν επιτέλους κάποιοι εκεί που ανήκουν: ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.

Είναι αδιανόητο να θεωρείται κακούργημα αν ένας απλός, οποιοσδήποτε άνθρωπος σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα "...διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα ή κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 14.500 ευρώ (5.000.000 δρχ.) ή β) αν το περιουσιακό όφελος ή η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 73.000 ευρώ (25.000.000 δρχ.)" και να τιμωρείται με 10ετή κάθειρξη και τα λαμόγια της εξουσίας των δις επί δις που έκαναν φτερά, οι επιτήδειοι των στημένων διαγωνισμών, των κρατικών προμηθειών, των ρουσφετιών και των ατέλειωτων διορισμών, των χαριστικών συμβάσεων και των απευθείας αναθέσεων, που αν τους πεις να περιγράψουν ένα αστικό λεωφορείο ή ένα τρόλεϊ θα σου ζωγραφίσουν ένα χρυσό μαχαιροπήρουνο, να είναι εκτός φυλακής.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΡΑ.Verba - verba και λόγια της πλώρης... Έργα τώρα.

Τρίτον. Σύσταση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ που θα αναλάβουν μέχρις κεραίας τον έλεγχο των δημόσιων οικονομικών εφεξής ΤΟΝ Ε-Λ-Ε-Γ-Χ-Ο. Την αξιολόγηση των Δημόσιων Υπαλλήλων. Τον έλεγχο των προμηθειών. Ο μόνος τρόπος να βγεις από την μίζερη θέση που είσαι σήμερα, είναι η ΠΕΡΙΚΟΠΗ δαπανών. Τελεία. Έχεις κ. Παπανδρέου συντάξει έναν προϋπολογισμό που προσθέτει ακόμα μεγαλύτερο χρέος στο ήδη υπάρχον. Πώς λες ότι νοικοκυρεύεις; Δανείζεααι. Εκτός αν απλά δανείζεσαι για να αποχωρήσεις το ταχύτερο, με ελαφρά και στεγνός.

Ντροπή!

Ξέρεις τι θα πει πολιτική σωτηρίας; Θα πει ρήξεις από χθες. Από την πρώτη μέρα που μπήκες στο Μαξίμου. Υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόγραμμα; Σπάστε τα αποστήματα και τα κεκτημένα των κλακαδόρων σας. Σπάστε αβγά. Και ο Γιώργος του λαού και ο Γιώργος της Bildeberg ΔΕΝ γίνεται, φίλε πρωθυπουργέ. Κατέβα από το Καστρί και από το Καστελόριζο, άσε τις Παπανδρεϊκές μασκαράτες και την λεξιλαγνεία και πιάσε μαστίγιο και μαχαίρι.

Αλλιώς το καρότο θα το κρατάτε εφεξής ΕΣΕΙΣ και θα τρέχετε. Δεν έχετε φαίνεται καταλάβει σε τι άγριες εποχές ζούμε για να κοροϊδεύετε ακόμα κατάμουτρα τον - όποιο - πολίτη. Δεν έχετε καταλάβει ότι σας εκλέγει η αηδιασμένη πλειοψηφία, επί της ουσίας η βολεμένη μειοψηφία. Δεν έχετε καταλάβει ότι η κοινωνία σε ποσοστό 70-30 είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ. Από τους 10.000.000 σχεδόν ψηφοφόρους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις τελευταίες εκλογές ψηφίστηκαν από τους μισούς περίπου τα 5.000.000. Όταν το 2004 ήταν 6,3 εκατ και το 2007 5,6 εκατ. (σε μικρότερα εκλογικά σώματα). Το μισό εκλογικό σώμα τους φτύνει. Επί του συνόλου του εκλογικού σώματος αυτή η κυβέρνηση έχει την επιδοκιμασία του 1/3. Τόσα χρόνια οι επαγγελματίες κυβερνήτες, βουλώνανε στόματα από τα δανεικά και αγύριστα. Βουλώνανε συνειδήσεις, δημοσιογραφικές πένες, ακαδημαϊκές έδρες, άσπρες μπλούζες και χαρτογιακάδες με γραβάτες με τριπλούς κόμπους.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Και εδώ και, οσονούπω, εκτός. Τελεία.
ΝΤΡΟΠΗ!


.