ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

της πανμακεδονικης το καγγελο....


Δελτίο Τύπου

ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Νέα Υόρκη, Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009

Συνάντηση της ηγεσίας της Παμμακεδονικής

και του Συντονιστή Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α.

με τον ειδικό διαμεσολαβητή του Ο.Η.Ε., Μάθιου Νίμιτζ.

Σε ήπιο και φιλικότερο από άλλες φορές κλίμα διεξήχθη το πρωί της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου 2009 η συνάντηση της ηγεσίας της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α.

και του Συντονιστή Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α. κ. Θ. Σπυρόπουλου με τον Eιδικό Διαμεσολαβητή του Ο.Η.Ε., Μάθιου Νίμιτζ.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι από τη συνάντηση» δήλωσε η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α. κ. Νίνα Γκατζούλη «η οποία αυτή τη φορά διεξήχθη σε φιλικότερο και ηπιότερο κλίμα. Ενδεικτικό του κλίματος αυτού είναι το γεγονός ότι ενώ

η συνάντησή μας είχε προγραμματισθεί για μισή ώρα διήρκησε τελικώς 60 λεπτά.»

Σύμφωνα με την κ. Γκατζούλη ο ειδικός διαμεσολαβητής κ. Μάθιου Νίμτζ

αφού άκουσε με προσοχή την ίδια και τον κύριο Σπυρόπουλο τους απήντησε ότι

ο ίδιος είναι ‘απλώς ένας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών’ και τους συμβούλεψε να απευθυνθούν στην Αμερικανική διακυβέρνηση και σε χώρες της Ευρώπης,

κυρίως στη Γαλλία και Γερμανία, καθώς έχουν μεγαλύτερη ισχύ και επιρροή

από τον ίδιο στο θέμα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ..

Με ιδιαίτερο νόημα ο κ. Νίμιτς είπε ότι ‘με την αλλαγή της Αμερικανικής διακυβέρνησης τα πράγματα θα μπορούσαν να λάβουν διαφορετική τροπή’.

Προσέθεσε επίσης, ότι οι ενέργειες της π.Γ.Δ.Μ. να αλλάζει τα ονόματα των αεροδρομίων

και δρόμων της με το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και να εγείρει αγάλματα

και μνημεία χρησιμοποιώντας σαφώς ελληνικά σύμβολα προκαλούν την Ελλάδα

και δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεως στο θέμα της ονομασίας της.

Ο κ. Νίμιτζ, αναφερόμενος στη σύλληψη από την αστυνομία της π.Γ.Δ.Μ.

του φιλέλληνα Σέρβου φοιτητή Βασίλη Γκλιγκόροφ, ο οποίος είναι ισχυρός επικριτής της ακραίας εθνικιστικής τακτικής του «μακεδονισμού» των Σλάβων, είπε πως διάβασε στο διαδίκτυο ότι ο φοιτητής πάσχει από σχιζοφρένεια. Οι Έλληνες ομογενείς διαφώνησαν

με τον κ. Νίμιτζ δηλώνοντας πως γνωρίζουν από έγκυρες πηγές πως ο κ. Γκλιγκόροφ κακοποιήθηκε από τις αρχές της π.Γ.Δ.Μ. και κρατείται υπό φυλάκιση, τόνισαν δε πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να επέμβει στην περίπτωση.

Οι δύο ηγέτες της Παμμακεδονικής και του Σ.Α.Ε. στάθηκαν κυρίως στο θέμα της Σκοπιανής προπαγάνδας η οποία πλέον ξεπέρασε κάθε όριο και εξέφρασαν την πεποίθηση

ότι σε καμμία περίπτωση ο απανταχού Ελληνισμός δεν θα δεχθεί τα περί δήθεν «Μακεδονικής» γλώσσας και εθνικότητας. Ο κ. Νίμιτζ προσπάθησε να υποβιβάσει

τη σημασία του γεγονότος λέγοντας ότι πρόκειται απλώς για έναν επιθετικό προσδιορισμό

για χρήση στα Ηνωμένα Έθνη. Η κ. Γκατζούλη τον προβλημάτισε όταν του επεσήμανε τις συνέπειες που θα είχε η παρουσία ‘Μακεδονικού’ Στρατού στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Γκατζούλη επέδωσε στον κ. Νίμιτς σχετικό υπόμνημα και έθεσε υπόψιν συγκεκριμένα εγχειρήματα Σκοπιανών αλλά και Αμερικανών καθηγητών διαστρέβλωσης

της Μακεδονικής ιστορίας. Επίσης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την

Γκέϋ Μακ Ντούγκαλ η οποία κατ΄εντολή του Ο.Η.Ε. βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα

για να διερευνήσει καταγγελίες για καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των μειονοτήτων που τάχα διαβοιούν ιδιαίτερα στο χώρο της Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε πως το Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α. στηρίζει τις θέσεις της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α. καθώς εκφράζει την ελληνοαμερικανική κοινότητα στο σύνολό της στο θέμα αυτό και αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά του μέλη. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελληνική κυβέρνηση κάνει ότι είναι καλύτερο και συμφέρον για τη χώρα

και πως θα αξιοποιήσει την αλλαγή της Αμερικανικής κυβέρνησης στο θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της π.Γ.Δ.Μ.: «Η Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α.

έχει κάνει εξαιρετική εργασία στις Η.Π.Α. αναφορικά με την αντιμετώπιση της Σκοπιανής προπαγάνδας και πάντοτε σε συνεργασία με την Ελληνική πρεσβεία της Ουάσινγκτον προωθεί τις Ελληνικές θέσεις, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στον Ελληνισμό».

Στη συνάντηση παρεβρέθησαν και ο αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Δρ. Αντ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αλεξάνδρειο» κ. Φώτης Γερασόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και εκπρόσωπος του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Γκατζούλης και η σύζυγος του Συντονιστή Σ.Α.Ε. Η.Π.Α. κ. Έρικα Σπυρόπουλος.

Το πλήρες περιεχόμενο του υπομνήματος που κατέθεσε η κ. Γκατζούλη στον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών κ. Νίμιτζ έχει ως εξής:

«Σας είμαστε υπόχρεοι για τη συνάντησή μας μαζί σας. Ως Αμερικανοί πολίτες Μακεδονικής πολιτιστικής ταυτότητας (Μακεδόνες είναι οι οι Έλληνες που προέρχονται από την Ελληνική επαρχία της Μακεδονίας) ανησυχούμε ιδιαιτέρως με τις πρόσφατες εξελίξεις στα Βαλκάνια και εν όψει της επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για την ονομασία της π.Γ.Δ.Μ. στις 12 Φεβρουαρίου 2009.

Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τη νέα έκθεση του “International Crisis Group” (ICG), με έδρα τις Βρυξέλες, στο θέμα της διαφωνίας Αθηνών και Σκοπίων για την ονομασία της π.Γ.Δ.Μ. και το οποίο καταλήγει προτείνοντας την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ως το καταλληλότερο όνομα για διεθνή χρήση, επιβραβεύοντας τους Σλάβους, Αλβανούς, Ρόμα, Τούρκους, Βλάχους, και Σέρβους της π.Γ.Δ.Μ. με «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα των Σλάβων ως «Μακεδονική».

Η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» δίνει την εντύπωση ενός διαιρεμένου κράτους, το οποίο θα πρέπει να ξαναενωθεί στο μέλλον. Από την άλλη πλευρά, η έκθεση του ICG δεν μπορεί και δεν πρέπει να επηρεάσει την αποκλειστική ευθύνη που φέρερε για τις διαπραγματεύσεις κατ’ εντολή των Ηνωμένων Εθνών.

Κάθε προσπάθεια, ανεξαρτήτως από το που προέρχεται, να χαρισθεί η «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα στους κατοίκους της π.Γ.Δ.Μ. απορρίπτεται από όλους τους Έλληνες.

Χωρίς να ανακαλούμε ιστορικά γεγονότα για την αδιαμφισβήτητη σχέση των αρχαίων μακεδόνων με τους σύγχρονους Έλληνες που προέρχονται από τη Μακεδονία, τη βόρειο επαρχία της Ελλάδας, θα θέλαμε να θέσουμε το εξής ερώτημα: πως συνδέονται οι σημερινοί κάτοικοι της π.Γ.Δ.Μ. με τους αρχαίους Μακεδόνες; Η ακόμη καλύτερα, με ποια λογική οι κάτοικοι της π.Γ.Δ.Μ. χρησιμοποιούν το μακεδονικό όνομα εθνολογικά, ένα όνομα το οποίο προϋπάρχει της δικής τους ύπαρξης χιλιάδες χρόνια; Αυτομάτως, αυτό καταδεικνύει εθνική, πολιτιστική και γλωσσική συνέχεια.

Κύριε Νίμιτζ, είναι δική σας ευθύνη να εξηγήσετε στις δύο πλευρές με εμφατικό τρόπο ότι υπό την εντολή των Ηνωμένων Εθνών δεν έχουν καμμία εξουσιοδότηση να συζητούν για οποιοδήποτε θέμα που αφορά την π.Γ.Δ.Μ. παρά το όνομα της χώρας. Συνεπώς είσαστε υπεύθυνος να θέσετε τέλος στις προσπάθειες της ηγεσία της π.Γ.Δ.Μ. να προωθήσει την γλώσσα και την εθνικότητά τους όπως την προσδιορίζουν μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

Σε λίγες ημέρες οι εκπρόσωποι της π.Γ.Δ.Μ., της Ελλάδας και εσείς θα ξεκινήσετε εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας. Πως είναι δυνατόν ένα λογικό άτομο να συνεργαστεί με την παραφροσύνη που επιδεικνύει τελευταία η πρωτοβουλία της ηγεσίας της π.Γ.Δ.Μ.; Εκτός από την ανέγερση αγαλμάτων του μεγάλου Αλεξάνδρου, του πατέρα του Φιλίππου, την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου των Σκοπίων, την ονομασία οδικής αρτηρίας με το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την προώθηση διαφημιστικού μηνύματος στο διεθνές δίκτυο του CNN το οποίο σφετερίζεται την ελληνική ιστορία (κυρίως στην ιστοσελίδα της “Macedonia”- Timeless), έχουν αποφασίσει ότι ο ίδιος ο Θεός τους είπε πως προέρχονται από την Άρια φυλή και ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι κατώτεροι.

Πρόσφατα, εξετέθησαν μόνοι τους όταν μέσω της εθνικών τους τηλεοπτικών σταθμών προέβαλαν μήνυμα 9 λεπτών με τίτλο «Μακεδονική προσευχή». Στο εν λόγω μήνυμα εμφανίζεται ο ίδιος ο Θεός να λέει στο λαό της π.Γ.Δ.Μ. ότι “...Κατοίκησα την γη με τρεις φυλές, τη λευκή φυλή- τους «Μακεδονοειδείς», την κίτρινη- τους «Μογγολοειδείς» και τη μαύρη- τους «Νεγροειδείς», οι υπόλοιποι άνθρωποι είναι μιγάδες”. Αυτές οι φυλετικές πεποιθήσεις, οι οποίες υποκρύπτουν επικίνδυνες εθνοκεντρικές θέσεις είναι ιδιαιτέρως προβληματικές και απομακρύνουν την προοπτική εξεύρεσης μίας βιώσιμης και μακροχρόνιας λύσης στο πολυετές πρόβλημα της ονομασίας.

Επίσης, όπως φημολογείται στις 28 Ιανουαρίου 2009 η αστυνομία της π.Γ.Δ.Μ. εφόρμησε στο διαμέρισμα του Βασίλη Γκλιγκόροφ όπου και τον συνέλαβε λόγω της δραστηριότητά τους. Ο κ. Γκλιγκόροφ φοιτητής πανεπιστημίου στην ιστορία έχει αφιερώσει τις προσπάθειές του στη βελτίωση της Σλαβο-Ελληνικής φιλίας μέσω της προόδου της ιστοριογραφικής και ανθρωπολογικής επιστήμης σχετικά με τους Νότιους Σλάβους στα Βαλκάνια και τους Έλληνες, όπως επίσης τις διάφορες πτυχές των αμοιβαίων πολιτιστικών και πολιτικών σχέσεων. Είναι ισχυρός επικριτής της ακραίας εθνικιστικής τακτικής του «μακεδονισμού» και ένα από τα ηγετικά μέλη του Σλαβο-Φιλελληνικού Δικτύου. Αυτή τη στιγμή, η τύχη του κ. Γκλιγκόροφ αγνοείται καθώς πληροφορηθήκαμε ότι έχει φυλακισθεί

και υποστεί σωματικά και ψυχικά βασανιστήρια.

Η π.Γ.Δ.Μ. πρέπει να εγκαταλείψει τη νοοτροπία του κομμουνιστικού παρελθόντος της η οποία έχει ως αποτέλεσμα την εχθρική αλυτρωτική της στάση έναντι των γειτόνων της. Η απόκοσμη φασιστική συμπεριφορά της ηγεσίας της π.Γ.Δ.Μ. είναι διαρκής. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι το άρθρο 6 της Νομοθεσίας της χώρας για την Επιστημονική Ερευνητική Δραστηριότητα της π.Γ.Δ.Μ. όπως δημοσιεύεται στην κυβερνητική εφημερίδα “ Gazette of the Republic of MacedoniaNo.13/96 και 29/02, θέτει εκτός νόμου την ανάπτυξη κάθε επιστημονικής έρευνας για την εθνική ταυτότητα των Σλάβων κατοίκων της π.Γ.Δ.Μ. τον 21ο αιώνα!

Η π.Γ.Δ.Μ. είναι μία μικρή μεσόγειος χώρα στα νότια Βαλκάνια με σοβαρά εσωτερικά προβλήματα η οποία εξάγει προβλήματα και αστάθεια στις γειτονικές χώρες. Πρόκειται για το μοναδικό κράτος στην Ευρώπη στο οποίο η αμοιβαιότητα και ο συμβιβασμός είναι άγνωστες έννοιες, ενώ ο αλυτρωτισμός και η επιθετικότητα είναι ο κανόνας. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολυ-εθνικιστικής κυβέρνησης που ακολουθεί τον Μακεδονισμό, μία εθνικιστική έννοια που δημιούργησαν οι κομμουνιστές, στηριγμένοι σε μία ιστορία την οποία πλαστογράφησαν για να κρύψουν τις ιμπεριαλιστικές τους θέσεις.

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι ουδέποτε κανένα Περιφερειακό Συμβούλιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού δεν αποδέχθηκε σύνθετη ονομασία για την π.Γ.Δ.Μ. συμπεριλαμβανομένης και της Νεολαίας του Οργανισμού. Αυτή ακριβώς είναι η θέση των Παμμακεδονικών Ενώσεων που εκπροσωπούν τέσσερις ηπείρους, όπως και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην Ελλάδα.

Εχουμε έντονη την αίσθηση ότι ο αλυτρωτισμός και η επιθετική συμπεριφορά της π.Γ.Δ.Μ. κλιμακώνεται σημαντικά, συμβάλλοντας στην αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων, μετά την αναγνώρισή της π.Γ.Δ.Μ. ως Δημοκρατία της “Μακεδονίας” από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αποτελεί ισχυρή πεποίθησή μας ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να καταδικάσουν τον αλυτρωτισμό και την επιθετική συμπεριφορά της π.Γ.Δ.Μ. έναντι της Ελλάδας και να απαιτήσουν από την π.Γ.Δ.Μ. να διαπραγματευθεί με καλή πίστη με την Ελλάδα για τη νέα της ονομασία.

Το υπόμνημα συνυπογράφουν η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη και ο αντιπρόεδρος της Οργάνωσης Δρ. Αντώνης Παπαδόπουλος.