ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Τα οργανα του Σιωνισμού

Οι πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου


06/08/2009 | ΑΠΕ

Οι πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών αμάχων από την ισλαμική οργάνωση Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας, ισοδυναμούν με "εγκλήματα πολέμου", εκτιμά η οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch.

Οι πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών αμάχων από την ισλαμική οργάνωση Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας, ισοδυναμούν με "εγκλήματα πολέμου", εκτιμά η οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

"Οι πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς που έχουν στόχο ισραηλινούς αμάχους είναι παράνομες, αδικαιολόγητες και ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου", δήλωσε ο Ιεν Λέβιν, διευθυντής προγράμματος του HRW και συντάκτης της έκθεσης.

"Η Χαμάς, ως κυβερνώσα αρχή στη Γάζα, πρέπει να δηλώσει δημοσίως ότι αποκηρύττει τις επιθέσεις αυτές που έχουν στόχο ισραηλινές κατοικημένες περιοχές και ότι θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους, συμπεριλαμβανομένων και μελών της στρατιωτικής της πτέρυγας", πρόσθεσε ο Λέβιν.

Σύμφωνα με την HRW, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη, η Χαμάς και άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις "εκτόξευσαν τα τελευταία χρόνια χιλιάδες ρουκέτες εναντίον ισραηλινών αμάχων, εκατοντάδες από τις οποίες ερρίφθησαν στη διάρκεια της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης των τριών εβδομάδων στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία άρχισε στις 27 Δεκεμβρίου του 2008.

Με βάση την έκθεση της HRW, από το 2008 οι επιθέσεις αυτές έχουν σκοτώσει τρεις ισραηλινούς πολίτες, έχουν τραυματίσει δεκάδες και έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές.

"Οι ρουκέτες έχουν θέσει σε κίνδυνο περίπου 800.000 ανθρώπους", προστίθεται στην έκθεση.

"Οι δυνάμεις της Χαμάς παραβίασαν τους νόμους του πολέμου με τυφλές και συνειδητές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών πόλεων από κατοικημένες περιοχές της Γάζας, θέτοντας σε κίνδυνο και τους κατοίκους των περιοχών αυτών στην περίπτωση αντιποίνων", τόνισε ο Λέβιν σύμφωνα με τον οποίο δύο μικρές παλαιστίνιες σκοτώθηκαν μετά το Νοέμβριο του 2008 όταν ρουκέτες που είχαν στόχο το Ισραήλ έπεσαν στη Γάζα.

Η έκθεση υπογραμμίζει εξάλλου τον "αναξιόπιστο" χαρακτήρα, δηλαδή την ανακρίβεια, των ρουκετών Qassam που κατασκευάζουν οι Παλαιστίνιοι ή των Grad από την πρώην ΕΣΣΔ, τις οποίες χρησιμοποιεί η Χαμάς.

"Αυτοί που χρησιμοποιούν ή επιτρέπουν τη χρήση τέτοιων όπλων για επιθέσεις που στόχο έχουν να πλήξουν σκοπίμως και αδιακρίτως αμάχους, διαπράττουν εγκλήματα πολέμου", τονίζεται στην έκθεση.

Η έκθεση υπενθυμίζει ότι οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού έχουν προκαλέσει πολύ περισσότερες απώλειες στους Παλαιστινίους, δηλαδή "το θάνατο πολλών εκατοντάδων αμάχων σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς, από πυρά πυροβολικού, αρμάτων μάχης και άλλες επιθέσεις".

Η έκθεση επισημαίνει ωστόσο ότι "οι παραβιάσεις των νόμων του πολέμου δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων, αλλά και με τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας, 1.400 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 5.000 τραυματίσθηκαν κατά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση των 22 ημερών κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η έκθεση αυτή είναι η 5η της HRW για την ισραηλινή επιχείρηση. Σε τέσσερις προηγούμενες εκθέσεις η HRW κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση του διεθνούς δικαίου που υποχρεώνει όποιον βρίσκεται σε πόλεμο να κάνει διάκριση ανάμεσα σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους.