ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

μεταμόσχευση σκάνδαλο

Παλαιστίνιοι κατηγορούν τον ισραηλινό στρατό για κλοπή οργάνων από τα θύματά του.
Λέει Donald Boström της διεθνούς μεταμόσχευση σκάνδαλο - και πώς ο ίδιος έγινε μάρτυρας στην επίθεση σε μια 19-χρονών παιδί.

Είμαι ό, τι μπορείτε να καλέσετε έναν "αγώνα maker», είπε ο Levy Izhak Rosenbaum από Brooklyn, ΗΠΑ, σε μια ηχογράφηση με μυστική πράκτορας του FBI σκέφτηκε ήταν ένας πελάτης. Δέκα μέρες αργότερα, στο τέλος Ιουλίου του τρέχοντος έτους Rosenbaum είχε συλληφθεί σε σχέση με ένα μεγάλο μπλέξιμο της διαφθοράς αποκαλύφθηκαν στο New Jersey: Ραβίνων, εκλέγονται και αξιόπιστους υπαλλήλους είχε εδώ και χρόνια ασχολείται με το ξέπλυμα χρήματος και παράνομο όργανο, που αρχίζουν πλέον να εξαπλώνονται σαν σοπράνο δίκτυο. Rosenbaums παντρολογήματα allltså δεν ήταν περίπου ρομαντική αλλά για την αγορά και την πώληση των νεφρών από το Ισραήλ στη μαύρη αγορά. Σύμφωνα με τη δική του δήλωση, αγοράζει οργάνων από την ανάγκη οι άνθρωποι στο Ισραήλ για 10 $ 000 και τα πωλούν σε απελπισμένους ασθενείς στις ΗΠΑ για 160 $ 000. Η νομική χρόνος αναμονής για τα νεφρά είναι κατά μέσο όρο εννέα χρόνια.

Οι κατηγορίες που έχουν κλονίσει την αμερικανική βιομηχανία μεταμόσχευση. Εάν αυτό είναι αλήθεια, ότι είναι η πρώτη φορά λαθρεμπορία οργάνων τεκμηριώνεται στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι εμπειρογνώμονες του περιοδικού New Jersey Real-Time News.

Στην ερώτηση πόσα όργανα έχει πωληθεί Rosenbaum απαντά: αρκετά. Πολλοί. Και ποτέ δεν απέτυχε, ο brags την. Η επιχείρησή του έχει εδώ και πολύ καιρό.

Francis Delmonici, Harvard Μεταμοσχεύσεων Καθηγητής Χειρουργικής, και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Νεφροί Ιδρύματος Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι παρόμοια λαθρεμπορία οργάνων στο Ισραήλ είναι επίσης σε εξέλιξη σε άλλα μέρη του κόσμου. Χονδρικά, είναι 10 τοις εκατό των 63 000 μεταμόσχευση νεφρού στον κόσμο γίνει παράνομη, λέει Delmonici.

Hot χώρες για αυτή την παράνομη δραστηριότητα είναι το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες και την Κίνα, στις περιπτώσεις που πιστεύεται ότι προέρχονται από τα όργανα που εκτελούνται κρατουμένων. Αλλά η ισχυρή υποψία είναι επίσης μεταξύ των Παλαιστινίων ότι οι νέοι άνδρες αλιεύθηκαν, όπως και στην Κίνα και το Πακιστάν ακούσια πράξη είχε σώμα ανταλλακτικά πριν σκοτώθηκαν. Μια πολύ σοβαρή υποψία ότι έχει αρκετά ερωτήματα να ICJ, Διεθνές Δικαστήριο, σίγουρα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έρευνα για το αν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου ισραηλινών.

Επαναλαμβανόμενες Ισραήλ κατέληξαν σε φυσάει ο καιρός για τους ανήθικο τρόπο αντιμετώπισης των οργάνων και της μεταμόσχευσης. Χώρες όπως η Γαλλία, το σώμα διακόπτει τη συνεργασία με το Ισραήλ ήδη από τη δεκαετία του ενενήντα, και η Ιερουσαλήμ Post έγραψε "σε άλλες χώρες της Ευρώπης αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμα της Γαλλίας."

Οι μισές από τις νέες νεφρά ότι Ισραηλινοί είχαν εμφυτευτεί από τις αρχές του 2000 έχουν αγορασθεί παράνομα από την Τουρκία, την Ανατολική Ευρώπη ή την Λατινική Αμερική. Υγεία ισραηλινές αρχές έχουν πλήρη γνώση των επιχειρήσεων, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσει αυτό. 2003 αποκάλυψε σε διάσκεψη ότι το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα της οποίας η Δυτική ιατρικού επαγγέλματος δεν καταδικάζει το παράνομο εμπόριο οργάνων ή να λάβει οποιαδήποτε νομική δράση κατά των ιατρών που συμμετέχουν στην ποινική διαδικασία. Απεναντίας, ο επικεφαλής γιατρός σε μεγάλα νοσοκομεία που συμμετέχουν στην πιο παράνομες μεταμοσχεύσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Dagens Επιστήμη (5 Δεκεμβρίου 2003).

Σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η έλλειψη οργάνων στη χώρα του Ισραήλ ήταν τότε Υπουργός Υγείας, Εχούντ Ολμέρτ, σε μια μεγάλη καμπάνια το καλοκαίρι του 1992 για να τον ισραηλινό πληθυσμό να έχει συσταθεί ως δωρητών οργάνων. Μισό εκατομμύριο φυλλάδια διανεμήθηκαν σε τοπικές εφημερίδες, όπου οι πολίτες κλήθηκαν να γράψουν στο να δωρίσουν τα όργανά τους μετά το θάνατό τους. Ehud Olmert ήταν ο πρώτος που θα γράψει για.

Ήδη μια-δυο εβδομάδες μετά την Ιερουσαλήμ Post έγραψε ότι η εκστρατεία έχει δώσει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Δεν είναι μικρότερη των 35 000 ατόμων είχε γράψει για την, συνήθως είναι 500 το μήνα. Στο ίδιο άρθρο ο δημοσιογράφος έγραψε Judy Σίγκελ ότι το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ήταν ακόμη σε υψηλά επίπεδα. Σεξ για μεταμοσχεύσεις νεφρών ήταν 500 άτομα, αλλά μόνο 124 άτομα θα μπορούσαν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Από τα 45 άτομα που έχουν ανάγκη από ένα νέο ήπαρ είχε μόνο τρία άτομα την ευκαιρία να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση στο Ισραήλ.

Ενώ αυτό το σώμα εκστρατεία διήρκεσε εξαφανιστεί μικρά Παλαιστινιακή άνδρες που επέστρεψαν τη νύχτα στα χωριά τους πέντε μέρες αργότερα, νεκρός και uppsprättade.

Συζήτηση σχετικά με την uppsprättade κυττάρων τρομοκρατημένοι πληθυσμού στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Υπήρχε λόγος για μια δραματική αύξηση των νέων ανδρών, που εξαφανίστηκε με τις επόμενες κηδείες των νυχτερινό αυτοψία των νέων ανδρών.

Ήμουν στην περιοχή και εργαζόταν για ένα βιβλίο, όταν πολλές φορές είχε έρθει σε επαφή με το προσωπικό του ΟΗΕ, οι οποίοι ανησυχούν για την ανάπτυξη. Αυτοί που θεωρούν ότι επικοινώνησε μαζί μου σώμα κλοπή έλαβε χώρα, αλλά και ότι θα ήταν σε θέση να ενεργούν. Εκ μέρους ενός τηλεοπτικού σταθμού, Πήγα έπειτα γύρω και μίλησε για ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, γεγονός που σήμαινε ότι οι γιοι bestulna γίνει πριν από τα όργανα που είχαν σκοτωθεί. Ένα από τα παραδείγματα που είδα του ταξιδιού ήταν η μυστηριώδης μικρά πέτρινα του Bilal Achmed Γκάνας.

Το ρολόι ήταν πλησιάζουν μεσάνυχτα, όταν ο κινητήρας ακούγεται από την ισραηλινή miltärkolonnen ακούστηκε στις παρυφές του χωριού Imatin στα βόρεια της Δυτικής Όχθης. Το χωριό δύο χιλιάδες κατοίκους παρέμεινε ένας άνθρωπος ξυπνήσει και διαμορφώθηκε ως σιωπηλή σκιά στο σκοτάδι. Ορισμένοι είχαν στις οροφές, άλλοι ήταν πίσω από τις κουρτίνες, σπίτια ή τα δέντρα, τα οποία έδωσε η προστασία στο σκοτάδι κατά τη διάρκεια utegångsförbudet, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει μια σαφή εικόνα του τι θα γίνει νεκροταφείο του χωριού για την πρώτη μάρτυρα. Ο στρατός είχε σπάσει όλα τα ηλεκτρικής ενέργειας γύρω από το χωριό και η περιοχή ήταν εκτός στρατιωτικού τομέα - μια γάτα που δεν θα μπορούσαν να κινηθούν σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να ρισκάρουν τη ζωή. Mörkrets εκκωφαντική σιωπή ήταν κατανεμημένα μόνο με ήσυχη αναφιλητό και δεν μπορώ να θυμάμαι αν ήταν το κρύο ή ενθουσιασμό μας Hutt συνόλου. Πέντε ημέρες νωρίτερα, 13 Μαΐου 1992, ήταν μια ισραηλινή ειδική ισχύ τίθενται σε ενέδρα στο χωριό τεχνίτες. Το πρόσωπο ότι ειδικές δυνάμεις είχαν λάβει εντολή για την καταστροφή των 19 ετών Bilal Achmed Γκάνα, μια από τις δραστικές Παλαιστινιακής πέτρα-ρίχνουν τους νέους που έγιναν δύσκολη τη ζωή της ισραηλινής κατοχής.

Γκάνα Bilal ήταν μια από τις κορυφαίες πέτρα είναι ζήτησε από το ένα-δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με άλλα παιδιά ήθελαν ρίξει πέτρα ζούσαν υπό τον ουρανό σε Nablusbergen. Για να συλληφθούν σήμαινε το θάνατο, καθώς και όλες τις προηγούμενες ιστορίες για τα βασανιστήρια δεν βελτιωθούν τα πράγματα. Έτσι έκαναν στα βουνά. Αλλά για κάποιο λόγο πήρε Bilal βουνά κάτω από την μία ημέρα και περιπλανήθηκε ανεξέλεγκτα μέσω του χωριού παρελθόν το σπίτι αυτό το ατυχές ξυλουργός ημέρα στα μέσα Μαΐου. Γιατί ήρθε κάτω ακριβώς την ημέρα αυτή δεν θα μπορούσε ακόμη και Talal, ο αδελφός μεγάλα για να απαντήσετε, ίσως να ήταν το τέλος των τροφίμων και των απαιτούμενων καταστημάτων ξαναγεμίζονται.

Όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο για τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις. Το αποτσίγαρο, οι οποίοι παραιτήθηκαν από την Coca-Cola και τα μεταλλικά κουτιά κοσκινίζεται ήρεμα με τον σπασμένο παράθυρο. Όταν Bilal ήταν αρκετά κοντά, μόνο για να τραβήξετε τη σκανδάλη. Η πρώτη βολή έπληξε στο στήθος. Σύμφωνα με τους χωρικούς που υπήρξαν μάρτυρες του συμβάντος, ήταν τότε με μια βολή σε κάθε πόδι. Στη συνέχεια έτρεξε από δύο στρατιώτες πυροβόλησαν και snickeriet μια ακόμη φορά στο στομάχι. Τέλος, έλαβε Bilal στα πόδια του και σύρθηκε μέχρι τα 20 μέτρα snickeriets πέτρινη σκάλα. Οι χωρικοί λένε τότε ότι οι άνθρωποι και από τις δύο του ΟΗΕ και της Ερυθράς Ημισελήνου, που είχαν ακουστεί γύρω από το ξενοδοχείο και η εκφόρτωση πλάνα είχε πάει στο σημείο για να αναλάβουν τη φροντίδα του ζημιωθέντος. Το επιχείρημα σχετικά με το ποιος θα αναλάβει τη φροντίδα του θύματος κατέληξε στην ισραηλινή ισχύος φορτώνονται στην σοβαρά τραυματισμένα Bilal σε ένα τζιπ και οδήγησε σε off παρυφές του χωριού. Αυτό προέβλεπε militärhelikopter πρότεινε off Bilal συγγενείς προς τον άγνωστο προορισμό.

Πέντε ημέρες αργότερα επέστρεψε στο σκοτάδι, νεκρός και τυλιγμένο στο πράσινο νοσοκομείο υφάσματα. Όταν η στρατιωτική στήλη όπως τηλεφορτωθούν από Bilal Abu Kabir αυτοψία κέντρο έξω από το Τελ Αβίβ σταματήσει στον τόπο τελικής ανάπαυσης Bilal γνώριζε κάποιος και πάλι η ισραηλινή στρατιωτική ηγέτης της ομάδας Λοχαγέ Yahya. "Το πιο δύσκολο από όλα αυτά" το πρόσωπο που ψιθύρισε στο αυτί μου στο σκοτάδι. Όταν Λοχαγέ Yahya ανδρών φορτωθεί το σώμα και άλλαξε το πράσινο φως από ύφασμα με ένα βαμβακερό ύφασμα, επελέγη λίγα αρσενικά συγγενείς να εκτελέσει το έργο - για να σκάβω το έδαφος και αναμειγνύεται τσιμέντου.

Μαζί με την απότομη ήχους της πτύα είχαν ακούσει περιστασιακή γέλιο από τους στρατιώτες που έχουν μέχρι να πάω σπίτι ήρθε μερικά αστεία μεταξύ τους. Όταν Bilal δαπανάται στο τάφο αποκάλυψαν στο στήθος του και ξαφνικά έγινε σαφές με τις λίγες σήμερα η κατάχρηση υπέστη. Bilal ήταν μακριά από την πρώτη uppskuren θάβονται από την κοιλιά μέχρι το πηγούνι και εικασίες σχετικά με την πρόθεση είχε απογειωθεί.

Οι παλαιστινιακές οικογένειες που επλήγησαν στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα ήταν σίγουρος ότι αυτό που συνέβη με τους γιους τους. Οι γιοι χρησιμοποιούνται ως αναγκαστική δωρητών οργάνων, είπε οι συγγενείς του Khaled από Nablus για μένα, όπως η μητέρα του Raed από Jenin θείους και να Machmod και Nafes από τη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία έλειπαν τον αριθμό των ημερών και να επανέλθουμε στη διάρκεια της νύχτας, σκοτώνουν και ανατέμνω.

- Γιατί αυτοί οι φορείς που διατηρούν μέχρι και πέντε ημέρες πριν από μπορούμε να θάβουμε τους; Τι έγινε με τους φορείς που εν τω μεταξύ; Και γιατί είναι η αυτοψία, όταν η αιτία του θανάτου είναι προφανής, καθώς και σε όλες τις περιπτώσεις θέλησή μας; Και ο λόγος για τον οποίο τα όργανα που θα επιστρέψει το βράδυ; Και γιατί το στρατιωτικό της κάρτας; Και γιατί είναι κλειστές περιοχές της κηδείας; Και γιατί η διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας; Οι ερωτήσεις ήταν πολλές και εξοργισμένο από Nafes θείος.

Οι οικογένειες των παλαιστινιακών σκότωσε άνδρες δεν είχε πλέον καμία αμφιβολία.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε αντίθετα με τις κατηγορίες της κλοπής ήταν όργανο fabrications από τους Παλαιστινίους. Όλες οι Παλαιστίνιοι που έχασαν τη ζωή τους είναι συνήθως υπόκεινται σε αυτοψία, είπε.

Bilal Achmed Ghanem ήταν ένα από 133 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά διαφόρους τρόπους αυτό το έτος. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία dödorsakerna Παλαιστινιακής εξής: πυροβολήθηκε στο δρόμο, εκρήξεις, ξυλοδαρμούς, δακρυγόνα, έπληξε σκόπιμα, αναρτώνται στην φυλακή, πυροβολήθηκε στο σχολείο, σκοτώθηκε στο σπίτι κλπ.. Από τα 133 άτομα ηλικίας σκότωσε τέσσερις μήνες έως 88 ετών ήταν 69 τεμάχια αυτοψία, δηλαδή μόνο το ήμισυ των νεκρών. Η ρουτίνα αυτοψία των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν, είπε εκπρόσωπος του στρατού δεν είναι αλήθεια, στην πραγματικότητα στα κατεχόμενα εδάφη. Οι ερωτήσεις παραμένουν.

Γνωρίζουμε ότι η ανάγκη για όργανα στο Ισραήλ είναι μεγάλο, ότι ένα εκτεταμένο παράνομο όργανο είναι σε εξέλιξη, ότι έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό, ότι αυτό γίνεται με τις ευλογίες των αρχών, των ανώτερων στελεχών στο γιατρό μεγάλα νοσοκομεία που συμμετέχουν, καθώς και τους υπαλλήλους σε διάφορα επίπεδα. Και γνωρίζουμε ότι η Παλαιστινιακή εξαφανιστεί νέων ανδρών, ήταν πίσω πέντε ημέρες αργότερα στο απορρήτου κατά τη διάρκεια της νύχτας, uppsprättade και ραμμένο.

Ώρα να ρίξει φως σε αυτό το μακάβριο δραστηριότητα σχετικά με το τι συμβαίνει και τι έχει περάσει στα κατεχόμενα εδάφη ισραηλινών εφόσον η ιντιφάντα ξεκίνησε.
Donald Boström

Donald Boström είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και φωτογράφος, μεταξύ άλλων reportageboken Inshallah (Ordfront förlag 2003).