ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Γραμματικό

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 21:40 στην Αττική. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Σέσι Γραμματικού. Στο σημείο έχουν σπεύσει 20 πυροσβεστικά οχήματα και 60 πυροσβέστες, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.


Τα πυκνά σύννεφα καπνού από την ανεξέλεγκτη φωτιά, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Παρασκευής στο Γραμματικό και στην περιοχή Βαρνάβα έκρυψαν τον ήλιο στην Αττική.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 21:40 χθες το βράδυ στην περιοχή Σέσι στο Γραμματικό. Ωστόσο το πρωί προστέθηκε νέο μέτωπο φωτιάς στο ρέμα που χωρίζει το Γραμματικό από τον Βαρνάβα.

Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ καθιστούν το έργο της πυρόσβεσης εξαιρετικά δύσκολο, ενώ η φωτιά κατακαίει δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή. Η φωτιά έχει φτάσει και στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, ενώ έχουν κλείσει οι δρόμοι από Γραμματικό προς Βαρνάβα και από Βαρνάβα προς παραλία Βαρνάβα

Στα βόρεια του νομού Αττικής ο ήλιος έχει κρυφτεί από τον καπνό, ενώ ο ουρανός βρέχει στάχτες.

Στο έργο της πυρόσβεσης επιχειρούν 35 πυροσβεστικά οχήματα με 100 πυροσβέστες και 50 άτομα του πεζοπόρου τμήματος. Επίσης επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι φλόγες απειλούν κατοικίες σε Γραμματικό και Βαρνάβα και εκφράζονται φόβοι ότι η πυρκαγιά κατευθύνεται προς τον Μαραθώνα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και τα μέτωπα της φωτιάς στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στις περιοχές Μαριές, Στρογγυλό και Στόμιο.