ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Σάλος στο Ισραήλ


19 Αυγούστου 2009, 09:31

του Χάρη Μπότσαρη

Διπλωματική ένταση ανάμεσα σε Ισραήλ και Σουηδία προκάλεσε άρθρο-έρευνα της σουηδικής εφημερίδας Aftonbladet, που αποκάλυψε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες συλλαμβάνουν νεαρούς Παλαιστίνιους για να τους αφαιρεθούν ζωτικά όργανα. Πριν από την αντίδραση του Ισραήλ επίθεση κατά της Aftonbladet έκανε η επίσης σουηδική εφημερίδα Sydsvenskan που την αποκάλεσε “Antisemitbladet” καταλογίζοντας στο άρθρο παραπληροφόρηση και συνωμοσιολογία.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι «το άρθρο αποτελεί ντροπή για τον σουηδικό Τύπο» και ότι «σε μια δημοκρατική χώρα δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους μαύρους ματωμένους λιβέλους του Μεσαίωνα». Το Ισραήλ έκανε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση της Σουηδίας για το «άρθρο που ντροπιάζει τη σουηδική δημοκρατία και ολόκληρο τον Τύπο της χώρας».

Η Aftonbladet που είναι πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη Σουηδία είχε τίτλο «Μεταμοσχεύουν τα όργανα των παιδιών μας» και περιέγραφε μαρτυρίες οικογενειών από τη Δυτ. Όχθη και τη Γάζα, στις οποίες παραδόθηκαν πτώματα συγγενών μετά από αφαίρεση οργάνων.

Το άρθρο υπογράφει ο Σουηδός δημοσιογράφος Ντόναλντ Μπόστρομ και συνοδεύεται από ανατριχιαστικές φωτογραφίες πτωμάτων που έχουν υποστεί τις ύποπτες τομές για την αφαίρεση οργάνων.

Ανεξάρτητα από την ένταση που προκάλεσε το άρθρο-έρευνα της Aftonbladet να σημειωθεί ότι πρόσφατα οι αμερικανικές αρχές (FBI) εξουδετέρωσαν εγκληματικό συνδικάτο στο Νιου Τζέρσεϊ στο οποίο συμμετείχαν και αρκετοί κορυφαίοι ραβίνοι.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Λεβί Ιζάκ Ροζενμπάουμ που παραδέχθηκε ότι είναι έμπορος ζωτικών ανθρωπίνων οργάνων και αντιμετωπίζει σχετικές κατηγορίες.

εκτυπώστε το στείλτε το