ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

30 μέρες ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009


Ο γύρος του Πασόκ σε 30 μέρες, με 30 ψέματα!
1. Ειδικοί φόροι κατανάλωσης και αύξηση έμμεσων φόρων ( ποτά, τσιγάρα, κ.λπ.) Όταν το Πασόκ προεκλογικά διακήρυττε ότι δεν θα επιβληθεί κανένας νέος φόρος. Η απάντηση ήταν βαριά φορολογικά χαράτσια!
2. Η απάτη του opengov. Ιδίως στο θέμα των Γενικών Γραμματέων όπου τελικά υπερίσχυσε ο διορισμός των φίλων και των κολλητών, όταν η διαδικτυακή κατάθεση βιογραφικών εμφανίστηκε ως πλήγμα κατά των πελατειακών σχέσεων και «πλάτεμα δημοκρατίας»! Τα χιλιάδες βιογραφικά που κατατέθηκαν αποτελούν λέει μια «δημοκρατική δεξαμενή»(!) βιογραφικών! Ξεχάστε δηλαδή τις «ανοιχτές διαδικασίες»!
3. Cosco (υπόσχονταν «επαναδιαπραγμάτευση από μηδενική βάση» της συμφωνίας Cosco στον ΟΛΠ)
4. Ο εξαφανισμένος «αγωνιστής» Νομάρχης Γιάννης Μίχας που κλαίει μπροστά στις κάμερες για το δίκιο του λιμενεργάτη όταν επί σειρά ετών αμείβεται -παρά τα όσα προβλέπει ο Νόμος περί του αξιώματος των Νομαρχών- ως αργόμισθος, από την Ανώνυμη Εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.».
5. Παμπούκης. Ο ταλαντούχος κύριος της νέο-«σοσιαλιστικής» μπουρζουαζίας. Αμείβεται με 350 ευρώ την ώρα, εκπροσωπεί σχεδόν πάντα μεγάλες εταιρείες και είναι «αρχιτέκτονας» offshore εταιρειών. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το γραφείο του «boutique υπηρεσιών». Είναι ο νέος Υπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, στη «σοσιαλιστική» μας διακυβέρνηση….
6. Επαναφορά φόρου κληρονομιάς και γονικής παροχής
7. Πλήρης έλλειψη ενδοεπικοινωνίας και συνεργασίας στη νέα κυβέρνηση
8. Σύγχυση αρμοδιοτήτων(φανταστείτε ότι για την «Ενημέρωση» έχουν αρμοδιότητες ΠΕΝΤΕ υπουργεία! )
9. Κατάργηση των stage και απόλυση άνω των 40.000 εργαζόμενων στα stage και συμβασιούχων έργου. Προσγειωμένες αναλύσεις προβλέπουν επιβάρυνση της ανεργίας στην Ελλάδα με 150.000 νέους ανέργους και εκτίναξη της «επίσημης» (εγγεγραμμένης) ανεργίας στο 12,5% (πραγματικής στο 18%).
10. Έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις. Ο Παπανδρέου προεκλογικά και στις Προγραμματικές του δηλώσεις, έλεγε ότι:«τα έσοδα του κράτους δεν αυξάνονται ούτε με έκτακτες εισφορές, ούτε με φοροεπιδρομές». Περίεργη θεωρείται η «σιωπηλή» συμπεριφορά του ΣΕΒ. Κυκλοφορεί ότι οι βιομήχανοι έχουν εξασφαλίσει με «συμφωνίες κάτω απ’ το τραπέζι» …. εγγυήσεις «με επώδυνες επιπτώσεις τόσο στον καταναλωτή, όσο και στους εργαζόμενους»….
11. Κατάργηση της απόσυρσης αυτοκινήτων και «επιδότηση» των ήδη αποσυρθέντων με …. κάρτες διαρκείας στο μετρό! Προεκλογικά το Πασόκ «υπόσχονταν»… βελτίωση της απόσυρσης!
12. Κατάργηση του πράσινου δακτυλίου. Η Μπιρμπίλη πιστεύει(!) ότι θα αλλάξει τη νοοτροπία του Έλληνα στη χρήση αυτοκινήτων και θα αποθαρρύνει σταδιακά τη χρήση αυτοκινήτου!!
13. Τεράστια αύξηση των τελών κυκλοφορίας. Τον Οκτώβρη κάθε χρόνο το Πασόκ και τα «Πάμε Μαζί» ΜΜΕ, έστηναν στον τοίχο την Κυβέρνηση Καραμανλή για ισχνές αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Έστηναν το «χορό της φοροεπιδρομής», ενώ τώρα σφυρίζουν αδιάφορα.
14. Οι περιπέτειες του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά. Σύγκρουση της Γερμανικής Thyssen με την σημερινή Κυβέρνηση για μια συμφωνία που είχε υπογράψει το Πασόκ το 2002! Οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του Σκαραμαγκά ενημέρωσαν επισήμως τους εργαζόμενους ότι εγκαταλείπουν το ναυπηγείο!!! Αφήνουν στο δρόμο 1300 εργαζόμενους! Ο σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγ. Βενιζέλος προειδοποιεί ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά». Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της γερμανικής εταιρείας!
15. Ο «φίλος» μας Αθεμπίγιο, τι θα κάμει τελικά; Θα μας φτιάξει τα δάση και τις πόλεις; Με ποιους όρους, πως θα πηρωθεί και ποια χρονοδιαγράμματα; Μήπως κατάλαβε ότι η Κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη και την έκαμε με ελαφρά πηδηματάκια;
16. Η «αναδιανομή του πλούτου» ήταν η απόδοση «επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης» στους (κατά δήλωσή τους) φτωχούς; Έλεγαν ότι θα δώσουν στους φτωχούς 1300-1500 €, για ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας(!).Τελικά η πλειοψηφία θα πάρει …… 300€(εδώ οι καλές εκπτώσεις), σε δύο δόσεις και πολλά τους είναι! 1300 ευρώ θα πάρουν όσοι έχουν έξι παιδιά!!! Στην πραγματικότητα οι πραγματικοί φτωχοί μένουν εκτός επιδομάτων!
17. Πάγωμα της επιδότησης για αλλαγή κουφωμάτων και των προγραμμάτων για αντικατάσταση στους λέβητες (προγράμματα με ευρωπαϊκά κονδύλια φυσικά). Το πιο πιθανόν είναι ότι θα τα ξεπαγώσουν από το Μάρτιο για να τα εμφανίσουν ως «πασοκικά»!
18. Κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Υπουργείου Αιγαίου. Χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει κανένα απολύτως «αντάλλαγμα», ούτε από την Τουρκία, ούτε από τα Σκόπια.
19. Κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Μια κατάργηση που υποβαθμίζει την περήφανη ελληνική Ναυτιλία.
20. Αύξηση φόρων στα καύσιμα.
21. Κατάργηση της λέξης "Εθνικής" από το Υπουργείο Παιδείας
22. Δεν έχουμε καταλάβει. «Τα λεφτά υπάρχουν τελικά» ή και αυτό το γλειφιτζούρι ήταν προεκλογικό πυροτέχνημα;
23. Διαβούλευση (θα μας διαβολεύσουν). Ανοικτή υποτίθεται διαδικασία με τη συμμετοχή του κοινού ως σχολιαστών, που κάθε άλλο από συμμετοχή μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα σχόλια ξευτιλίζουν τη διαδικασία, ενώ την απόφαση για την τελική μορφή του νόμου θα λάβει το επιτελείο του Υπουργού. Άλλη μια μασκαράτα που υποβαθμίζει τις έννοιες της δημοκρατίας και της συμμετοχής. Η κυβέρνηση χάνεται στην ανούσια και γραφική «διαβούλευση»!
24. Η προαναγγελθείσα προεκλογικά προανακριτική για τη Siemens τείνει να αφήσει εκτός ελέγχου την περίοδο 1997-2004(οπότε και έπεσαν τα πολλά λεφτά σε μίζες) και γίνεται προσπάθεια από τον Καστανίδη (προσευχόμενος υποκριτικά στο Θεό) να συρρικνωθεί στην περίοδο 2007-2009.
25. «Καταγραφή»: Η «Απογραφή» του Αλογοσκούφη σε μεγαλύτερη κλίμακα και νέα πιο “αιματηρή” version. Όταν οι ίδιοι κατήγγειλαν την «Απογραφή» ως έγκλημα!! [Οι μαϊμουδιές του Παπακωνσταντίνου έφεραν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την Ελλάδα]
26. Η διαγραφή των χρεών και των δανείων στις Τράπεζες. Πρόκειται για ένα τεράστιο τρικ γεμάτο ασάφειες και με απίστευτη γραφειοκρατία. Οι Τράπεζες έχουν αντιδράσει. Να δούμε ποιος θα επιβάλει τις απόψεις του! Εν τέλει όποιος πιστεύει ότι θα χαρίσουν χρέη οι τράπεζες να έρθει να τον βαλσαμώσουμε.
27. ΓΓ του Υπουργείου "Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" κ. Δημήτραινας [1] , [2]
28. Υβριδικά. Φωτογραφίζουν συγκεκριμένα μοντέλα και συγκεκριμένες εταιρείες. Και μιλάμε για πολλά λεφτά διότι πρόκειται να αντικατασταθούν 55.000 αυτοκίνητα! Χοντρή μάσα!
29. Η υπερτίμηση του ελλείμματος με αλχημείες και μεταφέροντας δαπάνες και αποπληρωμές χρεών στον Προϋπολογισμό του 2009 ενώ καταχωρούν έσοδα του 2009, στο 2010. Αποτέλεσμα η υποβάθμιση της οικονομίας μας! Το Μάρτιο θα «πανηγυρίζουν» ότι έριξαν το έλλειμμα σε μονοψήφιο νούμερο! Ακούγεται …. 9,5%!!!
30. Άγριο φοροκυνηγητό σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Σε πλήρη και πάλι αναντιστοιχία με τα υπεσχημένα της προεκλογικής περιόδου. Πριν ένα μήνα «έταζαν» πλήρη κατάργηση του ΕΤΑΚ….
31. Οι επανακρατικοποιήσεις του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής που υπόσχονταν. Ειδικά για την Ολυμπιακή ήταν κάθετοι. Μιλούσαν για ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα.

Η ασυνέπεια της κυβέρνησης είναι εμφανής και επιβεβαιώνεται σε όλα τα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί. Κυριαρχεί η προχειρότητα, ο φόβος των «αρνητικών εντυπώσεων», η έλλειψη σχεδίου και στόχευσης αλλά και η απώλεια της ψυχραιμίας σε πολλά επίπεδα! Εάν η κυβέρνηση δεν είχε με το μέρος της …. όλα τα μέσα ενημέρωσης, θα βρίσκονταν ήδη σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Μέσα σε ένα μήνα! Μόνο με τη βοήθεια των κρατικοδίαιτων μηχανισμών παραπληροφόρησης και της «εξουσίας των οχτώ» εξισορροπείται η κατάσταση επικοινωνιακά. Φαίνεται ότι προς το παρόν η κυβέρνηση δεν υπολογίζει την παράμετρο του δύσκολου Χειμώνα που είναι «προ των πυλών»! Μόνο ανίδεοι δεν μπορούν να δουν ότι το Πασόκ θα πληρώσει το λαϊκισμό του και τη βουλιμία που είχε για εξουσία! Γιώργο… το μόνο σου στήριγμα είναι τα κανάλια, τα μεγάλα συμφέροντα και τα κατεστημένα. Προσπάθησε να βοηθήσεις το λαό που υποφέρει γιατί διαφορετικά θα σας πάρουν με τις πέτρες.
«Γιώργο, ή αλλάζεις ή βουλιάζεις»!
30 ψέματα και σκάνδαλα Πασόκ, σε 30 μέρες. Σκεφτείτε πόσα θα έχουμε σε 100 μέρες! 30 μέρες … 30 σφαλιάρες! Αντί για ψωροκώσταινα τελικά η Ελλάδα θα έπρεπε να λέγεται ψωρογιώργαινα! Σκεφτείτε το!
30 μέρες ΠΑΣΟΚ …… 30 ΨΕΜΑΤΑ …..