ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Οι …αρεστοί και όχι οι άριστοι !

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009




Πριν δέκα ημέρες, με αφορμή την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η κοινή γνώμη αναρωτιόταν εάν οι «αντεξουσιαστές της εξουσίας» ήταν τόσο θρασείς που θεωρούσαν τους πολίτες ιθαγενείς ή επρόκειτο περί μιας καθαρά συμπτωματικής περίπτωσης.

Έγραφα τότε (εδώ) ότι η γνωστοποίηση της τοποθέτησης του κ. Γιώργου Δημήτραινα στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, φαίνεται πως αρχίζει να θέτει ευθέως υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των διακηρύξεων της κυβέρνησης ότι θα επιλέξει τους «άριστους και όχι τους αρεστούς».

Το ΠαΣοΚ ανακοίνωσε και άλλα οκτώ (8) ονόματα της περίφημης... ανοιχτής και διαφανούς (?) αξιολόγησης της κυβέρνησης για την επιλογή των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.

Η συντριπτική πλειονότητα (7/8) των προσώπων, έγραφε χθες ο Γιώργος Κατσιγιαννης, που ανακοινώθηκαν προέρχεται από τους ....τομείς Εργασίας και Πολιτικής της Ιπποκράτους. Το όγδοο πρόσωπο είναι η προερχόμενη από τους Οικολόγους Πράσινους κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη .

Όλοι οι υπόλοιποι εργάζονται για τα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια και μάλιστα ανήκουν στον ευρύτερο κύκλο των συμβούλων του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, ήταν συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου από το υπουργείο Εξωτερικών, ο γενικός Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλλης, είναι μέλος της Επιτροπής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που είχε συγκροτήσει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ το Μάρτιο του 2009.

Σε ότι αφορά το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, προέρχεται από το Ινστιτούτο Πολιτικής Επιμόρφωσης του ΠαΣοΚ, ενώ ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, προέρχεται από τον Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος και στο παρελθόν ήταν σύμβουλος του Κώστα Σημίτη.

Το μεγάλο όμως ...«colpo grosso» σας έχω πει ότι θα γίνει στο ...περιβάλλον. Έτσι εκεί χρειάζεται ειδικούς και …έμπιστους ανθρώπους .Μετά την στενή επί χρόνια συνεργάτιδα και ...πολύ έμπιστη κυρία Μπιρμπίλη ακολουθούν και οι υπόλοιποι φίλοι , σύμβουλοι και ...έμπιστοι του κ. Γ. Παπανδρέου.

Ο ειδικός γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων, Ανδρέας Ανδρεαδάκης, είναι... φίλα προσκείμενος στο ΠαΣοΚ. Ο γενικός γραμματέας Ενέργειας Κώστας Μαθιουδάκης είναι τα τελευταία χρόνια επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Ενέργειας της Ιπποκράτους και συνδέεται φιλικά με τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Η γενική γραμματέας Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης κυρία Μαρία Καλτσά ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνδέεται και αυτή φιλικά , αλλά ....με τον αδελφό του πρωθυπουργού κ.Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος θα αναλάβει την ...αφανή εργασία του ...project.

Δυστυχώς το ΠαΣοΚ προχωρά σε τόσα λάθη και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, διαψεύδοντας τον Γερμανό Καγκελάριο Όττο Φον Μπίσμαρκ που έλεγε ότι «Οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέματα, όσα μετά το κυνήγι, στη διάρκεια του πολέμου και πριν τις εκλογές». Το ΠαΣοΚ βλέπετε συνεχίζει και ...μετά τις εκλογές !
Οι …αρεστοί και όχι οι άριστοι !