ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

pampoukis - cosco

Αντιγράφω από τον χθεσινό Ριζοσπάστη:
Δείξε μου τους συνεργάτες σου…
Χάρης Παμπούκης

Χάρης Παμπούκης

Με νομικούς συμβούλους που εκπροσώπησαν τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών και συνέβαλαν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στελέχωσε το πρωθυπουργικό του γραφείο ο Γ. Παπανδρέου, εγκαινιάζοντας τη δήθεν «νέα πορεία» της διαφάνειας και της «προστασίας της δημόσιας περιουσίας», την οποία επαγγέλθηκε και προεκλογικά! Ο Γ. Παπανδρέου έχρισε υπουργό Επικρατείας τον Χάρη Παμπούκη, ο οποίος διατέλεσε νομικός σύμβουλος της κινέζικης πολυεθνικής «Cosco», αναλαμβάνοντας τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο για την εξαγορά του λιμανιού του Πειραιά! Ο Γ. Παπανδρέου που δήθεν κατήγγειλε την πλήρη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και έταζε «επαναδιαπραγμάτευση» της συμφωνίας, φαίνεται ότι πήρε το κατάλληλο πρόσωπο για την κατάλληλη θέση…

[Ενημέρωση (11-10-2009): Ο Χ. Παμπούκης διαψεύδει ότι υπήρξε νομικός σύμβουλος της Cosco. Δείτε το σχόλιο # 5]

[Ενημέρωση (25-10-2009): Τελικά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και (μια κάποια) φωτιά. Ιδού τι αναφέρεται σε συνέντευξη του Χάρη Παμπούκη προς τον Στέφανο Κασιμάτη (Καθημερινή, 25-10-2009):

Τον ρωτώ αν υπήρξε, πράγματι, εκ των δικηγόρων της Cosco, όπως καταγγέλλεται μέσω δημοσιευμάτων. «Συναντήθηκα δύο φορές μαζί τους, με σκοπό να υπάρξει συνεργασία. Για πολλούς λόγους, δεν προχώρησε η συνεργασία. Δεν πήρε ποτέ τη μορφή εντολής. Δεν έχω εκπροσωπήσει, λοιπόν, ποτέ την Cosco και δεν έχω πάρει ένα ευρώ από αυτήν. Αλλά αν υποθέσουμε ότι ήμουν δικηγόρος της, τι το μεμπτόν; Είμαι καθηγητής της Νομικής και υπήρξα γνωστός δικηγόρος. Σημαίνει αυτό ότι επειδή κάποτε είχα κάποιον πελάτη, μου δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων; Ποτέ των ποτών! Προέρχομαι από την κοινωνία και έχω σκοπό να ξαναγυρίσω εκεί, στο πανεπιστήμιο και στο γραφείο μου, όμως στο διάστημα που ασκώ δημόσια εξουσία, μόνο κριτήριο είναι το δημόσιο συμφέρον.

Άνευ σχολίων.]









Address: 25 Vas. Sofias Ave., 106 74 Athens, Tel.: 210 7209 590-2, Fax: 210 7209 593, e-mail: info@a-law.gr

Architecture Design by Zoi Samourka

ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ - ΜΑΡΑΒΕΛΗΣ - ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, A-LAW, Δικηγορική εταιρία, Δικηγορικό γραφείο, Χαράλαμπος Παμπούκης, Χάρης Παμπούκης, Καθηγητής Χ. Παμπούκης, Λεωνίδας Μαραβέλης, Γιώργος Νικολαϊδης, Γιώργος Γαρδικιώτης, Γιώργος Γεωργακόπουλος, ναστασία Νατάσα Ζαρκάδα, Νικήτας Χατζημιχαήλ


Ο καθηγητής Χαράλαμπος Παμπούκης λόγω της συμμετοχής του στην κυβέρνηση και του διορισμού του ως Υπουργού Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, βρίσκεται σε αναστολή του δικηγορικού του λειτουργήματος και της ιδιότητάς του ως εταίρος της δικηγορικής εταιρείας ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ-ΜΑΡΑΒΕΛΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

Due to the participation of Prof. Charalambos Pamboukis in the government of the Greek State after his appointment as Minister of State responsible for assisting the Prime Minister, both his capacities as an attorney at law and as a partner at Pamboukis - Maravelis - Nikolaidis and Associate Law Firm are suspended.

A cause de la participation de Prof. Charalambos Pamboukis au gouvernement Grec, apres son designation comme Ministere d' Etat responsable pour l'assistance de Premier Ministre, ses capacites comme avocat et associee au cabinet d'avocats Pamboukis - Maravelis - Nikolaidis and Partenaires sont suspendues.

http://www.a-law.gr/

ελληνική

english version

french version

Χάρης Παμπούκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Χάρης Παμπούκης (1958)

είναι τακτικός καθηγητής ιδιωτικού δικαίου στην Νομική σχολή Αθηνών και υπουργός επικρατείας παρά τον πρωθυπουργό.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο Παρίσι (Paris I - Pantheon - Sorbonne). Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και εξελέγη το 1991 λέκτορας στο νομικό τμήμα του πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1997 έγινε επίκουρος, το 2005 αναπληρωτής και το 2009 τακτικός καθηγητής ιδιωτικού διεθνούς δικαίου και του δικαίου διεθνών συναλλαγών.[1]

Το 1990 άνοιξε δικηγορικό γραφείο με τους Σπύρο Φλογαΐτη και Γλυκερία Σιούτη.[2]

Το 1999 διορίστηκε γενικός γραμματέας διοίκησης και οργάνωσης του υπουργείου εξωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2001. Έχει συγγράψει αρκετές νομικές μονογραφίες.

Στην κυβέρνηση Παπανδρέου που σχηματίστηκε τον Οκτώβριο του 2009 ανέλαβε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός επικρατείας παρά τον πρωθυπουργό.[2]

  1. Βιογραφικό Παμπούκη, από την ιστοσελίδα perizitito.gr
  2. 2,0 2,1 Βιογραφικό Παμπούκη, άρθρο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία"