ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

το αποτρόπαιο του εγκλήματος


Παρά το αποτρόπαιο του εγκλήματος, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αν και δεν δέχτηκε τον βρασμό της ψυχικής ορμής, εντούτοις αναγνωρίζοντας στον Ντ. Μουρτζικνέλι, κατηγορούμενο για τη δολοφονία με 21 μαχαιριές του Ν. Σεργιανόπουλου, το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου «έσπασε» τα ισόβια δεσμά.

Ο δολοφόνος του ηθοποιού, ο οποίος κατά την απολογία του ομολόγησε τις πράξεις του, καθώς «είχε θολώσει από την παρθενική του χρήση ναρκωτικών ουσιών», γλίτωσε την ισόβια κάθειρξη, με την οποία κινδύνευε, και έλαβε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών και δέκα μηνών.

Ενορκοι και τακτικοί δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχο τον Γεωργιανό, Ντ. Μουρτζικνέλι, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, απόφαση η οποία πάρθηκε κατά πλειοψηφία τέσσερα προς τρία, το δικαστήριο επέβαλε 20 χρόνια ποινή κάθειρξης, όμως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μία εκ των τακτικών δικαστών ζήτησε την επιβολή ακόμα πιο μικρής ποινής, αυτής των 12 χρόνων.

Ομόφωνη ήταν και η ενοχή για πλημμεληματική κλοπή, η οποία προέκυψε από μετατροπή του κακουργήματος της ληστείας, καθώς και για την παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα, για τα οποία ο κατηγορούμενος Γεωργιανός έλαβε -κατά συγχώνευση- ποινή δέκα μηνών.

Σαφώς, πιο σκληρή υπήρξε η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Ιφιγένειας Γάκη, η οποία είχε προτείνει την ενοχή του Ντ. Μουρτζικνέλι, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Κατά την εισήγησή της, είχε μιλήσει για «θηριωδία» χωρίς καμία μεταμέλεια, καθώς ο δράστης πίστευε ότι «δεν θα τον έπιαναν και δεν θα απελαυνόταν ποτέ». Και όλα αυτά γιατί ο κατηγορούμενος «δελεάστηκε από τη θέα ενός πλούσιου σπιτιού», πράγμα το οποίο, σύμφωνα με τη δικαστική λειτουργό, αποδείχτηκε από το γεγονός ότι αμέσως μετά τη δολοφονία «πατώντας αίματα, πλένεται στο μπάνιο, προχωρά σε επισταμένη έρευνα του διαμερίσματος, ανοίγοντας συρτάρια και πετώντας έξω το περιεχόμενό τους», και αργότερα «αναχωρεί από την οικία με ταξί, κρατώντας δύο φορητούς υπολογιστές, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα μικρό χρηματικό ποσό».

Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει «συγγνώμη» για τις πράξεις του, που απέδωσε σε αντίδραση από χρήση ναρκωτικών «που για πρώτη φορά έκανα». Οπως είχε ισχυριστεί ενώπιον του δικαστηρίου, πήγε στο διαμέρισμα του Ν. Σεργιανόπουλου για να βρουν γυναίκες, μετά από πρόσκληση του θύματος. Μετά τη χρήση κοκαΐνης όμως, δεν ένιωσε καλά, ενώ ανέφερε ότι «κάποια στιγμή έκλεισα τα μάτια μου και όταν τα άνοιξα, τον είδα από πάνω μου να κρατάει ένα μαχαίρι». Από εκεί και πέρα ο Ντ. Μουρτζικνέλι δεν θυμόταν τίποτα, ούτε για τη δολοφονία ούτε και για τα πράγματα που πήρε από το σπίτι του ηθοποιού.

Έντυπη Έκδοση