ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

siouti - siemens

Γλυκερία Σιούτη
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η Γλυκερία Σιούτη (1954) είναι καθηγήτρια δημοσίου δικαίου στην Νομική σχολή Αθηνών και προσωπάρχης του Μεγάρου Μαξίμου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμπλήρωσε επίσης τις σπουδές της στο Paris II – Sorbonne. Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και το 1981 έγινε επιστημονικός συνεργάτης του τομέα δημοσίου δικαίου της νομικής Αθηνών. Το 1986 εξελέγη λέκτορας, το 1990 επίκουρη καθηγήτρια, το 1995 αναπληρώτρια καθηγήτρια και το 1999 καθηγήτρια δημοσίου δικαίου.[1] Την περίοδο 2004 - 2006 ήταν διευθύντρια του τομέα αυτού. Ασκεί ενεργή δικηγορία και απο το 1990 διατηρεί δικηγορικό γραφείο με τους Σπύρο Φλογαΐτη και Χάρη Παμπούκη.[2]

Έχει διατελέσει μέλος του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, διευθύνει επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει γράψει αρκετά βιβλία νομικού περιεχομένου. Τον Οκτώβριο του 2009 διορίστηκε προσωπάρχης του Μεγάρου Μαξίμου.[3]

  1. Βιογραφικό Γλυκερίας Σιούτη, απο την ιστοσελίδα του καποδιστριακού πανεπιστημίου
  2. Βιογραφικό Παμπούκη, αρθρο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία"
  3. Βιογραφικό Γλυκερίας Σιούτη, απο την ιστοσελίδα in.gr
Ο πρωθυπουργός, όμως, δεν αρκέστηκε σ’ ένα «σύμβουλο» με εμπειρία στις αγοροπωλησίες της δημόσιας περιουσίας. Θέση στο πρωθυπουργικό γραφείο ως σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου για θέματα δημόσιας διοίκησης, ανέλαβε η Γλυκερία Σιούτη, μέχρι πρότινος δικηγόρος της αγγλικής εταιρείας «Loyalward», στην οποία μεταβιβάστηκε με παράνομο τρόπο από τη Μονή Τοπλού η περιοχή Κάβο Σίδερο στην Κρήτη. Η Γ. Σιούτη χειρίστηκε για λογαριασμό της αγγλικής εταιρείας την σκανδαλώδη υπόθεση όπου η Μονή Τοπλού παρόλο που υπάρχει μεταξύ μοναστηριού και Δημοσίου διαμφισβήτηση για την ιδιοκτησία, ξεπούλησε 26.000 στρεμμάτων κρητικής γης στη βρετανική εταιρεία. Μάλιστα, η Γ. Σιούτη μαζί με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών της ΝΔ Σπ. Φλογαΐτη, με τον οποίο συνεργαζόταν, υπέγραψαν δικόγραφο υπέρ της Βρετανικής εταιρείας στην οποία το μοναστήρι προσπάθησε να ξεπουλήσει το Κάβο Σίδερο, παρακάπτοντας το γεγονός ότι την περιοχή διεκδικούσε και το ελληνικό δημόσιο. Πώς το λέει ο λαός; Δείξε μου τους συνεργάτες σου να σου ποιος είσαι. Και ποια πραγματικά είναι η πολιτική σου, συμπληρώνουμε εμείς…
Π.Θ.

Αντιγράφω από τη χθεσινή Αυγή:

siouti_nomiki

Γλυκερία Σιούτη

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Δικηγόρος της αγγλικής εταιρείας στην οποία μεταβιβάστηκε παρανόμως το “φιλέτο” της περιοχής Κάβο Σίδερο στην Κρήτη από τη μονή Τοπλού είναι η καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου και νομικός, Γλυκερία Σιούτη, η οποία αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο συμβούλου (περί διοικητικών θεμάτων) στο πρωθυπουργικό γραφείο του Γ. Παπανδρέου. Αυτό άλλωστε προδήλωσε και το γεγονός ότι η κ. Σιούτη ήταν ένα από τα λιγοστά πρόσωπα, μαζί με τους Γ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Αθανασάκη, Χ. Παμπούκη και Σ. Λύτρα, που συνόδευσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του στο προεδρικό μέγαρο, καθώς επίσης και στην τελετή παράδοσης παραλαβής του πρωθυπουργικού αξιώματος στο Μαξίμου.

Η Γ. Σιούτη, μαζί με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Σπ. Φλογαΐτη, με τον οποίο άλλωστε μοιράζονται και το ίδιο δικηγορικό γραφείο, χειρίστηκαν για λογαριασμό της αγγλικής εταιρείας Loyalward, τη σκανδαλώδη υπόθεση της μονής Τοπλού στην Κρήτη, την οποία πολλοί παρομοίασαν με το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου. Οι δυο τους μάλιστα έχουν υπογράψει δικόγραφο – παρέμβαση υπέρ της εταιρείας στην οποία η μονή επιχείρησε να ξεπουλήσει το “φιλέτο” του Κάβο Σίδερο, περιοχή που διεκδικούσε και το δημόσιο. Η υπόθεση τελικά προσέκρουσε στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η εταιρεία εμφανίζεται αποφασισμένη να παραιτηθεί από τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της.

Λ.Ζ.


Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΙΟΥΤΗ,ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΩΠΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ,ΔΙΑΤΕΛΕΣΕ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ...ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;
Σάββατο, Νοέμβριος 07, 2009, posted by ΠΡΕΖΑ TV at 2:50 μμ
του Μανωλη Γαλανη,απο το σημερινο Πρωτο Θεμα.

Η ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΙΟΥΤΗ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ
ΤΗΣ «SIEMENS» ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ «DEBEVOISE & PLIMPTON» ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ...

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», σύμφωνα με τη δικογραφία της «Siemens», η στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού κ.Γιώργου Παπανδρέου, και καθηγήτρια της Νομικής Αθηνών, συμμετείχε το 2007 στη νομική ομάδα που επιστράτευσε ο πρώην ισχυρός άντρας της «Siemens Hellas», για να κωλυσιεργήσει την έρευνα που διεξήγαγε η κορυφαία νομική εταιρεία των ΗΠΑ «Debevoise & Plimpton», με στόχο να κερδίσει πολύτιμο χρόνο ώστε να ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητες που τον «έκαιγαν». Η εμπλοκή της κυρίας Σιούτη στην πολύκροτη υπόθεση της «Siemens» αποδεικνύεται από έγγραφο-ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το «ΘΕΜΑ».
Tο έγγραφο αυτό περιλαμβάνεται στη δικογραφία Ζαγοριανού της γερμανικής πολυεθνικής και αφορά τις ενέργειες στις οποίες προέβη η αμερικανική νομική εταιρεία και σε όλο το παρασκήνιο από τις 4 Απριλίου έως και τις 29 Ιουνίου του 2007 με σκοπό την αναζήτηση της αλήθειας, κόντρα στους νομικούς σκοπέλους που έβαζε η πλευρά Χριστοφοράκου. Η «Debevoise & Plimpton» διεξήγαγε ήδη τον εσωτερικό έλεγχο του γερμανικού κολοσσού σε κεντρικό επίπεδο κατόπιν εντολής της Επιτροπής Ελέγχου του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, έχοντας «εξασφαλίσει» ήδη από τον Νοέμβριο του 2006 τις απολογίες-καταπέλτη των Ράινχαρντ Σίκατσεκ και Μίχαελ Κουτσενρόιτερ για τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος στην Ελλάδα. Επικεφαλής του νομικού κλιμακίου που επιφορτίστηκε με το ξετύλιγμα του κουβαριού των μιζών της «Siemens» στην Ελλάδα ήταν ο Κάρολος Ζίγκερ από το γραφείο του Λονδίνου.

ΕΝΩ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ «SIEMENS ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ», ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «DEBEVOISE & PLIMPTON» ΕΚΔΗΛΩΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΕ ΜΕΣΩ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2472/1997 ΠΕΡΙ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΞΑΓΩΓΗ» ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΧΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΑΠΠΔ).
Βέβαια, στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι η «Debevoise & Plimpton» διαθέτει τρία γραφεία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη), στα οποία ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει η επεξεργασία των υπό έρευνα στοιχείων χωρίς να απαιτείται καμία σχετική άδεια.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΙΟΥΤΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ «DEBEVOISE & PLIMPTON» ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ!

Επειτα από τηλεφωνική συνδιάσκεψη της «Debevoise & Plimpton» με το νομικό επιτελείο της «Siemens Hellas» στις 30 Απριλίου 2007 «συμφωνήθηκε να γίνει κοινή προσέγγιση της ΑΠΠΔ για να συζητηθεί η διαδικασία. Συμφωνήθηκε να ετοιμαστεί για τους καθηγητές Σιούτη και Φλογαΐτη ένα ενημερωτικό σημείωμα», όπως επίσης συμφωνήθηκε «να υποβληθεί η αίτηση στην ΑΠΠΔ με μία επιστολή που ζητά μία συνάντηση πριν ληφθεί η απόφαση για να εξηγηθεί το περιεχόμενο και ο σκοπός της έρευνας». Στις 9 Μαΐου του 2007 το στέλεχος της μητρικής εταιρείας Κρίστιαν Μπλάιβαϊς αναφέρει ότι δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία των ΗΠΑ, με παγκόσμια εμβέλεια, τα «Davis Polk & Wardwell» και «Baker & Mckenzie», κάνουν λόγο για εξαιρέσεις του νόμου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της έρευνας.
Το νομικό πλαίσιο που είχε επικαλεστεί ο κ. Χριστοφοράκος «έδεσε» τα χέρια των Γερμανών. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση την αμέσως επόμενη ημέρα ενός άλλου μεγαλοστελέχους της γερμανικής πολυεθνικής στις αιτιάσεις του Κρίστιαν Μπλάιβαϊς ότι μεγάλα δικηγορικά γραφεία των ΗΠΑ γνωματεύουν πως υπάρχει τρόπος να παρακαμφθούν τα εμπόδια και να συνεχιστεί άμεσα η έρευνα. «Εχουμε συμφωνήσει με την "Debevoise" ότι θα κάνουμε αιτήσεις και θα μείνουμε σε αυτό και θα έπρεπε "Davis Polk" και"Baker Mckenzie" να αποφεύγουν την επαναφορά σε συζήτηση των ίδιων θεμάτων»!

Τέσσερις μέρες αργότερα η «Siemens Γερμανίας» ενημερώνει τη θυγατρική της στη χώρα μας ότι θα την επισκεφτεί η αμερικανική νομική εταιρεία, αναφέροντας ότι «η διευκρίνιση για το νομικό πλαίσιο είναι σε εκκρεμότητα», ενώ η νομική σύμβουλος της «Siemens Hellas», κυρία Μαγδαληνή Ταζεδάκη,απάντησε ότι «οι αιτήσεις προς την ΑΠΠΔ θα είναι έτοιμες προς το τέλος του μήνα». Οι εκπρόσωποι της «Debevoise & Plimpton» που ήρθαν στην Αθήνα συναντήθηκαν με τον δικηγόρο του Χριστοφοράκου,καθηγητή κ. Γιάννη Γιαννίδη, και την κυρία Ταζεδάκη, οι οποίοι τους παρουσίασαν «το νομικό πλαίσιο, τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και τις συνέπειες σε περίπτωση παράβασής του». Στις 15/06/2007 υπήρξε τηλεφωνική συνδιάσκεψη των δικηγόρων του αμερικανικού γραφείου ερευνών με τους «Γιαννίδη, Φλογαΐτη και Ταζεδάκη», στην οποία, μεταξύ 7 θεμάτων,συμφωνήθηκε να «συναντηθούν Γιαννίδης, Σιούτη, Μήτρου και Ταζεδάκη για να συμφωνήσουν επί του νομικού πλαισίου της έρευνας»! Από τη συγκεκριμένη νομική ομάδα συντάχτηκε η αίτηση προς την ΑΠΠΔ για την παροχή γνωμοδότησης επί της διαδικασίας,φτάνοντας στις 28/06/2007 όταν και πραγματοποιήθηκε «συνάντηση των Γιαννίδη, Σιούτη και Ταζεδάκη, στην οποία συμφωνήθηκε ότι καλώς υπεβλήθησαν οι αιτήσεις. Υπήρξε διαφωνία ως προς το αν χρειάζεται η συναίνεση του υποκειμένου για τη γνωστοποίηση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων»!

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ...
ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΝΕΤΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ;;;
ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΗΡΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS ΩΣΤΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ;;;

ΠΡΕΖΑ TV

Ολοκληρο το ρεπορταζ στο Πρωτο Θεμα που κυκλοφορει.

Η γνωστή δικηγόρος με μακρά καριέρα, η κα Γλυκερία Σιούτη, ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου του νέου Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για θέματα δημόσιας διοίκησης.Η κυρία αυτή όμως,χωρίς να είναι κάτι το επιλήψιμο, βρισκόταν πάντα απέναντι στην …πολιτική του Πασόκ και του Γιώργου.


ΔΗΛΩΣΗ της Κας. Γλυκερίας Σιούτη.

Για δεύτερη κατά σειρά Κυριακή δέχομαι μια αήθη και απαράδεκτη επίθεση από την εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα» με διαστρέβλωση και παραποίηση γεγονότων για υποθέσεις που χειρίστηκα με απόλυτα νόμιμο και ηθικό τρόπο ως δικηγόρος κατά τους κανόνες της επιστήμης και του λειτουργήματός μου.

1. Δεν υπήρξα ποτέ συνήγορος του κου Χριστοφοράκου. Αυτό που η εταιρία SIEMENS είχε αναθέσει στη δικηγορική εταιρία, στην οποία συμμετείχα, ήταν η περιγραφή του νομικού πλαισίου της προστασίας των προσωπικών δεδομένων της εταιρίας και του προσωπικού της, στην περίπτωση κατά την οποία στο πλαίσιο κάποιου ελέγχου αυτά της ζητούντο. Η άποψη που εκφράσαμε, όπως και το δημοσίευμα αναφέρει, ήταν ότι σύμφωνα με το νόμο η εταιρία SIEMENS έπρεπε να αποτανθεί στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σημειώνεται ότι, όλα τα ανωτέρω συνέβησαν πολύ πριν η αλλοδαπή ελεγκτική εταιρία έρθει στην Ελλάδα για έλεγχο της SIEMENS και βεβαίως, πολύ πριν η δημόσια ζωή βρεθεί αντιμέτωπη με την λεγόμενη υπόθεση Χριστοφοράκου.

2. Αναφορικά με τη συμμετοχή μου στις επιτροπές που αναφέρει το δημοσίευμα: στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όπως και στην επιτροπή του διαγωνισμού του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συμμετείχα στην μεν πρώτη ως τακτικό μέλος, στη δε δεύτερη ως αναπληρωματικό υπό την ιδιότητά μου της καθηγήτριας του Διοικητικού Δικαίου, μετά από υπόδειξη της Νομικής Σχολής. Στο πολυμελές και όχι κομματικό Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας, ορίστηκα μετά από πρόταση του προέδρου του, καθηγητή και ακαδημαϊκού, Δημήτρη Νανόπουλου. Λόγω φόρτου εργασίας συμμετείχα σε δύο μόνο συνεδριάσεις του Συμβουλίου αυτού. Από τις παραπάνω θέσεις, για την πρώτη έλαβα μία ελάχιστη αποζημίωση ενώ για τις δύο επόμενες δεν έλαβα καμία απολύτως αμοιβή.

3. Στην υπόθεση της Μονής Τοπλού υπήρξα δικηγόρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Λασιθίου (την οποία και εκπροσώπησα στο Συμβούλιο της Επικρατείας), δηλαδή της τοπικής κοινωνίας που επιθυμούσε το συγκεκριμένο έργο τουριστικής ανάπτυξης, και όχι της αγγλικής εταιρίας την οποία εκπροσωπούσαν άλλα δικηγορικά γραφεία

4. Στην υπόθεση του Βοτανικού υπήρξα δικηγόρος του Δήμου Αθηναίων, του οποίου αρμοδιότητα ήταν η αποκαλούμενη «διπλή ανάπλαση» (Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βοτανικού). Δεν ήμουν δικηγόρος της κατασκευάστριας εταιρίας «Βωβός», την οποία εκπροσωπούσαν άλλα δικηγορικά γραφεία.

5. Δεν είμαι «προσωπάρχης» του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ως καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου είμαι σύμβουλος του Πρωθυπουργού για νομικά ζητήματα, όπως ακριβώς αναφέρεται και στην πράξη διορισμού μου και παρέχω αποκλειστικά νομικές υπηρεσίες.

Σε ολόκληρη την επαγγελματική μου διαδρομή άσκησα το επάγγελμά μου σύμφωνα με το νόμο και τη δεοντολογία, όπως οφείλει να κάνει κάθε δικηγόρος κατά την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας, χωρίς αυτό να μπορεί να θεωρηθεί ασυμβίβαστο ή κώλυμα για το λειτούργημα το οποίο έχω κληθεί να υπηρετήσω τώρα. Για αυτό το θέμα, το οποίο είναι γενικότερου ενδιαφέροντος για κάθε νομικό επιστήμονα και δικηγόρο, ζητώ από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών του οποίου είμαι μέλος, να τοποθετηθεί".