ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Adalah Organisation (Ελληνικά)

Adalah Organisation(englisch)


22 June 2009 22 Ιουνίου 2009
Adalah στο Γενικό Εισαγγελέα και του Θεματοφύλακα απουσιάζων Ακίνητα: Πώληση του Ισραήλ των παλαιστινίων προσφύγων Ακίνητα Ισραηλινών και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο


Adalah: "καλύτερα αυτές τις ιδιότητες αποτελεί την τελική απαλλοτρίωση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας των Παλαιστινίων προσφύγων, παρά την ειδική νομική, ιστορική και πολιτική κατάσταση αυτών των ιδιοτήτων."
(Haifa, Ισραήλ) Adalah απέστειλε επιστολή προς το Γενικό Εισαγγελέα, Menachem Mazuz? Ο Γενικός Διευθυντής του Ισραήλ Κτηματολογίου Διοίκησης (ILA), Yaron Bibi? Το Γενικό Διευθυντή της Amidar (α ανήκει στο κράτος και τις κρατικές επιχειρήσεις στέγασης εταιρεία) , Yaakov Brosh? και Ronen Baruch, ο θεματοφύλακας της Absentees "Ακίνητα, τον Μάιο του 2009 απαιτώντας την ακύρωση των προσφορών που εκδίδεται από την ILA για την πώληση των παλαιστινίων προσφύγων στο Ισραήλ ιδιοκτησίας. Adalah Attorney Suhad Bishara υποβλήθηκε η επιστολή.

In 2007, the ILA issued 96 tenders; in 2008, 106 tenders; and to date in 2009, 80 tenders. Πρόσφατα, η ILA έχει τη δημοσίευση των προσφορών για την πώληση του "απουσιάζων" ακίνητα που κατέχουν οι Αρχές για την ανάπτυξη των δήμων, όπως Nazareth, Haifa, Led (LOD), Akka (Acre), Rosh Pina και Beit She'an στο Ισραήλ. Τον 2007, το 96 ILA εκδοθεί προσφορών? το 2008, 106 προσφορές? και μέχρι σήμερα το 2009, 80 προσφορές.
. Η Θεματοφύλακα για Absentees "Ακίνητα μεταφερθούν αυτές οι ιδιότητες για την Αρχή Ανάπτυξης? Αυτές τις ιδιότητες έχουν ταξινομηθεί ως absentees' ιδιοκτησίας υπό την Absentees" Ακίνητα νόμου - 1950. Η Absentees "Ακίνητα νόμου ήταν το βασικό νομικό μέσο που χρησιμοποιείται από το Ισραήλ να αναλάβει την κατοχή της γης που ανήκει στην εσωτερική και την εξωτερική τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. . Σύμφωνα με το νόμο αυτό, κάθε ακίνητο που ανήκει στην absentees ελήφθη και να περάσει το θεματοφύλακα της απουσιάζων Ακίνητα για την κηδεμονία των ιδιοτήτων μέχρι μια πολιτική λύση για τους πρόσφυγες επετεύχθη. Ο νόμος αυτός προβλέπει ένα πολύ ευρύ ορισμό του ποιος είναι ο "απουσιάζων"? Περιλαμβάνει Παλαιστίνιους που έφυγαν ή που εκδιώχθηκε στις γειτονικές χώρες κατά τη διάρκεια και μετά τον πόλεμο του 1948. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1948, όσο 800.000 Παλαιστινίων εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να φύγουν έξω από τα σύνορα του νέου κράτους του Ισραήλ.
Στην επιστολή, Attorney Bishara υποστήριξε ότι αυτές οι ιδιότητες απουσιάζων σε ιδιώτες είναι παράνομη βάσει της ισραηλινής νομοθεσίας. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ουσία της νομοθεσίας που προβλέπει ότι το θεματοφύλακα της απουσιάζων Ακίνητα είναι ο θεματοφύλακας των προσωρινών αυτών των ιδιοτήτων, μέχρι την κατάσταση των Παλαιστινίων προσφύγων έχει επιλυθεί. "Οι προσφορές αυτές, επίσης, έρχεται σε αντίθεση με τη βασική νομοθεσία: Ισραήλ Κτηματολογίου - 1960 η οποία απαγορεύει την πώληση των εκτάσεων που ορίζονται ως" ισραηλινούς εδάφη ", οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις ιδιότητες της Αρχής Ανάπτυξης», τόνισε η ίδια στην επιστολή. Είναι εξάλλου το επιχείρημα ότι η πώληση των Παλαιστινίων προσφύγων, έρχεται σε αντίθεση με τις ιδιότητες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, που προβλέπει την ανάγκη να σεβαστεί το δικαίωμα της ιδιωτικής περιουσίας και απαγορεύει ρητά την τελική απαλλοτρίωση των ιδιωτικών ακινήτων μετά την λήξη του πολέμου.
Αυτό το τελευταίο βήμα προάγει την συνεχιζόμενη άρνηση του Ισραήλ από τα δικαιώματα των Παλαιστινίων προσφύγων, και σηματοδοτεί το τελικό στάδιο μια επιθετική πολιτική για τη δημιουργία πραγματικά για τον λόγο ότι θα ματαιώσει κάθε προσπάθεια για την επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος των προσφύγων. Με αυτές τις ιδιότητες που πωλούν σε ιδιώτες, νομικά ή πολιτικών λύσεων για τους πρόσφυγες γίνονται όλο και πιο δύσκολο να εφαρμοστούν. Το μέτρο αυτό είναι στην τελική μειονέκτημα όλων των μερών που εμπλέκονται? Παγιώνει περαιτέρω πολιτική δυσαρέσκεια, προκειμένου να επωφεληθούν από την ανάγκη των προσφύγων δεινά.



Σήμερα, 22 Ιουνίου 2009, κυκλοφόρησε Adalah μια βάση διαδραστικό χάρτη και βάσης δεδομένων, η πρώτη του είδους της, η οποία προσφέρει λεπτομερείς πληροφορίες για απαλλοτριώσεις γης από το Ισραήλ από την ίδρυση του κράτους το 1948. Η βάση δεδομένων που περιέχονται μέσα σε ένα διαδραστικό χάρτη της Υποχρεωτική η Παλαιστίνη, το οποίο διαιρείται σε περιοχές πρώτα και στη συνέχεια σε όλες τις περιοχές μέσα σε κάθε περιοχή. Πληροφορίες σχετικά με τον πληθυσμό και της ιδιοκτησίας γης το 1945, το συνολικό ποσό των Παλαιστινίων προσφύγων, ιδιοκτησίας μεταφέρεται στο Ισραήλ, και οι απαλλοτριώσεις γης που διεξάγονται στο πλαίσιο του νόμου Οικόπεδο Αγορές - 1953 σε πόλεις και χωριά είναι προϋπόθεση. Η μαζική μεταφορά εντός του εδάφους του Ισραήλ είχε εκτελεστεί κυρίως μέσω δύο βασικών νομοθετικών. Η πρώτη είναι η απόκτηση γης νόμο (επικύρωση των πράξεων και αποζημίωση) - 1953, σύμφωνα με τα οποία 1,2 - 1,3 εκατ. dunams γης είχαν απαλλοτριωθεί από τον αραβικό πληθυσμό. Το δεύτερο είναι το δίκαιο Absentees "Ακίνητα νόμου - 1950 σύμφωνα με την οποία το σύνολο των ακινήτων, κατείχε ή που χρησιμοποιείται από τους Παλαιστινίους πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κράτος του Ισραήλ. Εκτιμήσεις από το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά θεσμικά όργανα και υπηρεσίες του ΟΗΕ ως προς το βαθμό από τις ιδιότητες που λαμβάνεται σύμφωνα με το νόμο αυτό κυμαίνεται από περίπου 2 εκατ. dunams σε 16 εκατομμύρια dunams γης.
Adalah βάση δεδομένων που συγκεντρώνει η κύρια πηγή πληροφόρησης από την ισραηλινή κυβέρνηση, Παλαιστινιακής και πηγές του ΟΗΕ. Η βάση δεδομένων που συντάχθηκε από τους δικηγόρους της Adalah σχεδιασμό και επαγγελματίες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν και αναθεώρησε την αρχική της γης δήμευσης στα Εβραϊκά από την επίσημη κυβερνητική εφημερίδα. Η βάση δεδομένων είναι σαν μια πηγή για τους ερευνητές, πανεπιστημιακοί, η αρχική τους γαιοκτήμονες, και κάποιος άλλος που ενδιαφέρεται για την ιστορία της ιδιοκτησίας γης στην Παλαιστίνη από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και μέχρι σήμερα. Παρέχει τις πληροφορίες σε ένα προσβάσιμο διαδραστικό χάρτη, που διατίθεται σε τρεις γλώσσες (αραβικά, εβραϊκά και αγγλικά).
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 1945, όταν το σύνολο της επικράτειας της Υποχρεωτική Παλαιστίνη ανήλθε σε περίπου 26 εκατομμύρια dunams, του αραβικού πληθυσμού περιελάμβανε περίπου 69% σε σύγκριση με το εβραϊκό πληθυσμό η οποία ανήλθε σε περίπου 31%. Την εποχή εκείνη, του αραβικού πληθυσμού που ανήκει το 48% περίπου του συνολικού εδάφους και της εβραϊκής ιδιοκτησίας 6% του πληθυσμού της γης? Άλλο 6% ανήκει στο δημόσιο τομέα και το 40% ήταν χέρσα γη στην Be'er el-SABE (Beer Sheva) περιοχή με απροσδιόριστο ιδιοκτησίας. Σήμερα, περίπου το 93% της γης στο Ισραήλ (εκτός από τα παλαιστινιακά εδάφη κατεχόμενα από το Ισραήλ το 1967) ανήκει στο κράτος και την Keren Kayemeth LeIsrael (Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο), υπάρχει μία οιωνεί κρατική οντότητα. Μόνο 3-3,5% της γης στο Ισραήλ είναι σήμερα ιδιοκτησία του αραβικού πληθυσμού.
Εκτύπωση αυτής της σελίδας Close this window Κλείστε αυτό το παράθυρο