ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Palestina for Sale

22/06/2009 | ΑΠΕ.SigmaLive.

Το Ισραήλ πουλάει ιδιοκτησίες Παλαιστινίων που έγιναν πρόσφυγες το 1948, καταγγέλλει μη κυβερνητική οργάνωση.

Μια αραβο-ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση κατηγόρησε σήμερα τις ισραηλινές αρχές ότι παραβίασαν ισραηλινούς και διεθνείς νόμους προχωρώντας στην πώληση ιδιοκτησιών τις οποίες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το 1948 Παλαιστίνιοι που έγιναν πρόσφυγες.

"Η πώληση αυτών των ιδιοκτησιών αποτελεί την ύστατη απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των παλαιστινίων προσφύγων", υποστηρίζει το Κέντρο Αντάλα ("Δικαιοσύνη" στα αραβικά) υπεράσπισης των δικαιωμάτων της αραβικής κοινότητας του Ισραήλ.

Η μκο διαβεβαιώνει ότι οι πωλήσεις αυτές "σε ιδιώτες είναι παράνομες σύμφωνα με τον ισραηλινό νόμο" και "αντιβαίνουν στους διεθνείς ανθρωπιστικούς νόμους" που απαγορεύουν την απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών ανθρώπων οι οποίοι κατέστησαν πρόσφυγες σε μια σύγκρουση.

Το Κέντρο Αντάλα απευθύνθηκε με επιστολή του στον προϊστάμενο της εισαγγελίας καθώς και στη δημόσια υπηρεσία διαχείρισης της γης στο Ισραήλ, την Israel Lands Administration (ILA). Προτίθεται στη συνέχεια να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Αντάλα, η ILA επικύρωσε 96 πωλήσεις τέτοιων ιδιοκτησιών το 2007, 106 το 2008 και 80 μέχρι σήμερα φέτος. Αφορούν ιδιοκτησίες που βρίσκονται στις κοινότητες Ναζαρέτ, Χάιφα, Λοντ, Ακρε, Ρος Πίνα και Μπέιτ Σιν, στο Ισραήλ.

Οι ιδιοκτησίες αυτές ανήκουν σε παλαιστινίους πρόσφυγες του πολέμου του 1948. Στο τέλος της σύγκρουσης, τέθηκαν υπό τη διοίκηση του ισραηλινού κράτους βάσει ενός νόμου του 1950, "έως ότου βρεθεί μια πολιτική λύση για τους πρόσφυγες", υπογραμμίζει η μκο.

Το Αντάλα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του (adalah.org) ένα διαδραστικό χάρτη των απαλλοτριώσεων παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ.