ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009

Η νέα τουρκική λίρα αντίγραφο των δύο ευρώ
Όμοια με νόμισμα των 2 ευρώ είναι η νέα τουρκική λίρα που έθεσε σε κυκλοφορία η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας στην αρχή του έτους, με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να εξαπατηθούν οι καταναλωτές!

Η νέα τουρκική λίρα που κυκλοφορεί, στην οποία απεικονίζεται ο Κεμάλ Ατατούρκ, έχει το ίδιο σχήμα και μέγεθος με το νόμισμα των 2 ευρώ, ενώ και το νόμισμα των 0,50 λεπτών (μισή λίρα) έχει το ίδιο σχήμα και μέγεθος με το νόμισμα του ενός ευρώ!

Αυτό σημαίνει ότι πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να το μπερδέψει και να το περάσει για νόμισμα των ευρώ, από τα οποία κυκλοφορούν 16 διαφορετικές όψεις νομισμάτων και 22 διαφορετικές συλλεκτικές όψεις! Φυσικά, η αξία τους δεν είναι ίδια… Η νέα τουρκική λίρα έχει ισοτιμία ένα προς 0.5323 με το ευρώ.

Την ομοιότητα των τουρκικών νομισμάτων με τα ευρωπαϊκά επισήμανε το INKA Ιωαννίνων, εκπρόσωποι του οποίου τα παρουσίασαν στην ιστοσελίδα epirusgate επισημαίνοντας στους καταναλωτές να προσέχουν τα νομίσματα που παραλαμβάνουν κατά τις συναλλαγές τους. Το περίεργο, πάντως, είναι ότι ενώ είναι γνωστό πως οι Τούρκοι αντιγράφουν το ευρώ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αντιδρά.