ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Οργια στην πρεσβεία των ΗΠΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ :: ΚΟΣΜΟΣ

Η Χιλ. Κλίντον διέταξε τη διενέργεια έρευνας και ήδη ανακρίνονται ιδιωτικοί φρουροί στην πρεσβεία της Καμπούλ

Ανδρες της εταιρείας φύλαξης της πρεσβείας διοργάνωναν πάρτι με ιερόδουλες και κακοποιούσαν Αφγανούς. Επιστολή-καταγγελία στην Κλίντον με φωτογραφίες και βίντεο
4/9/2009

Ενα σκάνδαλο που πλήττει άμεσα την αμερικανική διπλωματική παρουσία στο Αφγανιστάν ανέλαβε να ξεκαθαρίσει η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ύστερα από επιστολή που έλαβε από ανεξάρτητη οργάνωση και η οποία την πληροφορούσε ότι οι άνδρες της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που φρουρούν την πρεσβεία της Καμπούλ διοργανώνουν έξαλλα πάρτι με οινοπνευματώδη και ιερόδουλες, κυκλοφορούν γυμνοί και κακοποιούν και προσβάλουν τους υφιστάμενούς τους Αφγανούς.

Οι κατηγορίες διατυπώθηκαν από τη μη κυβερνητική οργάνωση POGO.org(Project On Government Oversight), η οποία απέστειλε δεκασέλιδη επιστολή προς την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ καθώς και φωτογραφίες και βίντεο. Η οργάνωση, μάλιστα, καταγγέλλει εκφοβισμό ορισμένων φρουρών από ανώτερούς τους στην ιεραρχία.

Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι οι περίπου 450 φύλακες της ArmorGroup ζουν και εργάζονται σε «τυραννικό περιβάλλον», όπου υφίστανται την απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά των επικεφαλής.ArmorGroup International plc Phoenix CP Close Protection course

File Format: PDF/Adobe Acrobat - View.

Στην εταιρεία έχουν γίνει υποδείξεις για «κακή απόδοση» αρκετές φορές από την υπογραφή της σύμβασης, τον Μάρτιο του 2007.

Αυτές οι νέες αποκαλύψεις σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού και άλλα προβλήματα θεωρείται ότι υπονομεύουν την ασφάλεια της πρεσβείας, εκτιμά στην επιστολή της η αμερικανική οργάνωση, την ώρα που η αμερικανική παρουσία αποτελεί στόχο της ολοένα αυξανόμενης βίας στο Αφγανιστάν.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε ήδη τη διενέργεια έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας ήδη ανακρίνονται πολλοί ιδιωτικοί φρουροί, ενώ δεν αποκλείεται το θέμα να απασχολήσει και το Αμερικανικό Κογκρέσο.

Ομάδα διπλωματών θα μεταβεί μέσα στις επόμενες ημέρες στην Καμπούλ.

Απαγόρευσαν το αλκοόλ
Η πρεσβεία απαγόρευσε την κατανάλωση αλκοόλ στον στρατώνα των φρουρών της ιδιωτικής εταιρείας. Αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι κατηγορίες, η αμερικανική πρεσβεία προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να περιφρουρήσει την ασφάλεια της πρεσβείας και να ενημερώσει το προσωπικό της», ανέφερε η ανακοίνωση της πρεσβείας.

Η εταιρεία ArmorGroup, που βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου σκανδάλου, είναι θυγατρική της εταιρείας Wackenhut με έδρα την Καλιφόρνια, μία απ τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείας ασφαλείας στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία δεν προέβη σε κανένα σχόλιο για τις αποκαλύψεις που αποτελούν το τελευταίο «επεισόδιο» σε μια μακρά σειρά σκανδάλων που αφορούν τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης που έχει προσλάβει η αμερικανική κυβέρνηση για διάφορες αποστολές σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Η ArmorGroup χρησιμοποιεί 450 υπαλλήλους για τη φύλαξη της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπούλ βάσει συμβολαίου ύψους 189 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ανανεώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Σημειώνεται πως η πρεσβεία αποτέλεσε στόχο μεγάλης βομβιστικής επίθεσης των Ταλιμπάν τον περασμένο μήνα. Βομβιστής καμικάζι προσέκρουσε με το παγιδευμένο αυτοκίνητό του κοντά στην πύλη σκοτώνοντας επτά άτομα και τραυματίζοντας άλλα εκατό.

ΜΑΡΙΑ ΚΡΑΛΛΗ

Against American Bases of the World

The Case of Mohammed Jawad

Human trafficking plagues

Laundress de Lux - photo update

κρεμάστε τον να κονομήσω....!




...ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...