ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

K I D N E Y - F O R - S A L E greek report

Σοκ προκαλεί στην παγκόσμια κοινότητα η αύξηση του αριθμού των παιδιών που θυσιάζονται για το χρήμα στην Ουγκάντα.
Μάγοι διαφημίζουν ακόμη και από τα ΜΜΕ τις υπηρεσίες τους: αν θυσιάσετε παιδί, οι δουλειές σας θα πάνε καλά. Οι ελλείψεις τροφίμων και η πείνα στην αφρικανική χώρα έχουν προκαλέσει εκατοντάδες……….. τελετουργικούς θανάτους νηπίων, παιδιών και εφήβων, αλλά και εκατοντάδες εξαφανίσεις, οι οποίες συνδέονται και με το διεθνές εμπόριο οργάνων. Το 2008, οι αρχές κατέγραψαν περισσότερες από 300 δολοφονίες και απαγωγές, οι οποίες συνδέονται με πρωτόγονες τελετές. Μόνο 18 άτομα οδηγήθηκαν στα δικαστήρια: μεταξύ τους όμως περιλαμβάνονταν και γονείς ή συγγενείς που πούλησαν τα άτυχα μικρά για ανθρωποθυσία.
Τον περασμένο Ιανουάριο, η κυβέρνηση ανήγγειλε τη σύσταση ειδικής αστυνομικής δύναμης, επιφορτισμένης με την ευθύνη διερεύνησης τέτοιου είδους εγκλημάτων. Εκτοτε όμως, ακόμη 15 φόνοι διαπράχθηκαν από τα κυκλώματα και άλλες 200 εξαφανίσεις καταγράφηκαν. «Περιπτώσεις παιδιών που θυσιάζονταν για την ευημερία των ενηλίκων πάντα υπήρχαν στις κεντρικές επαρχίες της Ουγκάντα. Τον τελευταίο καιρό όμως, οι παραδοσιακοί μάγοι έχουν αυξήσει τη γεωγραφική ακτίνα τους κι αυτό αποδίδεται κυρίως στην αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας» δήλωσε στον «Ομπσέρβερ» η Ελενα Λομέλι, εθελόντρια σε οργάνωση κατά των ανθρωποθυσιών. «Οι θύτες είναι άπληστοι άνθρωποι, που θέλουν να πλουτίσουν γρήγορα. Στις αγροτικές περιοχές, κάποιοι θυσιάζουν το ίδιο το παιδί τους. Στις αστικές, μορφωμένοι και πλούσιοι άνθρωποι αρπάζουν το παιδί του διπλανού» σημειώνει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση του επιχειρηματία Κάτο Κατζούμπι, που θυσίασε έναν 12χρονο για να πάνε καλά οι νέες του δουλειές. Οι αρχές πιστεύουν, ωστόσο, ότι πίσω από το τελευταίο κύμα ανθρωποθυσιών κρύβονται και τα διεθνή κυκλώματα εμπορίας οργάνων. Πολλά από τα θύματα έχουν βρεθεί δίχως νεφρά, καρδιά ή ήπαρ, εικόνα που δεν συνάδει με τις παραδοσιακές τελετές.

STOP SACRIFICING CHILDREN!