ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΣΟΚική κοροϊδία με... δόσεις


Το ΠΑΣΟΚ, αφού διέγνωσε τις ανάγκες της αγοράς και την «απουσία ρευστότητας» αποφάσισε να την ενισχύσει. Ετσι, με αστραπιαίες κινήσεις και την υπογραφή του Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να εκδώσει πιστωτική κάρτα! Σε συνεργασία με το τραπεζικό κεφάλαιο και αναλαμβάνοντας το ρόλο υψηλόβαθμου πλασιέ πιστωτικών προϊόντων, απέστειλε 950.000 επιστολές στα μέλη και τους φίλους του, τις οποίες υπογράφει προσωπικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλώντας τους να ενταχθούν «εθελοντικά σε πρόγραμμα έκδοσης πιστωτικής κάρτας»...
Φαίνεται ότι μπροστά στην κούρσα της επανάκτησης της εξουσίας επιστρατεύει κάθε είδους κοροϊδία για να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβανόμενη προφανώς ότι οι αυξήσεις που υπέγραψαν τα συνδικαλιστικά της στελέχη στη ΓΣΕΕ με το ΣΕΒ, με τις δικές της «ευλογίες», για αύξηση στο μεροκάματο των εργαζομένων ένα ευρώ τη μέρα δεν είναι ...ικανοποιητικές, αποφάσισε να ανακουφίσει με άλλον τρόπο τα λαϊκά νοικοκυριά! Η «πράσινη» πιστωτική κάρτα που θα λανσάρει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι θα έχει το... «ανταγωνιστικότερο επιτόκιο στην αγορά»! Η συγκεκριμένη απόφαση του ΠΑΣΟΚ φανερώνει αφ' ενός τους δεσμούς «αίματος» με το μεγάλο κεφάλαιο - στην προκειμένη περίπτωση με το τραπεζικό - και αφ' ετέρου δείχνει ότι το πρόβλημά του δεν είναι να λύσει ζητήματα φτώχειας, αλλά να μετατρέψει τους εργαζόμενους, τους νέους, σε υποχείρια των τραπεζών. Τόσο «κοινωνική» πολιτική!!!
Πριν λίγους μήνες εγκαλούσε την κυβέρνηση ότι σπρώχνει τον ελληνικό λαό στο δανεισμό και κατέθετε το ένα σχέδιο νόμου μετά το άλλο, δήθεν για την «προστασία» των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Τώρα προσφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους «βορά» στις ορέξεις των τραπεζιτών. Την ίδια ώρα που η υπεύθυνη οικονομίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λ. Κατσέλη, ισχυρίζεται ότι το κόμμα της «θα φορολογήσει τον πλούτο», το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ρόλο μεσάζοντα για να σπρώξει ακόμα περισσότερους ανθρώπους στην «αγκαλιά» των τραπεζών και στην παραπέρα υπερχρέωσή τους.
Αυτή η απαράδεκτη απόφαση του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με την προτροπή του, μέσω της συγκεκριμένης επιστολής, προς τους ίδιους ανθρώπους να αποκτήσουν ηλεκτρονική διεύθυνση για να λαμβάνουν «ενημέρωση» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελούν σύγχρονα μέσα χειραγώγησης που χρησιμοποιούν τα αστικά κόμματα. Βομβαρδίζοντας με δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ όσους δεχτούν την ενημέρωση που τους προσφέρει, θα επιχειρήσει να τους δώσει υποσχέσεις και κάλπικες δεσμεύσεις για την πράσινη διακυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να κρύψει τις πραγματικές προγραμματικές του θέσεις, για την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, την αντιλαϊκή φορολογία, τις παροχές και τις ενισχύσεις που παρέχει αφειδώς στους πολυεθνικούς ομίλους. Γιατί τότε θα αποκαλυπτόταν η απόλυτη ταύτισή του με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και θα κατέρρεε το αποπροσανατολιστικό σύνθημά του περί του ότι δεν «είμαστε ίδιοι»...
Αυτές οι ενέργειες του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν δικές του εμπνεύσεις. Πιστωτική κάρτα διαθέτει και το κόμμα «Νέων Εργατικών» στη Βρετανία, ενώ την καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση την αξιοποίησε ο Ομπάμα στην προεκλογική του εκστρατεία. Στόχος των αστικών κομμάτων είναι να εξαγοράσουν, να εξαπατήσουν και να καθυποτάξουν τις λαϊκές συνειδήσεις με κάθε μέσο και τρόπο, ώστε να τις δέσουν πολιτικά. Αυτούς τους σχεδιασμούς τα λαϊκά στρώματα πρέπει να τους αποκαλύψουν και να τους απορρίψουν. Μακριά από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Είναι επικίνδυνοι για τα λαϊκά συμφέροντα.


Σε συνεργασία με το τραπεζικό κεφάλαιο και την υπογραφή του προέδρου του, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να «δέσει» πολιτικά χρήστες πιστωτικών καρτών

Σε μεσάζοντα τραπεζικών προϊόντων εξελίσσεται το ΠΑΣΟΚ, γεγονός όχι μόνο γραφικό, αλλά και απαράδεκτο για πολιτικό κόμμα. Σύμφωνα με χτεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και με (κατά πώς φαίνεται) πρόσχημα την οικονομική ενίσχυση του κόμματος, προωθούν την έκδοση πιστωτικής κάρτας για μέλη και οπαδούς τους (αλλά και όποιον άλλο θελήσει και δηλώσει), αποδεικνύοντας την ποικίλη στενή τους συνεργασία με το μεγάλο κεφάλαιο, σε αυτήν την περίπτωση το τραπεζικό. Το οποίο, μέσω του Γ. Παπανδρέου και του επιτελείου του, αποκτά πρόσβαση στις τσέπες ενός εκατομμυρίου νοικοκυριών, που, επιπλέον, «δένονται» έτσι πολιτικά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, με στόχο τη συγκέντρωση 5 εκατ. ευρώ, το ΠΑΣΟΚ απέστειλε 950.000 προσωπικές επιστολές σε μέλη και «φίλους» του, οι οποίοι έως τις 31 Μάη πρέπει να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή τους (από 12 ευρώ για αγρότες, μετανάστες, συνταξιούχους, μέχρι 500 ευρώ για βουλευτές και ευρωβουλευτές). Οποιος πληρώνει τη συνδρομή, παίρνει την προσωρινή «κάρτα μέλους/ φίλου του ΠΑΣΟΚ».

Σημειωτέον ότι το όλο εγχείρημα φέρει την προσωπική σφραγίδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, ζητώντας τα χρήματα, απέστειλε επιστολή με την υπογραφή του σε αυτές τις 950.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ. Οι οποίοι, παράλληλα, ερωτώνται γραπτώς αν θέλουν να ενταχθούν «εθελοντικά σε πρόγραμμα έκδοσης ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ (σ.σ: κεφαλαία και στο πρωτότυπο), που θα αφορούσε τα Μέλη και τους Φίλους του ΠΑΣΟΚ, αν οι όροι θα ήταν συμφέροντες».

Οπως επισημαίνει σχετικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η «κάρτα ΠΑΣΟΚ» θα είναι κατά το πρότυπο της κάρτας του κόμματος των Νέων Εργατικών (Νew Labour) της Βρετανίας, που είναι και το μοναδικό μέχρι στιγμής σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που έχει προχωρήσει στην έκδοσή της.

Κατά τα «ΝΕΑ», το ΠΑΣΟΚ διαπραγματεύεται με όλες τις τράπεζες, προκειμένου να αποφασίσει με ποια θα συνεργαστεί για την έκδοση της κάρτας. Μάλιστα, από το ΠΑΣΟΚ σπεύδουν να διαβεβαιώσουν (ίδιοι μεσάζοντες τραπεζικών προϊόντων) ότι «θα έχει το ανταγωνιστικότερο επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου της αγοράς, το επιτόκιό της θα είναι περίπου 20% χαμηλότερο από τα ισχύοντα, ενώ ο κάτοχός της δε θα πληρώνει ετήσια συνδρομή ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στην τράπεζα». Οτι η κάρτα τους θα είναι και πιστωτική, και χρεωστική, και καταθετική. Ολα μέσα δηλαδή, σαν και το ΠΑΣΟΚ... Και είναι δεδομένο πως σε όποια τράπεζα δοθεί η μεγάλη αυτή μπίζνα, ανοίγονται και κάποιες χιλιάδες καταθετικοί λογαριασμοί.

Επιπλέον τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ καλούνται να απαντήσουν, αν επιθυμούν να αποκτήσουν ηλεκτρονική διεύθυνση @pasok. gr (π.χ. dimitris. papadopoulos@pasok. gr), εάν επιθυμούν να λαμβάνουν με sms ή e-mail ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ (επικοινωνία που θα δοκιμαστεί στις επόμενες εκλογές, στο πρότυπο της προεκλογικής εκστρατείας Ομπάμα), καθώς και, εάν είναι ετεροδημότες, με ποιο μεταφορικό μέσο θέλουν να μετακινηθούν. «Το ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει ένα μέρος του εισιτηρίου, το μεγαλύτερο, αλλά θα καταβάλουν κάτι και οι ετεροδημότες», διευκρινίζεται.

Σημειωτέον ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει σήμερα χρέη περίπου 50 εκατ. ευρώ και η ΝΔ περίπου 70.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
24/4/2009
-- ΠΑΣΟΚική κοροϊδία με... δόσεις
23/4/2009
-- ΘΗΛΙΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ
30/7/2006
-- Τοκογλυφία με πατέντα