ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Το οικολογικό έγκλημα στη Σομαλία

Somali lawmaker describes as “aggression the killing of pirates by US navy”


MOGADISHU (Sh. M. Network) -- A Somali lawmaker has described as aggression the killing of three Somali pirates by the America navy on Tuesday. American Navy snipers killed three Somali pirates in a lifeboat and rescued an American sea captain on Sunday. Ahmed Bile, a Somali parliamentarian told Shabelle Media that the pirates are Somali nationals and have a right to be sentenced in a legal way.“I heard that an American captain was abducted in Somalia’s coast and large Navy warships arrived at Somalia’s coast and the saga ended that the Americans saved their man and slaughtered Somali nationals,” said lawmaker Ahmed Bile.“Perhaps, many people think that our people are like hens and the other people are sacred,” he added. The statement of the lawmaker comes as the Somali government hailed the operation by American Navy.Separately, the body of one government soldier was found and another seriously wounded in Jazeera beach outside Mogadishu. The soldiers were keeping guard a cargo ship. One of the workers of the seaport told Shabelle media that the soldiers were believed to have been killed the crew of the ship.It is not known why the soldiers have been killed.
--------------------------
H δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος των πειρατών που είπε ότι τα υπέρογκα λύτρα που ζητάνε για να αφήσουν ελεύθερο το πλοίο δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την καταστροφή που έχουν υποστεί οι ακτές της χώρας του από τα τοξικά απόβλητα που ρίχνουν οι ξένες εταιρίες στις θάλασσές τους και ότι τα λύτρα θα διατεθούν για το καθάρισμά τους.Κατά πάσα πιθανότητα, αυτά που έλεγε ο αρχιπειρατής να είναι παραμύθια και τα λύτρα που ζητάνε θα πάνε στις τσέπες τις δικές τους, των αφεντικών τους και των πολιτικών που τους προσφέρουν ασυλία.Ομως αυτό που έχει σημασία είναι ότι η δήλωση των πειρατών έφερε στο φως το τεράστιο οικολογικό έγκλημα που συντελείται στις ακτές της Σομαλίας εδώ και 20 χρόνια, προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή στη θάλασσα και θανατηφόρες ασθένειες στον πληθυσμό . Αυτό το διαρκές έγκλημα είναι εξαφανισμένο από τα διεθνή ΜΜΕ, με εξαίρεση το Αλ-Τζαζίρα. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Σομαλία, Ahmedou Ould – Abdallah, δήλωσε σε σχετικό ρεπορτάζ του αραβικού καναλιού ότι, με βάση αξιόπιστες πληροφορίες, ευρωπαϊκές και ασιατικές εταιρίες ρίχνουν τοξικά απόβλητα έξω από τις ακτές της Σομαλίας από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι και σήμερα. Ομως απτή απόδειξη της πρακτικής αυτής ήταν τα σκουριασμένα βαρέλια με τα τοξικά απόβλητα που ξέβρασε στις ακτές του Πούντλαντ το τσουνάμι που έπληξε τη χώρα το 2004. Από τότε, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν αρρωστήσει και υποφέρουν από στοματικές και γαστρικές αιμορραγίες, δερματικές μολύνσεις και άλλες ασθένειες. Η Σομαλία έχει μετατραπεί σε χωματερή κάθε είδους τοξικών αποβλήτων, από ραδιενεργά απόβλητα μέχρι μόλυβδο, βαριά μέταλλα όπως κάδμιο και υδράργυρο, βιομηχανικά, νοσοκομειακά και χημικά απόβλητα. Αυτό συμβαίνει, γιατί το κόστος διάθεσης των τοξικών αποβλήτων για τις εταιρίες στη Σομαλία είναι μόλις 2,50 δολάρια ο τόνος, ενώ στην Ευρώπη είναι γύρω στα 1.000 δολάρια. Η πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 επέτρεπε στις ξένες εταιρίες να δωροδοκούν υπουργούς και πολιτικούς αξιωματούχους και να εξασφαλίζουν τις απαιτούμενες άδειες και συμφωνίες, ενώ κάποιες εταιρίες πετούν τα τοξικά απόβλητα χωρίς να ζητούν καν άδεια.


Οι πειρατές μπροστά στους πλουτοκράτες είναι Αρσακειάδες.

1:40 πμ by giorgis ·
Με αφορμή μια έκθεση της ΜΚΟ Ecoterra International που αναφέρει ότι 18 ξένα πλοία και περίπου 300 ναυτικοί βρέθηκαν ή βρίσκονται στα χέρα Σομαλών πειρατών αρκετές εφημερίδες αλλά και ιστοσελίδες παρουσιάζουν αυτό το γεγονός αλλά πάντα απ’ την σκοπιά που το διοχετεύει η αστική προπαγάνδα.

Μιλάν για αδίστακτους πειρατές που εκβιάζουν εφοπλιστές και κράτη να τους πληρώσουν λύτρα και όλα αυτά τα παρόμοια.

Ας αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό δημοσίευμα που διαβάσαμε σε εφημερίδα:
«Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση της πειρατείας στο Ουκρανικό πλοίο Faina καθώς οι Σομαλοί πειρατές απειλούν να σκοτώσουν το 20μελές πλήρωμα και να κάψουν το πλοίο τις επόμενες 24 ώρες σε περίπτωση που δεν λάβουν τα λύτρα των 8 εκατομμυρίων δολαρίων». Αυτή την είδηση έδωσαν τα δυτικά πρακτορεία ακριβώς έτσι την αναπαράγουν και τα δικά μας ΜΜΕ.

Αν παρακολουθούσε όμως κάποιος Αλ-Τζαζίρα, θα άκουγε και την δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος των πειρατών που είπε ότι τα υπέρογκα λύτρα που ζητάνε για να αφήσουν ελεύθερο το πλοίο δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την καταστροφή που έχουν υποστεί οι ακτές της χώρας του από τα τοξικά απόβλητα που ρίχνουν οι ξένες εταιρίες στις θάλασσές τους και ότι τα λύτρα θα διατεθούν για το καθάρισμά τους.

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτά που έλεγε ο αρχιπειρατής να είναι παραμύθια και τα λύτρα που ζητάνε θα πάνε στις τσέπες τις δικές τους, των αφεντικών τους και των πολιτικών που τους προσφέρουν ασυλία.

Ομως αυτό που έχει σημασία είναι ότι η δήλωση των πειρατών έφερε στο φως το τεράστιο οικολογικό έγκλημα που συντελείται στις ακτές της Σομαλίας εδώ και 20 χρόνια, προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή στη θάλασσα και θανατηφόρες ασθένειες στον πληθυσμό .

Αυτό το διαρκές έγκλημα είναι εξαφανισμένο από τα διεθνή ΜΜΕ, με εξαίρεση το Αλ-Τζαζίρα.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Σομαλία, Ahmedou Ould – Abdallah, δήλωσε σε σχετικό ρεπορτάζ του αραβικού καναλιού ότι, με βάση αξιόπιστες πληροφορίες, ευρωπαϊκές και ασιατικές εταιρίες ρίχνουν τοξικά απόβλητα έξω από τις ακτές της Σομαλίας από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι και σήμερα. Ομως απτή απόδειξη της πρακτικής αυτής ήταν τα σκουριασμένα βαρέλια με τα τοξικά απόβλητα που ξέβρασε στις ακτές του Πούντλαντ το τσουνάμι που έπληξε τη χώρα το 2004.

Από τότε, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν αρρωστήσει και υποφέρουν από στοματικές και γαστρικές αιμορραγίες, δερματικές μολύνσεις και άλλες ασθένειες.


Η Σομαλία έχει μετατραπεί σε χωματερή κάθε είδους τοξικών αποβλήτων, από ραδιενεργά απόβλητα μέχρι μόλυβδο, βαριά μέταλλα όπως κάδμιο και υδράργυρο, βιομηχανικά, νοσοκομειακά και χημικά απόβλητα.

Αυτό συμβαίνει, γιατί το κόστος διάθεσης των τοξικών αποβλήτων για τις εταιρίες στη Σομαλία είναι μόλις 2,50 δολάρια ο τόνος, ενώ στην Ευρώπη είναι γύρω στα 1.000 δολάρια.
Η πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 επέτρεπε στις ξένες εταιρίες να δωροδοκούν υπουργούς και πολιτικούς αξιωματούχους και να εξασφαλίζουν τις απαιτούμενες άδειες και συμφωνίες, ενώ κάποιες εταιρίες πετούν τα τοξικά απόβλητα χωρίς να ζητούν καν άδεια.

Γ’ αυτό το διαρκές έγκλημα των καπιταλιστών απέναντι στο λαό της Σομαλίας δεν μιλάει κανένας.
Οι πειρατές μπροστά στους πλουτοκράτες είναι Αρσακειάδες.

1 σχόλια:

arpakola είπε...
15 Απρίλιος 2009 11:43 πμ

σχετικό >>
Somali lawmaker describes as “aggression the killing of pirates by US navy”

http://garizo.blogspot.com/2009/04/somali-lawmaker-describes-as-aggression.html