ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Κλιμακώνεται η ρήξη Καΐρου – Χεσμοπλάχ


Εννέα άτομα κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της οργάνωσης και αιγυπτιακή εφημερίδα αποκαλεί τον Νασράλα «σεΐχη μαϊμού».

Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου διατύπωσε σήμερα την κατηγορία της κατασκοπίας υπέρ της Χεσμπολάχ σε βάρος εννέα ατόμων, ανακοίνωσαν πηγές της ασφάλειας. Οι ύποπτοι κατηγορούνται για υποχωρητικότητα και συνεργασία με ξένη χώρα με στόχο να πλήξουν την ασφάλεια της Αιγύπτου. Οι Αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας επίσης κατάσχεσαν όπλα και βόμβες τα οποία οι ύποπτοι σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν.

Την περασμένη εβδομάδα ο δημόσιος κατήγορος Αμπντελ Μαγκίντ Μοχάμεντ κατηγόρησε τον Χάσαν Νασράλα, τον ηγέτη της Χεσμπολάχ, ότι έστελνε πράκτορες στην Αίγυπτο, τον Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια της εισβολής του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το δίκτυο της Χεσμπολάχ είχε νοικιάσει διαμερίσματα με θέα προς τη διώρυγα του Σουέζ με σκοπό να παρακολουθούν την κίνηση μέσα σ' αυτήν.

Επίσης κατηγορούν τα μέλη της Χεσμπολάχ ότι κατασκόπευαν τα θέρετρα στο Σινά και νοίκιαζαν δωμάτια σε ακριβές περιοχές όπου οι πράκτορες της οργάνωσης πραγματοποιούσαν εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη διάδοση της ιδεολογίας των σιιτών στην Αίγυπτο. Σε τηλεοπτικό του μήνυμα την Παρασκευή ο Ναρσάλα διέψευσε τις κατηγορίες.

Στο μεταξύ η ελεγχόμενη από το κράτος μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Τζουμχουρία κλιμακώνει τη ρήξη που υπάρχει με τη Χεσμπολάχ αποκαλώντας στο σημερινό της φύλο, τον ηγέτη της Νασράλα «μαϊμού σεΐχη».

Οι ένταση μεταξύ Αιγύπτου, μιας χώρας που κυριαρχούν οι σουνίτες και της Χεσμπολάχ, μιας οργάνωσης φανατικών σιιτών που στηρίζεται από το Ιράν, έχει κλιμακωθεί από το Δεκέμβριο όταν το Κάιρο κατηγορήθηκε για συνέργεια με το Ισραήλ στην πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ