ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Με μεγαλοδικηγόρους οι Ζωνιανοί

28.4.2009
Με μεγαλοδικηγόρους υπερασπιστές οι κατηγορούμενοι Ζωνιανοί

Ρεπορτάζ: Ρ. Σπυράτου,
Γ. Κουρδής, Ν. Καραμάνου

Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας και με 41 κατηγορουμένους στο εδώλιο ξεκίνησε την Τρίτη στο Εφετείο Αθηνών η δίκη των Ζωνιανών για την αιματηρή ενέδρα τον Δεκέμβρη του 2007 σε αστυνομικούς με θύμα τον ειδικό φρουρό Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμη. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της δίκης που δεν έμεινε ασχολίαστο, είναι το γεγονός, ότι οι πλέον καλοπληρωμένοι δικηγόροι της Αθήνας έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των… βοσκών και των αγροτών από τα Ζωνιανά.

Το γεγονός αυτό σχολίασε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, ο οποίος δήλωσε ότι «οι μέχρι χθες φτωχοί και κατατρεγμένοι Ζωνιανοί βλέπουμε σήμερα να κατέχουν το βαρύ πυροβολικό της δικηγορίας». Τα γεμάτα από γνωστούς δικηγόρους έδρανα της υπεράσπισης ήταν και η πρώτη έκπληξη για τον πατέρα του ειδικού φρουρού, που συνεχίζει να δίνει μάχη ζωής. Όπως είπε ο Γιάννης Λαζαρίδης «έχουν τους καλύτερους. Τον Κούγια. Έχουν τα λεφτά. Εμένα μου ζήτησαν 9.000 ευρώ. Που να τα βρω; Ενώ αυτοί, τρέχει το ναρκωτικό». Ο συνήγορος κατηγορουμένων Αλέξης Κούγιας με αφορμή την αναφορά στο όνομά του, δήλωσε ότι «υπάρχουν θρύλοι για τις αμοιβές μας. Δεν με επέλεξε η οικογένεια του ειδικού φρουρού. Θα ήταν τιμή μου να με είχε επιλέξει».

Οι 41 συνολικά κατηγορούμενοι λογοδοτούν για τις χασισοκαλλιέργειες στο Μυλοπόταμο, τις κλοπές των ΑΤΜ από τράπεζες της Κρήτης και την απόπειρα δολοφονίας των ειδικών φρουρών στην ενέδρα των Ζωνιανών. Οι 14 από τους κατηγορούμενους είναι προφυλακισμένοι, αλλά σε λίγο συμπληρώνονται τα πρώτα 18μηνα. Στην δίκη θα καταθέσουν 350 μάρτυρες, ενώ οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τον μισό ποινικό κώδικα. Στο πινάκιο αντιστοιχεί σε κάθε όνομα μία σελίδα κατηγοριών. Υπό το φόβο μιας βεντέτας η δίκη μεταφέρθηκε στο Εφετείο Αθηνών και άρχισε κάτω από δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, ο κοινοτάρχης των Ζωνιανών Κώστας Παρασύρης δήλωσε την Τρίτη, ότι βρέθηκε οικόπεδο για να στεγάσει το Αστυνομικό Τμήμα, αν και εκείνος δεν είχε διαπιστώσει κανένα άβατο. Όπως είπε χαρακτηριστικά «στην κοινωνία υπάρχει παραβατικότητα. Έτσι και στο δικό μου χωριό». Η δίκη συνεχίζεται την Δευτέρα.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης