ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

H επικύνδινη εξωτερική πολιτική της Γερμανίας

Απόπειρα τρομοκρατικής επιθεσης από Αλβανούς στη Γερμανία


ΣΣύμφωνα με την έγκυρη καθημερινή Γερμανική εφημερίδα Der Spiegel, Αλβανοί μουσουλμάνοι από το Κόσοβο και αλλοι από την περιοχή Σαντζάκ της Σερβίας, σχεδίαζαν μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία την τρέχουσα περίοδο.

Η εφημερίδα περιγράφει, ότι 10 άτομα συμμετείχαν στις προετοιμασίες των επιθέσεων με εκρηκτικά μεταξυ των οποιων και ένας Τούρκος υπήκοος, που τους προμήθευσε τις ύλες.
Η αποκάλυψη προήλθε από ένα πληροφοριοδότη της ομάδας ο οποίος έδινε πληροφορίες και στην CIA ενώ η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι δραστηριότητες των υποψήφιων βομβιστών, ήταν εν γνώση και των Σερβικών αρχών οι οποίες σε πρόσφατη εκθεσή τους κατονόμαζαν τις πόλεις Ludwigshafen και Bad Harzburg, ως κέντρα προετοιμασίας επιθέσεων από Ισλαμιστές βομβιστές στην Γερμανία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η αναζήτηση και άλλων τρομοκρατών, είναι σε εξέλιξη σε πανευρωπαικό επίπεδο.
Τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια υποβόσκουσα ένταση μεταξύ Γερμανίας και Κοσόβου, μετά τις δύο υποθέσεις κατασκοπίας που αποκαλύφθηκαν στα Βαλκάνια, με συμμετοχή Γερμανών και τις πολλαπλές διαρροές του Γερμανικού Τύπου εναντίον των Αλβανών.
Επιπλέον είναι ενδεικτικό ότι έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και αρκετές προσπάθειες εξάρθρωσης Αλβανικών εγκληματικών ομάδων στη Γερμανία και γενικότερα δημιουργειται μια κατάσταση έντασης, που πιθανώς υποκρύπτει και γενικότερα πολιτικά σχέδια τόσο του Βερολίνου όσο και της Πρίστινα.
Η Ε.Ε πάντως έχει ουσιαστικά σταματήσει να ασχολείται με την αναγνώριση ή μη του Κοσόβου, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, αντιμετωπίζει οξύτατο οικονομικό πρόβλημα γιατί έχουν μειωθεί σημαντικά τα εμβάσματα από τους Αλβανούς που εργάζονται σε Ευρωπαικές χώρες