ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Πάγκαλος: Τυπική η συνάντηση Ομπάμα - Καραμανλή

Πάγκαλος: Τυπική η συνάντηση Ομπάμα - Καραμανλή

«Ήταν μια τυπική συνάντηση από αυτές που έκανε ο πρόεδρος Ομπάμα με αρκετούς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος για τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Στρασβούργο και πρόσθεσε: «Είναι χρήσιμο, είναι ωφέλιμο και ελπίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις θέσεις μας πιο συστηματικά στον πρόεδρο των ΗΠΑ, είτε με μια επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας ή του πρωθυπουργού ή εάν μας κάνει κάποτε την τιμή να έρθει και στην Ελλάδα».

Στο περιθώριο της ομιλίας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στον Εύοσμο, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, λέγοντας ότι δείχνουν πως το ρεύμα υπέρ του ΠΑΣΟΚ σταθεροποιείται. «Η διαφορά από τη ΝΔ κάνει το ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την πιθανότητα της αυτοδυναμίας και έχουμε το δικαίωμα να μιλήσουμε στον λαϊκό παράγοντα και να απαιτήσουμε μια μεγάλη αυτοδυναμία», επισήμανε.

Ως προς την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ Αριστοτέλη Παυλίδη παρατήρησε ότι «από τη Δευτέρα η ΝΔ θα έχει την επιλογή ανάμεσα στο να κυβερνά ελέω Παυλίδη, με την ψήφο, δηλαδή, ενός βουλευτή, ο οποίος είναι υπόδικος ή να κάνει αυτό που έχει κάνει σε άλλες περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση Κουκοδήμου, να τον αποβάλει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εάν τον αποβάλει, χάνει τη δεδηλωμένη, που σημαίνει ότι αλλάζει άρδην ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής και ότι η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται ακόμα πιο δύσκολη για τη ΝΔ από ό,τι είναι σήμερα».

Σε ερώτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο πρότεινε την εφαρμογή όλων των νόμων, παντού, χωρίς καμιά εξαίρεση και χωρίς κανένα ελαφρυντικό. «Ανοχή μηδέν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι ζούγκλα» και αναρωτήθηκε «πού θα πάει αυτή η κατάσταση».

Σε ό,τι αφορά στην αντιπαράθεσή του με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, υπογράμμισε: «Απάντηση θα δίνω. Αυτό είναι ανάμεσα σε μένα και τη συλλογική μνήμη όσων αγωνίστηκαν και υπέφεραν γι' αυτή την υπόθεση. Η κ. Παπαρήγα ας απευθυνθεί όπου θέλει». Για την επιστολή που έστειλε η κ. Παπαρήγα στον Γιώργο Παπανδρέου παρατήρησε πως «δεν έχει καμιά σχέση με αυτή τη συζήτηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Είπε ότι τα χρήματα για την εφαρμογή του θα τα βρει από την ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος.

Άσκησε εκ νέου κριτική στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά γιατί δεν πηγαίνει στις συναντήσεις των ομολόγων του της ΕΕ, για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είπε ότι έχει αποτύχει ως υπουργός και για τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα αναρωτήθηκε «τι προτείνει, τι θέλει αυτό το παιδί».

Στο ζήτημα των μεταναστών τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ελληνικής υπηκοότητας σε όσους ξεπερνούν τα 8 χρόνια διαμονής στη χώρα, αλλά και υπέρ του μέτρου της επαναπροώθησης λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ