ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΘΗΡΑΙΩΝ


Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2009

ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ - ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Στήνουν εκδηλώσεις εποχής «6ου Στόλου» σε αμερικάνικο πολεμικό πλοίο

Εποχές «6ου Στόλου» θυμίζουν στους παλαιότερους οι «εκδηλώσεις», που ετοιμάζονται να στήσουν οι τοπικοί παράγοντες της Σαντορίνης, για να υποδεχτούν και να «φιλοξενήσουν» αμερικάνικο πολεμικό πλοίο, που αναμένεται να καταπλεύσει στο νησί την Κυριακή και θα παραμείνει μέχρι τις 4 Μάρτη για ...ανάπαυλα! Ως γνωστόν, ο αμερικάνικος 6ος Στόλος ερχόταν τακτικά, την εποχή της χούντας, στα ελληνικά λιμάνια και νησιά, για να «ψυχαγωγηθούν» οι ναύτες του.

Οι τοπικές αρχές της Σαντορίνης έχουν σημάνει εδώ και καιρό «συναγερμό» για την έλευση στην αρχή του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου «ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ». Οπως ενημερώθηκαν όμως στη συνέχεια, τελικά στο λιμάνι της Σαντορίνης θα καταπλεύσει άλλο αμερικάνικο πολεμικό πλοίο, καθώς το αεροπλανοφόρο θα «ξεκουραστεί» ...στη Μύκονο.

Οι τοπικοί παράγοντες πλασάρουν την έλευση του αμερικάνικου πλοίου ως ευκαιρία τουριστικής προβολής και οικονομικής ανακούφισης των επιχειρήσεων και έχουν συγκροτήσει ολόκληρο πρόγραμμα για την υποδοχή και φιλοξενία των Αμερικανών, ώστε ...να μην τους λείψει τίποτα. Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή 20 Φλεβάρη, έγινε και σύσκεψη όλων των φορέων του νησιού.

Η «υποδοχή» που ετοιμάζουν αναδεικνύεται χαρακτηριστικά μέσα από έναν τρισέλιδο σχεδιασμό - τον οποίο έχει στα χέρια του ο «Ρ».

Ξεκινούν από το Κέντρο Υγείας που θα τεθεί σε πλήρη «επιφυλακή», ημερήσιο πρόγραμμα «ψυχαγωγίας», ικανοποίηση τυχόν απαιτήσεων των Αμερικανών από τους φορείς, διερμηνέας που να μιλάει αμερικάνικα, πρόγραμμα επισκέψεων σε μουσεία, οικισμούς, τοποθεσίες. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην επίσκεψη στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, καθώς δίνουν οδηγία να «ενημερωθεί» ο ηγούμενος να μην ανοίξει συζήτηση για το ΝΑΤΟικό ραντάρ που είναι στημένο εκεί!!! Από το σχεδιασμό δε λείπουν οι αθλοπαιδιές και μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και, φυσικά, αναμνηστικά δώρα (dvd, μπρελόκ, κρασιά, πλακέτες) μέχρι και καπέλα με σημείωση ότι πάνω θα έχουν αριστερά την αμερικάνικη σημαία, στο κέντρο της Σαντορίνης και δεξιά την ελληνική!!! Τέλος, προβλέπουν και «συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ για την αποφυγή διακοπής ρεύματος»...

Το σαντορινιό λαό και κυρίως τη νεολαία «να αντιδράσουν δυναμικά, όπως επιβάλλει η περίσταση, ώστε να αποτραπεί το ταξίδι των ανεπιθύμητων επισκεπτών δολοφόνων», καλεί, σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει κυβέρνηση και τοπικούς φορείς, «που σχεδιάζουν με τον καλύτερο τρόπο να υποδεχτούν τους απρόσκλητους και ανεπιθύμητους επισκέπτες, αυτά τα γεράκια του πολέμου, δήθεν για να ξαποστάσουν για να συνεχίσουν το αιματοκύλισμα των λαών».

Η ΝΑΣ Κυκλάδων καταδικάζει, με ανακοίνωση, «την παρουσία των φονιάδων στην περιοχή και καλεί εργαζόμενους και λαό να πράξουν το ίδιο και να το εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο. Εδώ στον τόπο που γεννήθηκε η έννοια της φιλοξενίας, οι ιμπεριαλιστές και τα φονικά τους όργανα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι ανεπιθύμητοι!»

Ικανοποιημένοι οι καταστηματάρχες
Γράφει ο/η Παν. Μυτιληναίος 04.03.09
Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι επιχειρηματίες από την επίσκεψη των Αμερικανών στο νησί το προηγούμενο τριήμερο. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο η επίσκεψη ήταν μια τονωτική ένεση στις επιχειρήσεις που περιμένουν μια δύσκολη Τουριστική περίοδο φέτος. Εκτός από τα Εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Φηρά γέμισαν το τριήμερο και τα όσα ξενοδοχεία λειτουργούν, αφού πολλοί Αμερικανοί προτίμησαν να μείνουν έξω από το πλοίο τους. Οι Αμερικανοί έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι από τις υποδομές του νησιού και η απόφαση να συνεχιστούν οι επισκέψεις στο μέλλον είναι ειλημμένη. Στην Σαντορίνη έφτασε σήμερα και ο Αμερικανός πρέσβης ο οποίος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο πλοίο και συναντήθηκε με τις αρχές του νησιού.Ανακοίνωση των φορέων της Σαντορίνης
Γράφει ο/η Παν. Μυτιληναίος 03.03.09
Εμείς οι εκπρόσωποι των Θηραϊκών Επαγγελματικών Σωματείων και των Σωματείων των εργαζομένων του νησιού καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια μεμονωμένων προσώπων να μετατρέψουν μια επίσκεψη για τουριστικούς λόγους ενός πλοίου στη Σαντορίνη σε πολιτικό ζήτημα. Η Σαντορίνη είναι ένας τουριστικός προορισμός που δέχεται τους πολίτες όλου του κόσμου, ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους και το επάγγελμά τους . Την Σαντορίνη μπορεί να την επισκεφθεί όποιος θέλει , και όποτε θέλει. Δηλώνουμε ότι:
1. Τις παραπάνω αρχές που αποτελούν και βασικές προϋποθέσεις για την λειτουργία μιας Δημοκρατικής Κοινωνίας θα τις προασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
2. Δεν επιτρέπομε σε κανέναν από δω και στο εξής να χρησιμοποιεί τη φράση « Θηραίοι Πολίτες» από την στιγμή που δεν εκπροσωπεί κανέναν από τους κατοίκους του νησιού.
3. Τους Θηραίους πολίτες εκπροσωπούν στο νησί τα με δημοκρατικό τρόπο εκλεγμένα όργανα (Δημοτικό και Επαρχιακό Συμβούλιο), οι εκπρόσωποι & τα διοικητικά συμβούλια των επαγγελματικών Ενώσεων και των ενώσεων των εργαζομένων του νησιού.
4. Οι Τοπικές Οργανώσεις των πολιτικών Κομμάτων και μεμονωμένοι πολίτες , εάν λειτουργούν με βάση τις Δημοκρατικές διαδικασίες, είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν την άποψη του Συνόλου των φορέων του νησιού και να σταματήσουν να δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες του.
5. Η ανοχή και η υπομονή μας σε υβριστικά δημοσιεύματα , παράλογες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές τελειώνει σήμερα εδώ.
Προειδοποιούμε ότι:Από δω και στο εξής εξουσιοδοτημένοι από εμάς Νομικοί, θα προσφεύγουν στην δικαιοσύνη και θα καταθέτουν αγωγές για συκοφαντικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο , στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και κάθε πράξη που κατά την γνώμη μας θα στρέφεται ενάντια στο νησί και τα συμφέροντά μας.
Ομόφωνα δεκτοί οι Αμερικανοί στη Σαντορίνη
Γράφει ο/η Παν. Μυτιληναίος 27.02.09
22 Σωματεία και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της υποδοχής των Αμερικανών επισκεπτών στο νησί μας την 1 Μαρτίου 2009. Τα 22 Σωματεία του νησιού που καλύπτουν το σύνολο των εργαζομένων και των επαγγελματιών της Σαντορίνης κατέθεσαν ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με το οποίο ζητούν το Δημοτικό Συμβούλιο να προστατεύσει με τις αποφάσεις του όλους τους επαγγελματίες του νησιού διότι τυχόν ακραίες διαμαρτυρίες θα πληγώσουν ανεπανόρθωτα τον Τουρισμό μας. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος του ΚΚΕ που επίσημα αντέδρασε στην επίσκεψη του πολεμικού πλοίου, αντίθετα τον λόγο πήραν 2-3 μεμονωμένοι πολίτες οι οποίοι δήλωσαν αντίθετοι με την άφιξη των Αμερικανών, πολίτες που κατά δήλωσή τους δεν εκπροσωπούσαν κανέναν παρά μόνον τον εαυτό τους. Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα υιοθέτησε το ψήφισμα των 22 Σωματείων
Ανάστατος ο Εμπορικός κόσμος του νησιού.
Γράφει ο/η Παν. Μυτιληναίος 26.02.09
Οργή και Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στον Εμπορικό κόσμο του νησιού ανακοίνωση που εξέδωσε η Κ.Ο του ΚΚΕ και στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι πρέπει να εμποδιστεί η προσέγγιση των Αμερικανικών πλοίων στην Σαντορίνη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο (16:00) εκπρόσωποι Σωματείων και Συλλόγων θα ζητήσουν από τον Δήμο να διασφαλίσει την επίσκεψη των χιλιάδων Αμερικανών και των οικογενειών τους στο νησί και να καταδικαστούν και να απομονωθούν όσοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν έστω και το παραμικρό πρόβλημα.
Μετά βαϊων και κλάδων οι Αμερικανοί στη Μύκονο
Γράφει ο/η Παν. Μυτιληναίος 27.02.09
Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα ο Δήμος Μυκόνου για το θέμα της επίσκεψης Αμερικανικών πλοίων στο νησί.Με την ευκαιρία θέλουμε να ρωτήσουμε το ΚΚΕ τι λέει η οργάνωση του ΚΚΕ στην Μύκονο για το συγκεκιριμένο δελτίο τύπου;
ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ( Σήμερα 27/3/2009) Τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κουσαθανά – Μέγα Αθανάσιο επισκέφτηκαν εκπρόσωποι της Αμερικάνικης Πρεσβείας την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009. Οι κύριοι Μάικλ Δ. Μόργκαν (ακόλουθος άμυνας της Πρεσβείας) και ο Τζόζεφ Τ. Χικς (ακόλουθος στα Σώματα Δυνάμεων Ασφαλείας) εξήραν τη Μυκονιάτικη φιλοξενία. Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Μυκόνου επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις μεταξύ Μυκόνου και Αμερικάνων πολιτών και δήλωσε πρόθυμος, στα πλαίσια πάντα της τουριστικής ανάπτυξης, να ανταποκριθεί η Μύκονος ώστε να είναι πάντα τόπος φιλόξενος για κάθε επισκέπτη. Η συνάντηση, η οποία κινήθηκε σε πολύ φιλικά πλαίσια και σε εγκάρδιο κλίμα, τελείωσε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων εκατέρωθεν και φωτογραφιών.