ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Εθνική Συμμαχία-FINI-TO

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2009

Εθνική Συμμαχία-FINI-TO


ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ
ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ;;-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ........
Η Εθνική Συμμαχία (Α.Ν.) απέθανε. Ζήτω ο Λαός των Ελευθεριών. Δεκαπέντε χρόνια μετά τη γέννησή της, η Εθνική Συμμαχία του Τζανφράνκο Φίνι διαλύθηκε, για να συγχωνευτεί με το δεξιό κυβερνών κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και με νέο όνομα: Λαός των Ελευθεριών (PDL).

Συγκινημένος ο 57χρονος Φίνι, από το βήμα του τελευταίου συνεδρίου της Α.Ν. το Σαββατοκύριακο ευχαρίστησε όλους όσοι το υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και υποσχέθηκε να στηρίξει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως μοναδικό ηγέτη του PDL. Αλλά, «ακόμα και ο Μπερλουσκόνι ξέρει ότι μια ισχυρή και αναγνωρισμένη ηγεσία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει εικονολατρία».

Εξυπνος παίκτης...

Η Α.Ν. ήταν σύμμαχος του καβαλιέρε από τα μέσα της δεκαετίας του '90 και στις τελευταίες εκλογές ο Φίνι, έξυπνα σκεπτόμενος, κατέβηκε μαζί του με ενιαία λίστα, βοηθώντας τον να σαρώσει και να κερδίσει μια τρίτη θητεία. Η Α.Ν. πήρε τέσσερα υπουργεία και ο Φίνι έγινε πρόεδρος της Βουλής. Στο μεσοδιάστημα, η Α.Ν. πήρε ακόμα μια νίκη με την εκλογή του Τζάνι Αλεμάνο στη δημαρχία της Ρώμης.

Σύμφωνα με πολιτικούς σχολιαστές ο Φίνι, δεχόμενος να μπει κάτω από την ομπρέλα του νέου κόμματος, του οποίου το ιδρυτικό συνέδριο θα γίνει στη Ρώμη από τις 27 ώς τις 29 Μαρτίου, θέτει ουσιαστικά υποψηφιότητα για την ηγεσία όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σήμερα 72 ετών, αποφασίσει να αποχωρήσει.

Ο Φίνι, που κάποτε είχε αποκαλέσει το Μουσολίνι ως το μεγαλύτερο ηγέτη του 20ού αιώνα, δούλεψε πολύ τα τελευταία χρόνια για να αποτινάξει ο ίδιος και το κόμμα τα χαρακτηριστικά που παρέπεμπαν σε φασιστική ιδεολογία. Αποκάλεσε τους νόμους του Μουσολίνι κατά των Εβραίων «επονείδιστη σελίδα της ιστορίας» και σχετικά πρόσφατα έκανε κριτική στην κυβέρνηση για τη σκληρή πολιτική της έναντι των παράνομων μεταναστών.
ΣΧΟΛΙΟ...ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.