Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2009
Έδωσε ρέστα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης στη δευτερολογία του στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για την εξωτερική πολιτική
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η κυρία Μπακογιάννη είναι επαρκώς προβλέψιμη. Έλεγα «θα πέσει στην παγίδα να με πει άκρο;» και έπεσε. Κυρία Μπακογιάννη, μ΄ αυτό που είπατε προσβάλλετε εμμέσως πλην σαφέστατα τον πατέρα σας του οποίου υπήρξα για δέκα χρόνια στενότατος συνεργάτης. Θυμάμαι μία περίοδο όπου έμπαινα πιο πολύ μέσα στο σπίτι σας παρά στο δικό μου. Ήμουν ο άνθρωπος που διαλεγόταν καθημερινά με τον Μητσοτάκη στην TV PRESS για να χτυπάω τη φασιστική τηλεόραση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ήμουν ο πρώτος Βουλευτής το 1993. Επομένως όλοι αυτοί που με ψήφισαν στη β΄ περιφέρεια ήταν φασίστες, ήταν ακραίοι; Προσβάλλετε λοιπόν το εκλογικό σώμα της Νέας Δημοκρατίας που τρεις φορές με είχε τιμήσει στη μεγαλύτερη περιφέρεια στη χώρα και με ανέλπιστο ποσοστό. Επομένως λοιπόν αυτά περί ακροτήτων επιστρέφονται, κυρία Μπακογιάννη. Και αν εγώ είμαι ακραίος και εν πάση περιπτώσει σας κάνω κριτική και γι΄ αυτό είμαι ακραίος -γιατί αν έλεγα «ζήτω η κυρία Μπακογιάννη» ενδεχομένως να ήμουν και Υπουργός- εάν λοιπόν είμαι εγώ ακραίος, ο Μάκης Κουρής που έχει την εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», κύριε Πρωθυπουργέ, θα σας είχε πείσει και γι΄ αυτό, όπως σας έχει πείσει για τόσα άλλα η κυρία Μπακογιάννη. Αυτό εννοώ.Εγώ δεν είμαι απ΄ αυτούς που θα σας καταργήσουν. Ο τελευταίος είμαι. Άλλοι θέλουν να σας καταργήσουν και να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.Παίρνω λοιπόν, κυρία Μπακογιάννη, ΤΟ ΠΑΡΟΝ προχθές. Και εγώ συνιστώ στον κ. Πρωθυπουργό να διαβάζει πρώτα ΤΟ ΠΑΡΟΝ το Σάββατο το βράδυ, τουλάχιστον για να συνειδητοποιεί πού τον οδηγεί, σε ποιες φαλκονέρες τον οδηγεί η κ. Μπακογιάννη. «Όχι Μπάιντεν στην Ντόρα που ζήτησε συνάντηση!». «Φωτογραφία με Χίλαρυ η Ντόρα, χαστούκι από ΗΠΑ η χώρα». Δεν το λέει ο ακραίος Καρατζαφέρης. Το λέει ο κ. Μάκης Κουρής ο οποίος σε πάρα πολλά σημεία στηρίζει την κυβερνητική πολιτική. Δεν μπορεί να στηρίζει κυβερνητική πολιτική και να χτυπάει μόνο Μπακογιάννη. Δεν είναι μόνο αιμοδιψής ο άνθρωπος. «Με το προσκύνημα στην Ομπαμαμέρικα. Η άναρχη και διεφθαρμένη Ελλάδα επιστρέφει στον ατλαντικό κηδεμόνα». «Η Ντόρα υπονομεύει μεθοδικά τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας». ΤΟ ΠΑΡΟΝ, Κυριακή 8 Μαρτίου. Δεν τα λέει μόνο ο κ. Καρατζαφέρης. Εκτός αν έγινε ακραίος και ο κ. Μάκης Κουρής. Και βεβαίως και μια σειρά άλλων δημοσιευμάτων τα οποία θα καταθέσω στα Πρακτικά για να τα έχετε. Ατυχήσατε. Ατυχία πάρα πολύ μεγάλη. Και να δείτε για ποιο λόγο, κυρία Μπακογιάννη, εναντιωνόμαστε.
Δεν εναντιωνόμαστε επειδή είστε ψηλή, επειδή είστε καστανή, επειδή είστε ωραία. Εναντιωνόμαστε γιατί έχετε γίνει χρήσιμο εργαλείο στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή είναι η διαφορά μας. Αν αύριο το πρωί αλλάξετε πολιτική και δεν λειτουργείτε ως όργανο των αμερικάνων στην χώρα μας δεν έχουμε κανένα λόγο να σας ενοχλούμε. Αυτή είναι η δραματική πραγματικότητα. Να το ξεκαθαρίσουμε. Αυτός είναι ο λόγος που εγώ σας επιτίθεμαι. Και δεν έχω κανέναν άλλο λόγο. Δεν διεκδικώ τίποτα μέσα από την Νέα Δημοκρατία. Και όλες αυτές οι διαρροές που γίνονται μακράν από εμένα. Και σαφώς ο κ. Πρωθυπουργός το διαχώρισε. Εγώ είπα «μόνο βοήθεια να βγούμε απ΄ την κρίση». Δεν έχω καμία σχέση με το δικό σας κόμμα όπως εσείς δεν έχετε καμία σχέση με το δικό μου κόμμα. ʼλλο θέμα ότι έρχονται Βουλευτές δικοί σας και βρίσκουν καταφύγιο στο δικό μας κόμμα, τουλάχιστον για να πουν τον πόνο τους και το παράπονό τους για κάποιες ενέργειες που γίνονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς δεν θα πάρουμε κανέναν και να κοιμάστε ήσυχοι.
Άκουσα με προσοχή τον κ. Πρωθυπουργό που είπε ότι με πολιτικές δυνάμεις που έχουμε μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές δεν πρόκειται να είμαστε μαζί. Βεβαίως, κύριε Πρωθυπουργέ, δεύτερη φορά με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος δεν μπορείτε να πάτε. Πήγατε μια φορά το 1989. Να δούμε λοιπόν τα πράγματα πως είναι μέσα στην Ευρώπη. Άκουσα πριν τον αξιότιμο κύριο Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να μιλάει για τους σχεδιασμούς της σοσιαλιστικής αντίληψης που έχει. Συμπτωματικά όμως σήμερα στην Ευρώπη όσες χώρες έχουν σοσιαλιστή Πρωθυπουργό πηγαίνουν χειρότερα από τις άλλες. Πάει χειρότερα η Αγγλία που έχει σοσιαλιστή. Πηγαίνει χειρότερα η Ισπανία, που έχει σοσιαλιστή, με ανεργία 20%. Πηγαίνει χειρότερα η Πορτογαλία. Πάει καλύτερα η Γερμανία που έχει δεξιό καγκελάριο, η Ιταλία με τον Μπερλουσκόνι και ο Σαρκοζί με την Γαλλία. Συμπτωματικά λοιπόν εκεί που είναι οι σοσιαλιστές τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα. Αυτό ας το κατανοήσουν. Δεύτερον, δεν μπορώ να αντιληφθώ, αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΠΑ.ΣΟ.Κ., πώς εσείς θα μπορέσετε να φτιάξετε τα οικονομικά της χώρας όταν δεν μπορείτε να φτιάξετε τα οικονομικά του κόμματός σας. Χρωστάτε 55 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες. Πώς θα μπορέσετε να φτιάξετε την οικονομία της χώρας όταν δεν μπορείτε να φτιάξετε τα οικονομικά του κόμματός σας; Ήδη οι τράπεζες με δυσκολία σας δίνουν λεφτά.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Δεν θέλουμε κοριούς, Πρόεδρε. Δεν θέλουμε κοριούς εμείς. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Και εγώ επειδή θέλω να υπάρχει αλληλεγγύη κομμάτων, επειδή εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα πρέπει να έχουν φωνή και ιδιαίτερα στις Ευρωεκλογές και επειδή βλέπω να μην έχετε χρήματα να κάνετε καμπάνια, εγώ δανείζω άτοκα 5 εκατομμύρια από το ταμείο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού για να μπορέσετε να τα βγάλετε πέρα. Εμείς παίρνοντας το 10% των δικών σας χρημάτων έχουμε υπόλοιπο. Εσείς είστε μέσα 55 εκατομμύρια ευρώ.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Δεν την αφήνουμε αυτή τη συζήτηση περί χρηματισμού; Μην γίνει χαμός εδώ μέσα.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Βεβαίως πρέπει να πω ότι τα δυο μεγαλύτερα κόμματα έχουν και κοινές θέσεις. Κοινές θέσεις για την Αλβανία: να μπει η Αλβανία μέσα χωρίς να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, χωρίς να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα αρχίσουν τα πογκρόμ εναντίον των ομογενών μας εκεί. Να μπει μέσα η Αλβανία. Την ίδια θέση για την Τουρκία. Την ίδια θέση έχετε επίσης για το Αιγαίο. Δεν έχετε καμία διαφορετική θέση. Για το σχέδιο Ανάν. Για το Μάαστριχτ. Πού είναι η διαφορά που έχει η Νέα Δημοκρατία από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Πείτε μου στα κυρίαρχα θέματα πού είναι. Και να ξεκαθαρίσουμε άλλη μία φορά: Δεν υπάρχουν πλέον Αριστερά και Δεξιά κόμματα. Υπάρχουν κόμματα που είναι με τη νέα τάξη πραγμάτων, όπως είναι τα δύο μεγάλα κόμματα, υπάρχει ένα κόμμα - μπαλαντέρ σε σχέση με τη νέα τάξη πραγμάτων σε διάφορες ψηφοφορίες -βλέπε το σχέδιο Ανάν- και υπάρχουν και δύο κόμματα που αντιστέκονται στη νέα τάξη πραγμάτων. Με μία διαφορά: Το ένα κόμμα είναι φύσει, το άλλο κόμμα, το δικό μας, είναι θέσει. Εμείς δεν είμαστε φύσει αντιαμερικανιστές, κυρία Παπαρήγα. Είμαστε θέσει. Τώρα η Αμερική είναι κόντρα στη χώρα μας, είμαστε κόντρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν βρεθεί το φάρμακο του καρκίνου, δεν θα το πάρω, γιατί είναι από Αμερικανό. Διότι εσείς, με την αντίληψη που έχετε, αν βρεθεί το φάρμακο του καρκίνου και είναι από Αμερικάνο, δεν θα πάτε να το πάρετε.Ας καταλάβουμε, λοιπόν, μερικά πράγματα, για να ξεχωρίζουμε πλέον πολιτικές σε αυτή τη χώρα.
Κύριε Πρωθυπουργέ, σας άκουσα να λέτε για τη Μακεδονία. Το όνομα «Μακεδονία» το έχετε εκχωρήσει και τα δύο κόμματα. Και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Νέα Δημοκρατία. Το πρόθεμα είναι η διαφορά, αν θα είναι «Άνω», «Βόρεια», ή «Νέα». Και ευτυχώς που ο Γκρουέφσκι είναι εθνικιστής και ακραίος και δεν δέχεται ένα από αυτά. Αν σας πει «Βόρεια», θα πείτε «ναι». Δεν είναι έτσι; Και το ένα και το άλλο κόμμα. Εγώ, λοιπόν, λέω: 7 Ιουνίου Ευρωεκλογές. Κάντε κι ένα δημοψήφισμα - δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ- που να λέει: Πρώτον, εάν θέλει ο ελληνικός λαός, σύνθετη ονομασία που να περιέχει το όνομα «Μακεδονία». Και να πει ο λαός. Αν ο λαός πει «ναι», όλοι μαζί με την πλειοψηφία. Αν, όμως, πει «όχι», πώς θα πείτε εσείς «όχι» στον ελληνικό λαό; Κάντε το αν σας βαστάει!Δεύτερον, κάντε ένα δεύτερο ερώτημα: Θέλει ο ελληνικός λαός την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη; Αν απαντήσει «ναι», όλοι μαζί. Αν πει «όχι» ο ελληνικός λαός, πώς θα πάτε κόντρα στον ελληνικό λαό; Και πώς αυτό είναι δημοκρατία και δεν είναι ακρότητα; Και, βεβαίως, επειδή θα μου πείτε ότι αυτό που λέω είναι πολύ τραβηγμένο, το έκανε η Γαλλία. Η Γαλλία έκανε τροποποίηση στο Σύνταγμά της και λέει μέσα, δημοψήφισμα. Και εγκρίθηκε. Διεξάγει, λοιπόν, δημοψήφισμα για την έγκριση της εισδοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποψηφίου κράτους - μέλους με πληθυσμό που ξεπερνά το 5% του συνολικού πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό από τον Ιούνιο του 2008. Έτσι είπε η Γαλλία.Να πούμε κι εμείς το ίδιο, ότι για να μπει μία χώρα που είναι πάνω από το 5% του πληθυσμού, δημοψήφισμα. Έρχεται η Γαλλία και κρατάει αποστάσεις από την Τουρκία κι ερχόμαστε εμείς και γινόμαστε «ρόμπα» σε όλη την Ευρώπη. Και μας λένε, τι κάνετε; Βεβαίως, συμφωνώ, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι δεν γίνεται με χαριεντισμούς εξωτερική πολιτική και ιδιαίτερα με τους Τούρκους. Έχω, όμως, την αίσθηση ότι μοιράζεστε κάποια πράγματα με τον κ. Παπανδρέου. Εσείς από τη μία πλευρά κάνατε την κουμπαριά και ο κ. Παπανδρέου χόρεψε το ωραιότερο ζεϊμπέκικο στη ζωή του με παλαμάκια από τον Τζεμ.
Αυτά -και το ένα και τα άλλο- δεν προάγουν την εξωτερική πολιτική. Οι χαριεντισμοί και τα χαμόγελα δεν είναι εξωτερική πολιτική. Εξωτερική πολιτική είναι να κερδίζεις. Και σήμερα ο μόνος κερδισμένος στην περιοχή, δυστυχώς για την Ελλάδα, είναι η Τουρκία.