ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Topolanek-ΕU

By Craig Whitlock Με Craig Γουίτλοκ
Washington Post Εξωτερικής Υπηρεσίας
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009? 3:04 μμ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Μάρτιος 25 - Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα Obama άρπαξαν την διοίκηση της οικονομικής πολιτικής, καλώντας το τεράστιο έλλειμμα των δαπανών και των τραπεζικών bailouts "ένα δρόμο προς την κόλαση."
Τα σχόλια από Mirek Topolanek, ο πρωθυπουργός της Τσεχικής Δημοκρατίας, η οποία κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, ορισμένες startled αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ευρώπης, που είναι απασχολημένες με την προετοιμασία της επίσκεψης του Obama τον επόμενο μήνα σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Πράγας.
Τον τόπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στη Γαλλία, εγκατέλειψε Topolanek διπλωματική λεπτότητα και καταραμένος Ουάσιγκτον για την έγκριση του $ 787 δισ. το πακέτο οικονομικών κινήτρων, τα οποία, όπως είπε ενθαρρύνονται "προστατευτισμού" εμπορικές πολιτικές. Είπε Ουάσιγκτον στη συνολική στρατηγική για τον τερματισμό της ύφεσης θα πλημμύρας παγκόσμιες αγορές με πάρα πολλά δολάρια και να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.
"Όλα αυτά τα μέτρα, αυτούς τους συνδυασμούς και μονιμότητας, είναι ο δρόμος για την κόλαση," είπε Topolanek. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έλαβαν το σωστό δρόμο."

Topolanek της κριτικής ήρθε μόλις μία ημέρα μετά από την κυβέρνησή του στην Πράγα είχε ανατραπεί από μια "μη ψήφου εμπιστοσύνης από τους νομοθέτες της αντιπολίτευσης στο τσεχικό κοινοβούλιο. Αν και ο πρωθυπουργός θα παραμείνει για την ώρα, ο επισφαλής θέση στο σπίτι ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον θα μπορούσε να παραμείνει αποτελεσματικό με την ΕΕ μέχρι τον πρόεδρο της χώρας εξάμηνη θητεία λήγει στο τέλος του Ιουνίου.
"Νομίζω ότι αυτό ήταν απλά μια προσπάθεια να αποδείξει ότι η δύναμη εξακολουθεί να πρέπει να λαμβάνει υπόψη της και δεν είναι το περπάτημα-νεκρός πολιτικός», είπε ο Κατίνκα Barysch, αναπληρωτής διευθυντής στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Μεταρρύθμισης, ένα think tank Λονδίνο. "Για να βγει με τα όπλα του Blazing φαίνεται λίγο παράξενο."
Topolanek τα λόγια του, ωστόσο, τόνισε ότι ένα θεμελιώδες χάσμα εξακολουθεί να υφίσταται μεταξύ της Ουάσινγκτον και πολλές ευρωπαϊκές χώρες κατά τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πιεστεί ευρωπαίους ομολόγους δαπανούν σημαντικά περισσότερο δημόσιο χρήμα σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει την οικονομική ανάπτυξη και το παγκόσμιο εμπόριο. Ορισμένες χώρες, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, έχει αντισταθεί σθεναρά, προβλέποντας ότι μια τέτοια διαδρομή θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασταθή χρεών και ανεξέλεγκτη λειτουργία του πληθωρισμού.
Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, κ. Jean-Claude Juncker, ο οποίος επικεφαλής ενός συντονιστικού οργάνου των χωρών που χρησιμοποιούν το ευρώ, είπε ευρωπαϊκές χώρες είχαν ήδη περάσει αρκετός για να μεταβείτε έναρξη των οικονομιών τους.
"Η Ευρωπαϊκή ερέθισμα της μυϊκής δύναμης, τα σχέδια, είναι απαιτητική, είναι σημαντική σε όγκο και σε ποιότητα," Juncker δήλωσε την Τετάρτη σε μια συνέντευξη με τη Γαλλία, την Ευρώπη του Radio 1. Είπε ότι υπήρχε "δεν τίθεται θέμα" ότι η ΕΕ θα απορρίψει αιτήματα Obama να δαπανήσουν περισσότερα.

Obama αρχίζει την διατλαντική αποστολή την επόμενη εβδομάδα με μια στάση στο Λονδίνο για μια σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 βιομηχανικών χωρών οδηγούν. Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες είπαν ο πρωταρχικός στόχος της διάσκεψης κορυφής θα πρέπει να είναι να επιβάλει μεγαλύτερη ρύθμιση και εποπτεία των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, αντί για περισσότερο τις δημόσιες δαπάνες.
Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, του οποίου η χώρα θα φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής G-20 την επόμενη εβδομάδα, το ρήγμα downplayed Τετάρτη και δήλωσε υπήρχε χώρος για να φιλοξενήσει και τους δύο στόχους. Μπράουν προσπάθησε να μεσολαβήσει διαφορές μεταξύ Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε αποδόσεις πάνω από την ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής.
«Αυτό που προτείνουμε είναι ότι έχουμε, μαζί, να δούμε τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα και σωρευτικά," είπε σε μια συνέντευξη με την Wall Street Journal την Τετάρτη κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες. "Και θα δείτε μια συναίνεση, δεν διαφωνεί σε αυτό."
Όμως, οι 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δυσκολία εκφράζονται με μία φωνή.
Topolanek την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξόργισε ορισμένους νομοθέτες, οι οποίοι τον rebuked εικάζεται ότι όλα τα μέλη της ΕΕ συμφώνησαν με την σκληρή κριτική της Ουάσιγκτον, ή τον τρόπο με τον οποίο θα παραδοθεί.
"Ακόμα δεν έχουν καταλάβει ποιο είναι το έργο της η Προεδρία της ΕΕ", δήλωσε ο Martin Schultz, γερμανός νομοθέτης και ηγέτης του Σοσιαλιστικού μπλοκ στο Κοινοβούλιο.
Topolanek έσπευσε επιστροφή στην Πράγα, μετά την ομιλία του την τάση να μειωθεί το δημόσιο. Άλλα Τσεχική υπαλλήλων σημασία κατηγόρησε τις παρατηρήσεις του και μεταφραστές για να τους ήχο αυστηρότερα από ό, τι προβλεπόταν.
"Ήμουν εκεί και να ακούσει την ομιλία του στη τσεχική και ποτέ δεν αναφέρεται η λέξη« κόλαση »,« Αλέξανδρος Vondra, την Τσεχική αναπληρωτής πρωθυπουργός, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Στρασβούργο.
Ανταποκριτριών Edward Cody στο Παρίσι συνέβαλαν σε αυτή την έκθεση.

© 2009 The Washington Post Company © 2009 The Washington Post Company




Κ. José Manuel Barroso, προειδοποίησε Τσεχική πολιτικοί χθες ότι η Συνθήκη ΕΕ "δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως όπλο για την εγχώρια ζητήματα".
"Η Τσεχική Δημοκρατία έχει υπογράψει τη συνθήκη και έτσι η Τσεχική Δημοκρατία έχει την υποχρέωση να επικυρώσουν. Ελπίζω πραγματικά ότι αυτή η εγχώρια, πολιτική ανάπτυξη δεν χρησιμοποιείται ως μέσο για να θέσει σε αμφισβήτηση τη συνθήκη", είπε.
"Απόρριψη θα χρησιμεύσουν μόνο για την πρόκληση βλάβης σε άλλες χώρες της Ένωσης. 27 κράτη μέλη έχουν υπογράψει τη συνθήκη και η συμφωνία αυτή πρέπει να γίνει σεβαστή".
. Τα λόγια του κ. Barroso αποσκοπούν στην Τσεχική Πρόεδρε, Vaclav Klaus, ένθερμος αντίπαλος της Συνθήκης της Λισαβόνας, και ένα βασικό στοιχείο της Τρίτης ψηφοφορία μη εμπιστοσύνης εναντίον της κυβέρνησης υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού, Mirek Topolanek.
Η πτώση του κ. Topolanek παρέχει μια πολιτική ευκαιρία για τον Πρόεδρο Klaus και σημαίνει ότι η τσεχική επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας, είναι πλέον πιθανό να έρθουν μετά από δεύτερο δημοψήφισμα της Ιρλανδίας.
Alexandr Vondra, την Τσεχική αναπληρωτής πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η πολιτική κρίση θα μπορούσε να σημαίνει μια βόλτα για ανώμαλο Συνθήκης ΕΕ.
"Θα είναι πολύ πιο δύσκολο τώρα να πείσουμε τον κόσμο να ψηφίσει υπέρ", είπε. "Οι τρέχουσες εξελίξεις που περιπλέκουν την κατάσταση. Δεν θα είναι εύκολο."
" Declan Ganley, ηγέτης της Libertas, μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά του κόμματος της Συνθήκης της Λισαβόνας, δήλωσε: «Ο κ. Barroso, μια unelected γραφειοκράτης, είναι ακόμη μια φορά επιχειρεί να νταής σε άλλο κράτος μέλος επικυρώνει την αντι-δημοκρατική Συνθήκη της Λισαβόνας. Πρόκειται για το επόμενο κλιμάκιο του εκστρατεία πίεσης προς τον ιρλανδικό λαό να αλλάξουν την δημοκρατική βούληση. "
Κάθε ερωτηματικό πάνω ή καθυστέρηση στην τσεχική επικύρωση μπορεί επίσης να θέσει σε κίνδυνο ένα δεύτερο ιρλανδικό δημοψήφισμα για τη Συνθήκη ΕΕ, που προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο.
Μόνιμοι υπάλληλοι και διπλωμάτες είναι πρόθυμοι να βεβαιωθείτε ότι όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν επικυρώσει τη Συνθήκη της Λισαβόνας ως μέσο για την πίεση που ασκείται η ιρλανδική να ανατρέψει τον Ιούνιο 2008 Δεν σε δεύτερο δημοψήφισμα.
Michael Martin, η ιρλανδική υπουργός Εξωτερικών είπε: "Αυτό είναι λίγο πιο περίπλοκη από όσο θα αναμενόταν.", ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, εξέφρασε επίσης φόβους για το μέλλον της Συνθήκης.
"Αυτό που συνέβη στην Τσεχική Δημοκρατία και πάλι πονάει βεβαιότητα ότι θα έχουμε τη Συνθήκη της Λισαβόνας», είπε.