ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ο πατέρας του Σιμίτη

Athens IMC FORUM


93433
Πρόταση
by Ιστορικός 09:18pm, Thursday April 17 2003
(Modified 02:13am, Saturday April 19 2003)

Πρόταση για συλλογική ιστορική έρευνα.

Πριν κάμποσο καιρό έπεσε ένα αμερικάνικο βιβλίο στα χέρια μου δεν θυμάμαι τον ακριβή τίτλο αλλά ήταν κάτι τέτοιο: Who really rules America. Ο συγγραφέας αποδύκνειε ότι υπάρχει άρχουσα τάξη στην Αμερική (δεν κάνω πλάκα η επίσημη προπαγάνδα στην Αμερική είναι ότι η Αμερικάνικη κοινωνία είναι αταξική!!!!). Μεγάλο μέρος των επιχηρημάτων του αποτελούσε μια μελέτη των οικογενοιακών δέντρων των κυβερνώντων που φυσικά αποδύκνειε ότι υπάρχει μια κλειστή κοινωνία από τους κόλπους της οποίας κατάγεται η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων, κυβερνητών κτλ (κι αυτό ήταν πολύ πριν την οικογένεια Θάμνων).

Φυσικά ο ελληνικός λαός δεν είναι πολιτικά τόσο αφελής όσο ο αμερικάνικος (αν και καμιά φορά αναρωτιέμαι) αλλά καλό θα ήταν αν γινόταν κάποια παρόμοια μελέτη και στη χώρα μας, θα ήταν χρήσιμο να έχουμε απτά στοιχεία για το πόσο κληρονομική είναι η εξουσία στην Ελλάδα ή πόσοι από τους κυβερνώντες κατάγονται από προύχοντες κτλ. Για παράδειγμα ποιο είναι το οικογενιακό δέντρο του Σιμήτη; Τι ξέρουμε για την οικογένοια Παπανδρέου προτού τον Γεώργιο (μιλώ για τον Γεώργιο Α' όχι τον Γιωργάκη); τι ξέρουμε για τις οικογένειες των Έβερτ, Μητσοτάκη, Καραμανλή κτλ κτλ

Ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν δύσκολο και χρονοβόρο να επιχηρηθεί μεμονωμένα αλλά στην εποχή του ιντερνέτ μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί. Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα λίγο πολύ όλοι ξέρουν όλους, λοιπόν ας αρχίσουμε να καταθέτουμε στοιχεία. Ακόμα και η τελική επεξεργασία - εξακριβώσεις, στατιστικές κτλ - θα μπορούσε να γίνει με συνεργασία, αλλά... το κάθε πράμα στον καιρό του.

Παρακαλώ λοιπόν: ότι στοιχεία γνωρίζετε καταθέστε τα ως σχόλεια στο παρόν άρθρο. Ίσως αργότερα να χρειαστεί να οργανωθούμε για την αποφυγή διπλού κόπου αλλά προς το παρόν ας τ'αφήσουμε... φλου (χρησιμοποιείται άραγε ακόμη αυτή η έκφραση;).


93493
Δυστυχώς το πράγματα δεν είναι απλά.
by abc 10:39pm, Thursday April 17 2003
Π.χ. ο πατέρας του Σιμίτη ήταν ΕΛΑΣίτης, γενικός διοικητής Ρούμελης.
Υπάρχει φωτό που είναι στο πλάι του Βελουχιώτη, στον περίφημο λόγο της Λαμίας(23 Οκτωβρίου `44).

Τα πράγματα στην μετά `81, στη μετά "Αλλαγής" εποχή δεν θα είναι ποτέ πια ίδια.
Δυστυχώς από μια άποψη, γιατί παλιότερα ο αντίπαλος ήταν πιο ξεκάθαρος!

Βλέπε και τη δήλωση Κατσιφάρα: αν δεν ήταν ο Ανδρέας δε θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας!

Αυτοί οι άνθρωποι ξαφνικά έγιναν εξουσία...
93500
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟ
by ΕΝΑΣ 10:45pm, Thursday April 17 2003
Ουτε γενικός διοικητής Ρούμελης ήταν, ούτε τιποτα τέτοιο... Ας αποδεχθούμε ιστορικώς ότι ήταν υπουργός του Βουνού. Τώρα το γιατί πήγε έχει απίστευτο μπακράουντ από εντελώς άλλο ανέκδοτο... Υπάρχει μια κάποια απάντηση στο «Αρης, ο αρχηγός των ατάκτων» του Χαριτόπουλου. Τα παραπέρα ανάγονται στην σφαίρα του προσωπικού κουτσομπολιού και όχι της πολιτικής...
93501
Nομίζω
by abc 10:50pm, Thursday April 17 2003
ότι προσπαθείς να αποκαθηλώσεις τον πατέρα για να χτυπήσεις το γιο...
Ας μην τα απλουστεύουμε τόσο όμως τα πράγματα!

Για πες μου και για τον πατέρα του Κόκκαλη.
93502
Το μήλο κάτω από την μηλιά...
by baznr 10:51pm, Thursday April 17 2003
Όπως ο πατέρας Σημίτης ξεπούλησε την επανάσταση στον Λίβανο και έφερε Παπαντρέου και Εγγλέζους στην Αθήνα, έτσι και το εκσυγρονιστικό "αστέρι" ο Κωστάκης, παίζοντας αρχικά από τα αριστερά του Αντρέα είπε μετά το μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους αμερικάνους...
93534
Χμμ!
by abc 12:16am, Friday April 18 2003
Για το Λαλιώτη τί να πούμε;
Για αυτούς που βάζαν βόμβες επί χούντας και γίναν υπουργοί και προθυπουργοί;;

Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απ` ότι φαίνονται!

Οι θεωρίες περί τζακιών λίγη σχέση έχουν με το μαρξισμό.
Εξάλλου αυτές οι θεωρίες είναι οι αγαπημένες των ΜΜΕ.
Αυτό και μόνο θα έπρεπε να μας προβληματίζει!

Οι αμερικάνικες θεωρίες, όπως σωστά επισημαίνει ο πρώτος φίλος, δέον είναι να αντιμετωπίζονται με κάποια δυσπιστία...
93543
Η φωτό
by abc 12:32am, Friday April 18 2003

AΠό το βιβλίο: "Ντοκουμέντα της Αντίστασης", εκδόσεις "Ποντίκι".
93618
Η οικογενειακή ιστορία έχει αξία
by Ασπρη πέτρα 04:13am, Friday April 18 2003
Πιστεύω ότι η οικογενειακή ιστορία έχει τεράστια σημασία γιά τόν καθένα. Τό "από πού βαστά η σκούφια του" δέν είναι τυχαίο.
Σωστά συμπεράσματα όμως μπορεί νά βγάλει μόνο ένα μέλος τής ίδιας οικογένειας.
Τό πώς όμως καί γιατί "από ρόδο βγαίνει αγκάθι κ.τ.λ" τό εξηγεί θαυμάσια ο Πλάτωνας στήν "Πολιτεία"
93620
τι λέει ο Πλάτωνας ?
by αγκάθι 04:21am, Friday April 18 2003
.
93651
Καλή αρχή
by Ιστορικός 08:41am, Friday April 18 2003
Χαίρομαι που είχαμε απαντήσεις τόσο γρήγορα. Ευχαριστώ. Κάποια γρήγορα σχόλεια.

Προς abc: Ναι έχεις δίκιο με το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν κάποια δεδομένα και ανέβηκαν νέα πρόσωπα στην εξουσία αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι μόνο επιφανειακό (μπορεί και να κάνω λάθος, η έρευνα θα δείξει). Για παράδειγμα είναι πολύ πιθανόν ο επόμενος αρχιπασόκος να είναι ο Γιωργάκης.

Προς Ένα: Δεν το έχω πρόχειρο το βιβλίο του Χαριτόπουλου μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις τι λέει;

Προς Άσπρη Πέτρα: Δεν είμαι σίγουρος ότι σε ενννοώ. Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις ποιο σαφής.

Περί Σημίτη:Εντάξει αλλά τι καθηγητής ήταν ο Γ. Σημίτης; Φαντάζομαι πανεπηστημίου. Αυτό πολλές φορές (αλλά όχι πάντα) σημαίνει ότι κατάγεται από καλή "αριστοκρατική" οικογένια. Και μετά το οικογενιακό δέντρο του Σημίτη περιλαμβάνει και την οικογένια της γυναίκας του που νομίζω ότι κατάγεται από οικογένια με λεφτά τι γίνετε από κει; τι ξέρουμε;

Περί Γεωργίου Παπανδρέου τι ξέρουμε; Κάτι ανέφερε ο baznr.

93685
ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ....
by ... 10:43am, Friday April 18 2003
ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΛΥΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΡΙΑ

... όμως έκανε ο father Simitis εισοδIσμό μετά την απελευθέρωση, (εξου και δεν υπάρχει παλιότερη φωτό) μαζί με τον Αγγελόπουλο το μέγα ευεργέτη του πατριαρχείου της ISTANBUL και μαζί με το άλλο λαμόγιο τον Παπανδρεου φτάσαν στη συμφωνία του Λιβάνου.
Μετά από όλα αυτά οι πρώην δοσίλογοι βλ.Λατσης κλπ πήραν τα λεφτά και να΄μαστε τώρα εν έτη 2003....με 50 ΧΡΌΝΙΑ χτυπήματος και υποβάθμισης του λαικόυ κινήματος με 125 διαφορετικές προσεγγίσεις συμπεριλαμανομένων για να μη παρεξηγηθώ και της υποβάθμισης από τα δύο "αριστερά" κόμματα που είναι κοινοβουλευτικα...

Κυριακή 3 Δεκέμβρη 1944. Γύρω στις 10 και 45' π.μ., η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από τις χιλιάδες λαού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΑΜ. Μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη έχουν συγκεντρωθεί λαϊκές επιτροπές, διοικήσεις σωματείων και στελέχη του λαϊκού κινήματος, γιατί, όπως γράφει ο Θ. Χατζής:3 «Είχε προγραμματιστεί ν' αρχίσει η εκδήλωση με κατάθεση στεφάνων στη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τη ζωή τους για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία». Ομως, τίποτα απ' όλα αυτά δεν έμελλε να πραγματοποιηθεί.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, που αρχικά είχε δώσει την άδεια να γίνει το συλλαλητήριο, τα μεσάνυχτα 2 προς 3 Δεκέμβρη την ανακάλεσε, με την πρόφαση πως το συλλαλητήριο ήταν η απαρχή «σειράς επαναστατικών πράξεων, αι οποίαι απέβλεπαν εις κατάλυσιν του κράτους»4. Επρόκειτο για μια σαφή πρόκληση σε βάρος του ΕΑΜικού κινήματος που εκδηλωνόταν στο παραπέντε του συλλαλητηρίου, για να προκαλέσει, το λιγότερο, όξυνση και πιθανότατα για να δικαιολογήσει όλα όσα επακολούθησαν.

Στις 11 π.μ., το πλήθος στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους όλο και πύκνωνε τις γραμμές του με σημαίες, λάβαρα και πλακάτ, με τις προκηρύξεις και τα φέιγ βολάν να πέφτουν βροχή. Τα συνθήματα «όχι άλλη κατοχή», «Παπανδρέου παραιτήσου» κυριαρχούσαν σ' όλα τα χείλη.

Απέναντι στο λαό που διαδήλωνε, ήσαν οι αστυνομικοί που είχαν οχυρωθεί στην είσοδο του κτιρίου, στην ταράτσα και στα παράθυρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Σοφίας (τότε Κηφισίας), στην ταράτσα των Παλιών Ανακτόρων (Βουλή) και στο απέναντι του κτιρίου πεζοδρόμιο, προς την πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη. Επίσης στους γύρω από την πλατεία δρόμους υπήρχαν αγγλικά άρματα μάχης5.

Οι πρώτες συγκρούσεις και αψιμαχίες των διαδηλωτών με την αστυνομία εκδηλώθηκαν όταν το πλήθος έφτανε, από τους γύρω δρόμους, στα σημεία των προσέγγισης της πλατείας Συντάγματος κι εμποδιζόταν να εισχωρήσει από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ξαφνικά, χωρίς να υπάρχει ορατός λόγος, από τα παράθυρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης και από τα άλλα σημεία οχύρωσης των αστυνομικών, άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί.
............................................................Ο απολογισμός της δολοφονικής επίθεσης ήταν 21 νεκροί και 140 τραυματίες7, γεγονός που δίκαια βάφτισε την 3η Δεκέμβρη 1944 ως «Ματωμένη Κυριακή».

Την επομένη, 4 Δεκέμβρη, ολόκληρη η Ελλάδα νεκρώθηκε από τη γενική απεργία που είχε κηρύξει το ΕΑΜ. Στην πρωτεύουσα, ο λαός οδήγησε τα θύματά του στην τελευταία τους κατοικία. Στην κεφαλή της νεκρώσιμης πομπής, ένα τεράστιο, που το κρατούσαν μαυροφορεμένες κοπέλες, πανό έγραφε: «ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ, ΔΙΑΛΕΓΕΙ `Η ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ `Η ΤΑ ΟΠΛΑ». Πράγματι, ο λαός δε θα αργούσε να διαλέξει.

Επιστρέφοντας από το νεκροταφείο, τα πλήθη δέχτηκαν ένοπλη επίθεση από τους Χίτες με τραγικό απολογισμό άλλους 100 νεκρούς και τραυματίες. Η συνέχεια ήταν πραγματική χιονοστιβάδα. Ο Σκόμπι κήρυξε στρατιωτικό νόμο. Οι βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις κύκλωσαν και αφόπλισαν το 2ο Σύνταγμα της II Μεραρχίας του ΕΛΑΣ. Κι ο ΕΛΑΣ άρχισε τις επιχειρήσεις κατά των Χιτών και των αστυνομικών τμημάτων της Αθήνας και του Πειραιά.

Στις 5 Δεκέμβρη, ο Σκόμπι πήρε διαταγή από τον Τσόρτσιλ να συμπεριφέρεται σα να βρίσκεται σε κατεχόμενη πόλη. «Είσθε υπεύθυνος - έλεγε η διαταγή - για την τήρηση της τάξεως στην Αθήνα και πρέπει να εξουδετερώσετε ή να συντρίψετε όλες τις ομάδες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, που θα πλησιάσουν προς την πόλη... Μη διστάζετε, πάντως, να ενεργείτε σαν να βρίσκεστε σε κατεχόμενη πόλη, όπου έχει ξεσπάσει τοπική εξέγερση»8.

............................................................Η ένοπλη σύγκρουση του ΕΑΜικού κινήματος με την ντόπια ολιγαρχία και τους Εγγλέζους ασφαλώς δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ηταν μια εξέλιξη, που οι Εγγλέζοι και οι εγχώριοι συνεργάτες τους προετοίμασαν με μεθοδικότητα από πολύ καιρό πριν. Τα ιστορικά στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών περί αυτού.

Τον Αύγουστο του 1943, για παράδειγμα, ο στρατάρχης Σματς (πρωθυπουργός της Νοτίου Αφρικής από το 1939 έως το 1948) προειδοποιούσε τον Τσόρτσιλ ότι «υπό τας συνθήκας αναβρασμού της κοινής γνώμης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες βαλκανικές χώρες, θα επακολουθήσει χάος μετά από τη συμμαχική κατοχή, εκτός εάν μια δυνατή πυγμή συγκρατήση επί τόπου τα πράγματα. Εάν αφεθή απεριόριστος ελευθερία στους λαούς αυτούς - έγραφε ο Σματς -, ενδέχεται να έχουμε ένα κύμα ταραχών και ευρείας κλίμακος επιβολήν του κομμουνισμού, επί όλων των περιοχών αυτών της Ευρώπης»9. Τις προειδοποιήσεις αυτές η αγγλική εξωτερική πολιτική τις πήρε πολύ σοβαρά υπόψη της και προετοιμάστηκε κατάλληλα τουλάχιστον σε ό,τι αφορούσε την Ελλάδα. Ετσι, ο ίδιος ο Τσόρτσιλ, με τηλεγράφημά του στον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Α. Ιντεν, στις 29/8/1944, περιέγραφε ως εξής το χαρακτήρα της απόβασης βρετανικών στρατευμάτων στη χώρα μας10: «...Είναι εξαιρετικά σημαντικό να χτυπήσουμε απροειδοποίητα, χωρίς να προηγηθεί καμιά φανερή κρίση. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προκαταλάβουμε το ΕΑΜ...». Επίσης, με άλλο τηλεγράφημά του στον Ιντεν, στις 7/11/1944, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανάμεσα στα άλλα σημείωνε11: «Περιμένω ανοικτή σύγκρουση με το ΕΑΜ και δεν πρέπει να τη φοβόμαστε, υπό την προϋπόθεση ότι έχουμε διαλέξει με προσοχή το έδαφος».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους Εγγλέζους, κινούνταν και η ντόπια ολιγαρχία, η οποία στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ έβλεπε τον άμεσο κίνδυνο για την οικονομική και πολιτική της εξουσία. Ετσι, ένας από τους κορυφαίους σ' εκείνη την πολιτική συγκυρία αστούς πολιτικούς, ο Γ. Παπανδρέου, από τον Ιούλη του 1943, σε μια έκθεσή του προς το στρατηγείο της Μ. Ανατολής, την ελληνική κυβέρνηση του Καΐρου και τη βρετανική κυβέρνηση, έλεγε ότι «η ταυτότης των συμφερόντων της Αγγλίας και της Ελλάδος διά πρώτην φοράν εις την ιστορίαν των είναι απόλυτος»12. Κι ακριβώς εκεί, στη στρατιωτική δύναμη της Αγγλίας, υπολόγιζε να στηριχτεί για να πετύχει τη διάλυση του ΕΛΑΣ, όπως ο ίδιος αποκάλυπτε στον υπαρχηγό του ΕΔΕΣ Κομνηνό Πυρομάγλου, σε μια συζήτηση που είχαν στις 13/7/1944, λίγο πριν το περιβόητο Συνέδριο του Λιβάνου13.

Ο Γ. Παπανδρέου θα φτάσει στην αποθέωση των πολιτικών σχεδιασμών του κατά του ΕΑΜικού κινήματος, όταν λίγες μέρες πριν την απελευθέρωση και συγκεκριμένα στις 22/9/1944, τηλεγράφησε στον Τσόρτσιλ: «...Ενώπιον της διαμορφωθείσης κρισίμου καταστάσεως, τα πολιτικά μέσα προς αντιμετώπισίν της δεν είναι πλέον επαρκή. Μόνον η άμεσος παρουσία επιβλητικών βρετανικών δυνάμεων εις την Ελλάδα και μέχρι των τουρκικών ακτών ημπορεί να μεταβάλει την κατάστασιν»14.

Ο Παπανδρέου κι ο Τσόρτσιλ ομολογούν

Ολοκλήρωση των σχεδίων της ντόπιας ολιγαρχίας και των Βρετανών πατρώνων της δεν μπορούσε να υπάρξει όσο το λαϊκό κίνημα ήταν εξοπλισμένο, όσο, δηλαδή, ήταν υπαρκτός ο ΕΛΑΣ. Γι' αυτό κι επιχειρήθηκε η διάλυσή του με κάθε τρόπο, και με την ένοπλη βία μέσα από την ανοικτή αγγλική στρατιωτική επέμβαση. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ έχει δώσει στα απομνημονεύματά του μια άκρως αποκαλυπτική ομολογία για τον ταξικό χαρακτήρα εκείνης της σύγκρουσης. Γράφει χαρακτηριστικά15: «Η μάχη που διήρκεσε έξι εβδομάδες... έγινε για να καταλάβωμε την Αθήνα και, όπως θα δείξη η συνέχεια των γεγονότων, να απαλλάξωμε την Ελλάδα από τον κομμουνιστικό ζυγό. Την εποχή αυτήν που τρία εκατομμύρια άνδρες πολεμούσαν σε κάθε στρατόπεδο στο Δυτικό Μέτωπο και που τεράστιες αμερικανικές δυνάμεις ηγωνίζοντο εναντίον της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό, οι ελληνικές αυτές παραφορές μπορούσαν να φαίνονται ότι είχαν ελάχιστη σημασία, αλλά δεν ευρίσκοντο λιγώτερο στο νευρικό κέντρο της ισχύος, της τάξεως και της ελευθερίας του Δυτικού κόσμου».

Αλλά και ο Γ. Παπανδρέου, σ' ένα άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το Μάρτη του 1948, δεν είναι λιγότερο αποκαλυπτικός. Γράφει συγκεκριμένα16: «Το συμπέρασμα είναι ότι ο Δεκέμβριος ημπορεί να θεωρηθή ''δώρον του Υψίστου". Αλλά διά να υπάρξη ο Δεκέμβριος, έπρεπε προηγουμένως να είχομεν έλθει εις την Ελλάδα. Και τούτο ήτο δυνατόν μόνον με τη συμμετοχήν του ΚΚΕ εις την Κυβέρνησιν, δηλαδή με τον Λίβανον. Και διά να ευρεθούν εδώ οι Βρετανοί, οι οποίοι ήσαν απαραίτητοι διά τη Νίκην, έπρεπε προηγουμένως να είχεν υπογραφή το Σύμφωνο της Καζέρτας. Και διά να γίνη Στάσις - το ''δώρον του Υψίστου"- έπρεπε προηγουμένως να επιμείνω εις την άμεσον αποστράτευσιν του ΕΛΑΣ και να θέσω το ΚΚΕ ενώπιον του διλήμματος ή να αποδεχθή ειρηνικώς τον αφοπλισμό του, ή να επιχειρήση την Στάσιν υπό συνθήκας όμως πλέον, αι οποίαι οδήγουν εις τη συντριβήν του... Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια». Περισσότερα σχόλια, ασφαλώς, περιττεύουν.
93708
ΣΗΜΙΤΗΣ-ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΥΛΗ
by ... 11:43am, Friday April 18 2003
Απ΄ότι μας έχουν πει άνθρωποι που έζησαν τον εμφύλιο στην Αθήνα, η μαμα Σημίτη ήταν κυρία της αυλής, έτσι ίσως να μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί στη πρώτηα αντιπολεμική πορεία, τα κανάλια μας έδειχναν συνέχεια το κοκό.Η νύφη του Αγγελόπουλου η Γιάννα για να μην αποκοπεί από τους οικογενεικούς δεσμους Σημιτη-Αγγελόπουλου-Κοκού είχε πάει και στους γάμους των κοκόπουλων.
93724
ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ
by ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝ 12:21pm, Friday April 18 2003
ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ

ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΉΤΑΝ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΠΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. ΠΑΝΤΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ "ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ". ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΡΙΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ Η ΚΡΗΤΗ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΜΑΧΗΤΙ.
ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΜΙΝΕΙΚΟ ΚΟΡΗ ΠΟΛΩΝΟΕΒΡΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ. ΚΑΙ Ο ΜΙΝΕΙΚΟ ΕΙΧΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ.
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΙΝΕΙΚΟ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΛΛΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ.

Ο ΕΒΕΡΤ ΗΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΠΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ "ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ" ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΥΑΡΟΥΣ

Ο ΡΑΛΛΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΟΙ ΡΑΛΛΗΔΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ (ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΑΦΕΙΑ) ΗΤΑΝ ΣΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΟΤΙ ΤΟ ΡΑΛΛΗΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΟΥΛ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΛΛΗΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ. ΑΛΗΘΕΙΑ!


Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΒΑΓΔΑΤΗΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΕΔΩ. ΠΟΛΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΛΛΑ ΣΚΕΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ.

ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΧΜΜ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΛΑΛΙΩΤΕΣ ΛΕΓΑΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ. ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΞΩ. ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΣΥΝΟΔΕΥΌΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΩΡΙΟ.

Το ότι προκύπτει κάποια εβραική καταγωγή στους περισσότερους αυτό δεν παει να πει ότι για όλα φταίνε οι Εβραίοι. Μερικοί κάναν ότι καλύτερο μπορούσαν σε δύσκολες συνθήκες όπου οι ισορροπίες ήταν τρομερά δύσκολες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και ότι ο Χίτλερ είχε εβραική καταγωγή και οι Εβραίοι την πληρώσαν πιο πολύ από όλους τους άλλους τότε.

ΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΜΙΞΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΥΧΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΒΑΣ, ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ, ΠΕΡΣΗΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΕΛΛΗΝΑΣ, ΙΣΠΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ.

Υπάρχει και σχετικό εβραίκο ανεκδοτο "ποιανού μοιάζει το παιδί?" "του ΓΑΛΑΤΑ". Ετσι επίσημα εβραίοι θεωρούνται όσοι έχουν μαμα εβραία!!!!
Για αυτή την μιξη που αναφέρω δεν φταίνε οι γαλατάδες αλλά η ίδια η θρησκεία τους που επιτρέπει υπό κάποιους όρους τον προσηλυτισμό. Ακόμα με την διασπορά είναι λογική η επιμιξία.
Δυστυχώς οι κακοί Εβραίοι είναι έτσι γιατί η παλαιολιθική θρησκεία τους δίνει τέτοια δικαιώματα όταν αυτοί την ερμηνεύουν όπως τους βολεύει θεωρόντας όλους τους άλλους αναλώσιμους ειδωλολάτρες.
Ο λόγος τέτοιας ερμηνείας δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο από την δίψα για ισχύ και πλούτο που πάντα υπάρχει σε ένα μικρό ποσοστό καθηκιών σε κάθε τόπο.
Αλλά πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι αυτοί είναι μια μικρή μειοψηφία διαπλοκής όπως συμβαίνει σε κάθε χώρο.

Αυτά χωρίς φόβο και πάθος και γράμματα γνωρίζω
93732
ΠΕΡΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ
by ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝ 12:37pm, Friday April 18 2003
Και ο ίδιος ο Μαρξ ήταν εβραίος και μπουρζουας και έπαιξε σημαντικό ρόλο η θεωρία του για την εκβιομηχανηση παγκόσμια.
Θα μπορούσε σήμερα να θεωρηθεί ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ.
Τι έκανε τόνισε ότι η κοινωνική αντίδραση από την καταπίεση της εργατικής τάξης θα δημιουργήσει προβλήματα στα αφεντικά.
Είναι γνωστες οι συμβουλές του Μαρξ στους Βρεττανους προκειμένου να ανοίξουν τα λιμάνια και το εμπόριο με την Κίνα (δηλαδή να τους ρίξουν στο όπιο) και είναι γνωστή η ιστορία ως ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΟΠΙΟΥ.
Στην Ρωσία και την Κίνα η φεουδαρχία ήταν πολύ ισχυρή με χάλια οικονομική κατάσταση και χωρίς εμπόριο.
Τώρα οι αριστεροί μπορεί να ορκίζονται στον Μαρξ που ότι καλό έγραψε ήταν εξωραισμένες θεωρίες άλλων, αλλά πηγαίνουν ανάποδα από που πήγαινε η προχθεσινή σύνοδος.
Για να είμαστε δίκαιοι τα θεωρητικά υπόβαθρα και τις φιλοσοφίες οι μπουρζουάδες τα φτιάχνουν γιατί οι άλλοι ή δεν έχουν ικανή μόρφωση ή πεινάνε. Πάντα αυτα τα υπόβαθρα εξυπηρετούν την κάθε εξουσία. Δεν γίνεται και αλλιως.
Τώρα κατά πόσο η εξουσία ανταποκρίνεται στο τι λέει το κάθε φιλοσοφικό της υπόβαθρο αυτό είναι μάλλον ασυνήθιστο.
93735
ΑΧ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ
by ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝ 12:41pm, Friday April 18 2003
Το να μιλάμε για θεωρίες του 17ου-18ου αιώνα που βασίζεται ο μαρξισμός και ο φιλελευθερισμός απλά είναι γελοίο.
Το να τσακωνόμαστε για θεωρίες όπου όλα τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει απλώς αλλά δεν υπάρχουν τι να πω;
Ξέρετε έχουμε 2003.
93892
Ωραία ρε φίλε!
by abc 04:55pm, Friday April 18 2003
Nα αφήσουμε τις "ανύπαρκτες" θεωρίες του 18ου αιώνα και να πιάσουμε τις θεωρίες συνομωσίας, τις θεωρίες του πεζοδρομίου και το κουτσομπολιό...!

Δηλαδή ρε παιδιά, αν κάποιος μεγαλοαπατεώνας είναι "αυτοδημιούργητος" και δε στηρίχτηκε σε τζάκια για να πιει το αίμα το λαού με το μπουρί της σόμπας - π.χ. ο Λάτσης, αυτός είναι καλύτερος από τα "παιδιά των τζακιών";;

Αν ένας πολιτικός είναι αυτοδημιούργητος είναι καλύτερος απ` τους πολιτικούς των τζακιών;
Π.χ. ο Σημίτης είναι καλύτερος απ` τον Παπανδρέου;

-----------------------------------------------------------

Η εξάρτηση απ` το Κεφάλαιο υπάρχει, είτε είναι κανείς αυτοδημιούργητος, είτε είναι γόνος τζακιών και σομπών, αυτό μην το ξεχνάμε.

-----------------------------------------------------------

Ξαναλέω: μέχρι την "Αλλάγή", αυτά είχαν ίσως κάποια βάση.

Από τότε όμως που το ΠΑΣΟΚ κοινωνικοποίησε τη ρεμούλα, τα πράγματα, δυστυχώς από μια άποψη, δεν κινούνται πια σ` αυτές τις λογικές...
93962
ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ
by ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝ 07:00pm, Friday April 18 2003
Δεν μιλάμε για συνωμολογίες. Μιλάμε για να καταλάβουμε αυτά που βλέπουμε και να μπορέσουμε να αντιδράσουμε.
Ο Λάτσης σίγουρα δεν θα ήταν κανένας τυχαίος στην περιοχή χώρια το εγκληματικό κεφάλι του που τον έσπρωξε να κάνει ότι έκανε. Τώρα τι πήρε? δυό μέτρα που παίρνουν όλοι και ροχάλες και κατάρες αντί για στέφανα. Τώρα τα κεφάλια μέσα που λέει και το ανέκδοτο. Εχει χώρο και για άλλους.

Ο Σημίτης ο μικρός με μπαμπά στην κυβέρνηση του βουνού και καθηγητή (που η φήμες λένε ότι την πούλησε) και μαμά κυρία της αυλής είναι αυτοδημιούργητός? τομπολα. Που ο παππους του ήρθε επί Βαυαρών για να κάνει σιδηροδρομική γραμμή από το Βερολίνο?
Πως είναι αυτοδημιούργητος δηλαδή έτσι στα καλά καθούμενα?
Χαιδεμένος βαλτός είναι. Δεν χρειάζεται να το ξέρεις, αρκεί να βλέπεις τι γίνεται και φτάνει.
Ο άλλος είναι παιδί του μπαμπά του που ήταν παιδί του μπαμπά του. Ακριβως τα ίδια είναι και ο Σημίτης.
Ναι εξάρτηση υπάρχει από το κεφάλαιο αλλά όχι και αυτοδημιούργητος.
Εχουν μεγάλη τρικυμία στο κεφάλι και τρομάζουν στην ιδέα ότι μπορεί να μείνουν στο περιθώριο και όλοι μαζί αλληλοστηρίζονται. Είναι μια αρχουσα τάξη που εξαπατά τους πάντες για να κάνει την δουλιά της εις βάρος όλων. Και δυστυχώς περνάει από όλους τους σχηματισμούς το πλοκάμι της.
94053
Πρός ιστορικό , Αφέλεια Ελληνικού λαού
by Ασπρη πέτρα 10:16pm, Friday April 18 2003
Γράφεις: "Φυσικά ο ελληνικός λαός δεν είναι πολιτικά τόσο αφελής όσο ο αμερικάνικος (αν και καμιά φορά αναρωτιέμαι).
Νομίζω καλά κάνεις καί αναρρωτιέσαι.
Εγώ θεωρώ τόν ελληνικό λαό αφελέστερο τού Αμερικανικού.
Εχεις αναρρωτηθεί π.χ πόσο εύκολα πέρασαν οι κρατούντες τό ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι καλό γιά τήν Ελλάδα;
Τό τί έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου από τό μπαλκόνι γιά ΕΟΚ καί ΝΑΤΟ καί ατίθασα νιάτα καί τιμημένα γειρατιά κ.τ.λ. καί τά πλήθη νά αλαλάζουν;
Πόσο εύκολα οι τοπικές συμμορίες στήν Ελλάδα μέ εκπρόσωπο συνήθως τόν Δήμαρχο ή Νομάρχη πείθουν τόν τόπο ότι τό τάδε δημόσιο έργο καί τό επόμενο θά σώσουν τόν τόπο;
Τί λέμε τώρα; Τά περί ωριμότητας τού Ελληνικού λαού είναι απλά ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ φίλε μου,καί τήν έχουμε πιστέψει καί εμείς.
Εχω πάει πολλές φορές ΗΠΑ καί έχω συζητήσει μέ τόν κόσμο.
Εγώ σά δείκτη ωριμότητος ενός λαού θεωρώ τό ποσοστό του σέ "ενεργούς πολίτες", καί εκεί πιστεύω ότι οι Αμερικάνοι μάς περνάνε.
94072
Δε μου λες
by abc 11:43pm, Friday April 18 2003
Έστω ότι ο Σιμίτης είναι από τζάκι(?).
Ο Καραμανλής, ο φρύδιας από ποιό τζάκι ήταν;
Μήν μου πεις τώρα ότι πήδαγε τη Φρειδερίκη, κλπ...

Τώρα όσον αφορά το Λάτση και αυτά που λες ότι μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε, ε, αυτά δε νομίζω ότι αντέχουν σε σοβαρή κριτική.
94097
σοβαρολογείς;
by πως είπατε; 01:04am, Saturday April 19 2003
Μάλον πλάκα κάνεις Άσπρη Πέτρα,αλλά επειδή μπορεί να διαβάζουν κι άνθρωποι που δεν ξέρουν μερικές υπανθημήσεις στα γρήγορα
  • 80% των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο Σαντάμ ήταν πίσω από τις επιθέσεις στους δύο πύργους
  • ο Μπους και η οικογένεια του έκλεψαν τις εκλογές μπροστά στα μάτια του κόσμου
  • λιγότερο από 50% των Αμερικανών ψηφίζει
  • ο κόσμος ήταν σοκαρισμένος επειδή υπήρχαν εμπλοκές πολιτικών με εταιρίες
  • παραλίγο να ρίξουν τον Κλίντον επειδή ξενογάμησε αλλά οι ατασθαλίες του Μπους με την Ενρον περάσανε στο ντουκ
  • ...

94120
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ABC
by ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝ 02:13am, Saturday April 19 2003
Είναι μια αρχουσα τάξη που εξαπατά τους πάντες για να κάνει την δουλιά της εις βάρος όλων. Και δυστυχώς περνάει από όλους τους σχηματισμούς το πλοκάμι της.
Δεν μίλησα για τζάκια ή αυτοδημιούργητους.
Καλά νομίζεις ακόμα ότι υπάρχουν αυτοδημιούργητοί;
Αν δεν έχουν τζάκι έχουν οπίσθια. Ακολουθούν τις διαδικασίες που έχουν ορίσει οι τζακαδόροι.
Είναι μια λυσσασμένη παρέα βρυκόλακων που κάνουν ότι μπορούν να παραμείνουν σε αυτή την διαολεμένη κατάσταση.
Μίλησα για όλους οι οποίοι με την μια ή την άλλη ταυτότητα εδώ και πενήντα χρόνια μας πάνε τρέχοντας.
Αυτό που είπα για το 2003 έχει να κάνει ότι καλώς ή κακώς οι θεωρίες πρέπει να μιλάνε για το 2003 και όχι με συνωμοσιολογίες. Ούτε μίλησα για συνωμοσιολογία.
Τώρα πως εσύ το κατάλαβες έτσι δεν ξέρω.
Για κληρονομικότητα μιλήσαμε είτε γεννετική είτε χρηματική, είτε καρεκλάτη.
Βέβαια όταν από το στενό περιβάλλον του Σημίτη σε δύο μήνες έχουν πάρει τρεις με τις κλωτσιές μπας και γλυτώσει ο Σημίτης που κελάηδαγε στις 6.000 μονάδες τα πράγματα είναι απλά.
Πάντως οι βουτηχταράδες αυτοί δεν είναι Εβραίοι αν αυτό εννοείς με τις συνωμοσιολογίες. Αλλά ένας οποιοσδήποτε
να μαζέυει γύρω του τέτοιους τύπους άσχετα τζακιού και τα ρέστα,είναι έτσι και αλλιώς επικίνδυνος τουλάχιστον λόγω επιλογής προσώπων. Και ακόμα περισσότερο όταν τόχει ρίξει και στην διαφήμιση των ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται τα πάντα μια "σοσιαλιστική κυβέρνηση".
Τώρα τα τζάκια είναι μεγάλη κουβέντα άντε μην αρχίσω και φτύνω.
ΑΚΟΥ ΤΖΑΚΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΦΟΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΥΣ (ΒΥΖΑΝΤΙΝΌΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ)
Αμα θέλει κάποιος να ακολουθήσει την διαδικασία του αυτοδημιούργητου παει χτυπαει την πόρτα, γλύφει και ακολουθεί τις διαδικασίες και αμα είναι πολύ καθήκι κάτι μπορεί να γίνει.

Λοιπον τραγουδάκι τώρα

Κοτσαμπάσηδες πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες
κυβερνούσανε την χώρα καλή ώρα
και έτσι τρεις από κοινού
πίναν το αίμα του λαού
αφού τότε οι τσιφλικάδες ήτανε οι μπουρζουάδες