ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Γιώργος Κουμουτσάκος

20/05/2009 | ΑΠΕ

Παρουσία της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του Διευθυντή Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας και εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου.

Αναφερόμενη στον απερχόμενο Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος είναι υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η κυρία Μπακογιάννη μίλησε με θερμά λόγια για τον "μακροβιότερο εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος υπηρέτησε επί πέντε χρόνια με επιτυχία" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι "με το ίδιο πάθος που υπηρέτησε τα εθνικά θέματα θα υπηρετήσει και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο". Προέβλεψε δε ότι, λόγω της εμπειρίας που διαθέτει, δεν θα δυσκολευθεί καθόλου στα νέα του καθήκοντα.

Ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε την κυρία Μπακογιάννη για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε, μίλησε για "ασυννέφιαστη συνεργασία" και απηύθυνε "ένα ξεχωριστό ευχαριστώ καρδιάς" στους συνεργάτες του. Ο απερχόμενος εκπρόσωπος ευχαρίστησε ακόμη τους διπλωματικούς συντάκτες και, αναφερόμενος στον προκάτοχό του και σημερινό βουλευτή του ΠαΣοΚ Παναγιώτη Μπεγλίτη, τόνισε ότι "ο πήχης ήταν ψηλά", ενώ δήλωσε ότι διακατέχεται από αισθήματα προσμονής για τα νέα του καθήκοντα, αλλά και νοσταλγίας για αυτά που εγκαταλείπει.

Παρουσιάζοντας τον νέο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας και Εκπρόσωπο Τύπου του Υτπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δελαβέκουρα, η κυρία Μπακογιάννη έκανε λόγο για έναν "νέο και αφοσιωμένο στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο" διπλωμάτη ο οποίος έχει υπηρετήσει με επιτυχία σε δύσκολες θέσεις και, απευθυνόμενη στους συντάκτες του διπλωματικού ρεπορτάζ, δήλωσε: "είναι ο άνθρωπός σας", προσθέτοντας ότι "κάθε λέξη του, είναι και δικιά μου λέξη". Ο κ. Δελαβέκουρας από την πλευρά του ευχαρίστησε την υπουργό Εξωτερικών και εξέφρασε την ελπίδα να φανεί άξιος στα μάτια των συναδέλφων του.