ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Γερμανική «ανατροπή» πού ξεχάστηκε αμέσως..!

είναι πολύ επικίνδυνο το άρθρο του «Σπίγκελ»
το σαββατοκύριακο στην γερμανία


Η Γερμανία είναι σοκαρισμένη από την πρόσφατη αποκάλυψη ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε, το 1967, τον 26χρονο φοιτητή Μπένο Ονεζοργκ, δολοφονία από την οποία αναδύθηκε και ριζοσπαστικοποιήθηκε με πολύ δυναμικό, ενίοτε και πολύ βίαιο τρόπο ένα ολόκληρο αριστερό κίνημα, ήταν και πράκτορας της ανατολικογερμανικής μυστικής υπηρεσίας Στάζι και εγγεγραμμένο μέλος του κομμουνιστικού εκείνου ανατολικογερμανικού καθεστώτος.

Ο αστυνομικός Καρλ Χάινς Κούρας είναι 81 ετών σήμερα και ενδέχεται να βρεθεί πάλι στα έδρανα του δικαστηρίου, έπειτα από προσφυγή του Καρλ-Βόλφγκανγκ Χολτσάπφελ, επικεφαλής του Οργανισμού που ερευνά τα αρχεία της Στάζι.

{ενδιαφέρον όχι,
αναληθές ναι..!
το χάζευα κανα δυο μέρες στα γερμανικά μέντια,
αλλά το υπερπηδούσα διότι τα προεκλογικά καμώματα
της παππαδιάς(θεολόγού)μαριάννας μπρίτλερ είναι γνωστά από το 2005 ..;-)
αλλά φέτος ξεσάλωσε τελείως..:-))
πού να φανταστ'ω το ζώον ότι φέτος θα το έπαζε
Ιάν Φλέμμιγκ της Γερμανίας και θα έβγαζε κατασκοπικό μυθιστόρημα
με τον κόκκινο ντάννυ στο ρόλο του Τζαίημς Μπόντ..!?!}

Το καινούργιο στοιχείο είναι η πραγματική ταυτότητα του Κούρας, που μέχρι τώρα θεωρούνταν ότι ήταν Δυτικογερμανός αστυνομικός, που εκείνο το βράδυ της 2ας Ιουνίου 1967 που δολοφονήθηκε ο Ονεζοργκ, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία με πολιτικά ρούχα. Ιστορικοί που μελετούν εδώ και χρόνια όλους τους φακέλους της Στάζι διατείνονται ότι ανακάλυψαν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν την άμεση σύνδεση του Κούρας με αυτήν. Ο ίδιος ο Κούρας σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη ομολόγησε ότι ήταν ταγματάρχης της Στάζι. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που επεξεργάστηκαν οι ιστορικοί ερευνητές, μετά τη δολοφονία η Στάζι έκοψε κάθε επικοινωνία με τον κατάσκοπό της στο Δυτικό Βερολίνο, στέλνοντάς του και ένα οριστικό μήνυμα που έγραφε: «Κατάστρεψε όλο το υλικό. Σταμάτησε κάθε εργασία επί του παρόντος. Το συμβάν αντιμετωπίζεται ως ένα πολύ ατυχές γεγονός».

{..για την γνησιότητα των εγγράφων...
1.οι γερμανοί "ειδικοί" σφάζονται μεταξύ τους,
όλη την βδομάδα,
ποιός θα πρωτοστολίσει την χαριτωμένα
κακιασμένη παππαδιά..:-))
2.μείναν το λιγότερο 10 χρόνια στα χέρια της CIA
3.και για την διασταύρωσή τους
σύγκριση/ερμηνεία εργάζονται πυρετωδώς
πράκτορες της BND και η Ευαγγελική Εκκλησία
(εκείνη που οργανώνει πόντιους τελευταία στη μαυρή θάλασσα..!?!)}


Διαδήλωση κατά του σάχη

Ο Ονεζοργκ δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης, κοντά στην Ντόιτσε Οπερα του Βερολίνου, εναντίον της επίσκεψης του τότε σάχη της Περσίας, Ρεζά Παχλαβί. Ο σάχης, εκείνο το βράδυ της 2ας Ιουνίου του 1967, θα παρακολουθούσε την όπερα «Ο Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ.

Στο σημείο όπου έπεσε νεκρός υπάρχει σήμερα ένα μνημείο, φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Αλφρεντ Χρντλίκα, με το επίγραμμα «Ο θάνατος του διαδηλωτή».

Εκείνος ο θάνατος πυροδότησε μια σειρά από βίαιες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, όχι μόνο από φοιτητές, αλλά από χιλιάδες απλούς πολίτες που βγήκαν στους δρόμους οργισμένοι και αποφασισμένοι να αντισταθούν σε αυτό που τότε ονόμαζαν «φασιστικό παρακράτος». Από αυτές τις διαδηλώσεις δημιουργήθηκε το «Κίνημα της 2ας Ιουνίου», όπως ονομάστηκε, που κέρδισε την υποστήριξη μεγάλου αριθμού Γερμανών πολιτικών που τότε ήταν στα πρώτα, άγουρα και ενθουσιώδη χρόνια της σταδιοδρομίας τους.

Η εμφάνιση του ένοπλου αγώνα

Τότε, επίσης, ξεκίνησε και ένοπλος αγώνας από ορισμένες ομάδες, με χαρακτηριστικότερη εκείνη της RAF, συντομογραφία του «Φράξιας του Κόκκινου Στρατού», υπό την ηγεσία του Αντρέας Μπάαντερ και της Ούλρικε Μάινχοφ.

Ο Γιόχεν Στάαντ, επικεφαλής του Τμήματος Ερευνών σε ό,τι έχει σχέση με το πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα της τότε Ανατολικής Γερμανίας, δήλωσε στην Ντόιτσε Βέλε πως η πιθανότητα να είχε σχεδιαστεί τελικά η δολοφονία του Ονεζοργκ από τη Στάζι σημαίνει ότι «η Ιστορία θα πρέπει να ξαναγραφεί».

{αυτό βέβαια μας εξηγεί γιατί εμφανίστηκε η αποκάλυψη τώρα..:

κατά τα πρότυπα του ευρωβουλίου και της πολωνίας

ζητούν οι επίγονοι της Βα'ι'μάρης να εξεταστούν με βάση τα

νέα (made USA& BND)στοιχεία της Στάζι όλα τα δημόσια και πολιτικά πρόσωπα

από το 1949 μέχρι σήμερα..!?!

όταν όμως τους ρωτήσεις για τα οικογενειακά τους

μεταξύ του 1930/1950 κρύβονται πίσω από τις αποφάσεις της Νυρεμβέργης..:-P

και σε λίγο καιρό θα μας λένε

ότι με τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο

έσωσαν την ευρώπη από τον κουμουνιστικό κίνδυνο...}