ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Χρησιμοποιούσαν πνευματικά καθυστερημένα άτομα ως σκλάβους


22/05/2009 | ΑΠΕ

Ταξιτζής εντόπιζε πνευματικά καθυστερημένους και με αμοιβή λίγων ευρώ τους μετέφερε σε εργοστάσιο τούβλων όπου δούλευαν ως σκλάβοι (φώτο αρχείου).

Στη σύλληψη δέκα ατόμων, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για ξυλοδαρμούς πνευματικά καθυστερημένων ατόμων τα οποία εξανάγκαζαν να δουλεύουν σε φούρνους παραγωγής τούβλων ως σκλάβοι, προχώρησε σήμερα η αστυνομία, όπως αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας.

Η υπόθεση εξελίχθηκε στην πόλη Τζιεσού, η οποία βρίσκεται στην υπανάπτυκτη επαρχία Ανούι και αποτελεί τον απόηχο του μεγάλου σκανδάλου που προκλήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι περισσότεροι από 1000 άνθρωποι είχαν εξαναγκαστεί να δουλεύουν κάτω από βάναυσες συνθήκες σε εργοστάσια παραγωγής τούβλων στην επαρχία Σανξί.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, τον προηγούμενο μήνα η αστυνομία έκανε επιδρομές σε δύο φούρνους και διέσωσε 32 εργαζόμενους.

«Όλοι τους ήταν πνευματικά καθυστερημένοι, ηλικίας ανάμεσα στα 25 και τα 45 και μόνο λίγοι από αυτούς μπορούσαν να πουν από πού κατάγονται», δήλωσε στο πρακτορείο, στέλεχος της αστυνομίας.

Το Νέα Κίνα αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης του φούρνου λέγεται Ζανγκ και έφερνε του εργαζόμενους από την γειτονικήεπαρχία του Σαντόνγκ.

Όπως διευκρίνισε ο αστυνομικός «ο Ζανγκ τους έφερνε πληρώνοντας μερικές εκατοντάδες γουάν (10 γουάν ισοδυναμούν με 1 ευρώ) σε έναν ταξιτζή, ο οποίος εντόπιζε τους πνευματικά καθυστερημένους ανθρώπους ενώ περιφέρονταν στις πόλεις και τους μετέφερε στο εργοστάσιο όπου εξαναγκάζονταν να δουλεύουν επί πολλές ώρες κάθε μέρα χωρίς πληρωμή ενώ ορισμένοι είχαν ξυλοκοπηθεί.

Περίπου δώδεκα από τους εργαζόμενους που απελεθευθερώθηκαν επέστρεψαν στα σπίτια τους, ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν σε άσυλα για να τους παρασχεθεί η φροντίδα που χρειάζονταν.

Η Κίνα εξήγγειλε μία πανεθνική εκστρατεία για την καταστολή της δουλείας και της παιδικής εργασίας μετά από εκθέσεις για φτωχούς αγρότες, παιδιά και πνευματικά καθυστερημένους, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να δουλέψουν σε φούρνους και ορυχεία στις επαρχίες Σανξί και Χενάν.