ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Θεσμική εκτροπή



Παραγράφονται οι υποθέσεις των σκανδάλων

Έκλεισε νύχτα η Βουλή

Τη λήξη των εργασιών της Β΄ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ΄ Περιόδου της Βουλής, από αύριο, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο Δημήτρης Σιούφας. Με τη λήξη εργασιών παραγράφονται όλες οι πιθανές ποινικές υποθέσεις υπουργών της περιόδου 2004 – 2007. Για πρωτοφανή, προκλητική κίνηση μιλά η αντιπολίτευση.

"Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β΄ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ΄ Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με στελέχη της αντιπολίτευσης, με την κίνηση αυτή, η κυβέρνηση παραγράφει οριστικά όλες τις γνωστές εκκρεμείς υποθέσεις, που αφορούν εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε σκάνδαλα. Χαρακτηρίζουν πρωτοφανή τη σπουδή της κυβέρνησης να κλείσει νύχτα τη Βουλή, αιφνιδιαστικά και δεν αποκλείουν και κανένα άλλο σενάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το κυβερνητικό στρατόπεδο, μια τέτοια σκέψη, για λήξη των εργασιών της ολομέλειας, είχε εκφράσει ο Κώστας Καραμανλής προ ολίγων εβδομάδων, σε στενό συνεργάτη του.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμούν, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αντιπολίτευση, ότι πρόκειται για κίνηση καλά μελετημένη, αποφασισμένη από καιρό και όχι για απόφαση της στιγμής. Επίσης, συνδέουν την κίνηση με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, την οποία έχει ορίσει ο Κώστας Καραμανλής για αύριο, στις 11 το πρωί. Αύριο, επίσης συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Αύριο, στις 5 το απόγευμα, συνεδριάζει εκτάκτως και η γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής η ενέργεια

Για θεσμική εκτροπή, πρωτοφανή ενέργεια, που στοχεύει στη συγκάλυψη, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης.

"Η λήξη της Συνόδου της Βουλής με την έκδοση του σχετικού διατάγματος είναι πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται. Είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή", αναφέρει ο Φ. Κουβέλης.

ΛΑΟΣ: Αυτό σημαίνει κουκούλωμα

"Μετά τον Παυλίδη, τη Siemens και τη ΜΑΝ, για την κυβέρνηση ως μάνα εξ ουρανού ήταν η επιλογή να σταματήσουν οι εργασίες της Βουλής και να επιχειρηθεί η παραγραφή των αδικημάτων των τελευταίων πέντε ετών", αναφέρει ο ΛΑΟΣ. "Δυστυχώς η πρότασή μας να παραμείνει η Βουλή ανοικτή και να έρθουν όλα στο φως δεν ακούστηκε από τον Πρωθυπουργό. Αυτό σημαίνει πολλά, αυτό σημαίνει κουκούλωμαΙ", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λουκέτο και παραγραφή
Λουκέτο και παραγραφή
Παραγραφή όλων των αδικημάτων κυβερνητικών στελεχών της πρώτης τετραετίας προκάλεσε ο Κ.Καραμανλής με την πρόωρη διακοπή εργασιών της Βουλής «λόγω ευρωεκλογών». Η μεθόδευση είναι πρωτοφανής στα χρονικά της νεότερης κοινοβουλευτικής ιστορίας του τόπου
8/5/2009

Σε μια απρόσμενη κίνηση σταματούν από το Σάββατο 9 Μαΐου οι εργασίες της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου!

Αυτή την αιτιολογία αναφέρει το προεδρικό διάταγμα που απέστειλε το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη Βουλή. Οι εργασίες του Κοινοβουλίου θα επαναληφθούν μετά τις Ευρωεκλογές, με τα θερινά τμήματα.

«Ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β' Τακτικής Συνόδου της ΙΒ' Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου» ανακοίνωσε σχετικά ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας.

Παραγράφησαν τα γαλάζια πεπραγμένα

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για επιδεικτική υποκρισία, καθώς δεν αναφέρθηκε τίποτε από το κυβερνητικό στρατόπεδο καθ' όλη τη διάρκεια των πρωϊνών εργασιών, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ούτως ή άλλως παραγράφονται άμεσα όλες οι υποθέσεις τις οποίες η αντιπολίτευση ζητούσε να έρθουν στη Βουλή και αφορούσαν στην πρώτη τετραετία της κυβέρνησης. Αυτό, καθώς η Βουλή μπορεί να ασκήσει δίωξη κατά μέλών της κυβέρνησης για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους «μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος».

Ας περιμένει το... Βατοπέδι;

Οπως έσπευσε να διευκρινίσει μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο γραμματέας της ΝΔ Λευτ.Ζαγορίτης, είθισται να κλείνει η Βουλή πριν τις ευρωεκλογές, κάτι που το 2004 δεν έγινε κατ' εξαίρεση λόγω Ολυμπιάδας.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο ένας μήνας αποχής από τις εργασίες είναι τεράστιο διάστημα «κοινοβουλευτικού χρόνου» και εκτός των συνηθισμένων, από την απώλεια του οποίου έχει σαφή κέρδη το Μέγαρο Μαξίμου.

Πέραν του ότι πλέον οι γαλάζιοι βουλευτές θα μπορέσουν και αυτοί να επιστρέψουν στις περιφέρειές τους για να στηρίξουν τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ, με την κίνηση αυτή «μένει στα χέρια» των εφετών που παρέλαβαν την δεύτερη δικογραφία για το Βατοπέδι ο σχετικός φάκελος.

Ετσι, αποδεικνύεται ότι η καθυστέρηση που προκάλεσε η παρέμβαση Σανιδά στην πορεία της έρευνας ήταν καίριας σημασίας, αφού πλέον κάθε εξέλιξη μετατέθηκε μετά τις εκλογές, όταν και θα ξανανοίξει η Βουλή, για να μπορεί να παραλάβει την δικογραφία.

Θεσμική εκτροπή, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η λήξη της Συνόδου της Βουλής με την έκδοση του σχετικού διατάγματος είναι πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται» σχολιάζει στην πρώτη αντίδρασή του ο Φ.Κουβέλης.

ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή».