ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

δεν την θάψαν την πετάξαν

Νέα θεωρία για την τελευταία κατοικία της Ρόζας Λούξεμπουργκ


Σε μια περίοδο που το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» έχει γίνει και πάλι επίκαιρο -τουλάχιστον εντός των ελληνικών συνόρων- ένας επιστήμονας ισχυρίζεται πως ανακάλυψε, στο υπόγειο νοσοκομείο του Βερολίνου, το σκελετό της Ρόζας Λούξεμπουργκ. Η νέα θεωρία ανατρέπει την επίσημη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία έχει ταφεί στο νεκροταφείο Φρίντριχσφέλντε. Η «κόκκινη Ρόζα» δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 1919.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel, ο Μάικλ Τσόκος, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής και Εγκληματολογίας του νοσοκομείου Charit στο Βερολίνο ανακάλυψε ένα πτώμα το οποίο δεν είχε κεφάλι, πόδια και χέρια και βρισκόταν μέσα σε ένα ξύλινο φέρετρο στο υπόγειο του νοσοκομείου.

Η νεκροψία που πραγματοποίησε του φάνηκε "ύποπτη" και αποφάσισε να προχωρήσει την έρευνα του κάνοντας τεστ στον τομογράφο. Το αποτέλεσμα ήταν "εκπληκτικό", αφού το σώμα φαινόταν να έχει μείνει μέσα σε νερό αρκετό καιρό, ενώ άνηκε σε μία γυναίκα ηλικίας 40 έως 50 ετών, η οποία υπέφερε από οστεοαρθρίτιδα και τα πόδια της είχαν διαφορετικό μήκος.

Το γεγονός ότι τα χέρια και τα πόδια του λείπουν αποτελεί σημάδι ότι υπέφερε από σκληρά βασανιστήρια. Σύμφωνα με τον Μάικλ Τσόκος το μυστηριώδες σώμα παρουσιάζει καταπληκτικές ομοιότητες με την Ρόζα Λούξεμπουργκ και όπως φαίνεται θα συνεχίσει τις έρευνες, αφού αμφιβάλλει ότι η "Κόκκινη Ρόζα" αναπαύεται στον τάφο της στο Βερολίνο.

η συνέχεια στό..:Rosa Luxemburg (1871–1919)