ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MACEDOINE BLOG

alpha.georg@googlemail.com

alpha.georg@googlemail.com
HOLA DOLOR ( ES ) ..:-P

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο



Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου, 375 εκατομμύρια πολίτες 27 χωρών, από το Ελσίνκι μέχρι τη Λισαβόνα και από το Δουβλίνο μέχρι το Βίλνιους, καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρει ο κ. Μπαρόζο, ο οποίος προτρέπει τους Ευρωπαίους να πάνε στις κάλπες για να ακουστεί η φωνή τους.

«Η ψήφος σας μετράει, γιατί η επιλογή σας θα βοηθήσει στη διαμόρφωση της πορείας δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τα επόμενα πέντε χρόνια», δηλώνει ο Πρόεδρος Μπαρόζο.
«Η ψήφος σας είναι καθοριστική - Ψηφίστε!», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε σημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τους Ευρωπαίους πολίτες.

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα βρίσκεται στον διαδικτυακό του τόπο σε 6 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, πορτογαλικά και ιταλικά) καθώς επίσης στην οπτικοακουστική πύλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη γραπτή απόδοση αυτής της δήλωσης στις υπόλοιπες 17 γλώσσες της ΕΕ, υπενθυμίζει ότι αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι εκείνη που αναλαμβάνει την πολιτική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις αναγκαίες προτάσεις που καταλήγουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα για τους πολίτες, «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι εκείνο που θεσπίζει τους νόμους, σε συνεργασία με τις εθνικές κυβερνήσεις». Και προστίθεται ακόμα ότι «και πάλι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να λογοδοτούν για τη δράση τους τα άλλα ευρωπαϊκά όργανα».

«Έχετε υποχρέωση να επιλέξετε τα μέλη του Κοινοβουλίου που εκφράζουν την άποψή σας για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστούν οι σημερινές προκλήσεις διότι η δράση της Ευρώπης θα επηρεάσει εσάς τους ίδιους και την καθημερινή σας ζωή», καταλήγει ο Πρόεδρος της Κομισιόν.